Minun mielekäs elämäni

Elämän mielekkyyteen vaikuttavat oma ja läheisten terveys, aktiviteetit ja ystävyyssuhteet. Alla kerron mikä minulle on mielekästä.

Oma terveys

Olen harvemmin kuin kerran vuodessa kipeänä. Ei kuumetta, ei flunssaa. Olen perusterve. Ei masennusta. Ahdistusta lievänä muutaman kerran vuodessa, mutta nopeasti ohimenevänä. Aiemmin oli ääniä, mutta ne loppuivat vuoden 2017 keväällä. Mielenterveyden kanssa on ollut muutaman vuoden välein haasteita, mutta niistä on selvitty. Läheisten terveys ok. Olen tyytyväinen elämääni ja terveydentilaani.

Aktiviteetteja

Olen yhdistysaktiivi. Toimin hallituksissa jäsenenä, olen useissa yhdistyksissä rivijäsen ja vaikutan yhdistysten toimintaan monissa muissa rooleissa. Olen kokemusasiantuntija ja pidän puheita välillä omista kokemuksistani niin ammattilaisille kuin opiskelijoille. Tarvittaessa muullekin yleisölle. Opetan taitojani eteenpäin järjestelmällisen kommunikointini avulla. Saan paljon kehuja ja euforian tunnetta noista töistäni.

Hyvä terveys, ystävyyssuhteet, liikunta, pelit, yhteisöllisyys

Yksi harrastuksistani on pelien pelaaminen. Se koskee niin tietokone- kuin lautapelejä. Vedän lautapelikerhoa. Pelaan Clash of Clans -peliä kännykälläni ja tabletillani jo kuudetta vuotta. Siinä pelissä olen MM-tasolla asemassa, jossa ei saa vielä palkintoja, mutta lähellä MM-kisoihin osallistumista. Ensi vuonna tavoitteena yrittää saada osa miljoonapotista itselle. Lautapelejä olen pelannut ehkä 7-vuotiaasta lähtien. Konsolit ja tietokoneet ovat olleet elämässäni niin ikään lapsesta lähtien. Roolipelistä on kokemusta yli 20 vuoden pelailun verran. Niitä olen pelannut kymmeniä erilaisia.

Liikuntalajeista olen harrastanut karatea, uintia ja jalkapalloa joitakin vuosia, sekä muita urheilulajeja satunnaisemmin. En ole niissä ekspertti, mutta pidän niiden harjoittamisesta. Itsepuolustuslajin harrastamisen vuoksi koen turvallisena liikkumisen niin päivällä kuin yöllä. Uinti kilometrin tai kahden aktiivisena lenkkinä, joita tein, toi peruskuntoa hyväksi asti. Jalkapallo ja muut ovat lähinnä sosiaalista liikkumista. Yhteisöllisyys on tärkeää myös. Itseluottamus on korkealla.

Ystävyyssuhteet

Ystävyyssuhteeni kestävät yleensä vuosia, elleivät jopa vuosikymmeniä. Sosiaaliset taidot on opetettu 25-vuotiaasta lähtien. Silloin opin teoreettiset käytännön perusteet ystävyyssuhteiden luomiseksi. Olen rehellinen. Siksi ihmiset yleensä viihtyvät kanssani. Keskustelen paljon niin ystävien kuin tuttavien kanssa.

Mielekästä on hyvät keskustelut, toisten huomioon ottaminen, huomion kohteena oleminen, auttaminen ja avun saaminen, Lehtijuttujen kirjoitus, opettaminen, bänditoiminta, pelaaminen, keskusteleminen ja ylipäätään aktiivisuus niin yksin kuin seurassa.

Mielekästä ei ole passiivisuus, TV:n katsominen ja riitely. Muutoin yleensä on kivaa.

Teksti: Sami Juntunen

Kuva: Tanja Talaskivi-Munther