Helmi-lehti

Viimeisimmät neljä Helmi-lehteä. Kuvaa klikkaamalla pääset lehden verkkoversioon.


Helmi-lehti

Helmi-lehti on mielenterveysaiheisiin keskittyvä teemajulkaisu. Lehti keskittyy nykyajan ilmiöihin ja kulttuuriin mielenterveystoipujien näkökulmasta. Helmi-lehti kokoaa yhteen toipujien omakohtaisia kokemuksia, ajankohtaisia tarinoita sekä asiantuntijahaastatteluja eri mielenterveyden teemoihin liittyen.

Lehti on ilmestynyt säännöllisesti vuodesta 1991 lähtien. Helmi-lehti ilmestyy neljä kertaa vuodessa ja sen levikki on 1500 kpl. HELMI ry:n jäsenille lehti postitetaan automaattisesti. Lehteä jaetaan myös eri sote-palveluntuottajille ja oppilaitoksiin.

Helmi-lehti syntyy yhdistyksen kävijöiden voimin lehtiryhmässä, joka kokoontuu säännöllisesti Vallilan Helmi-talolla. Lehtiryhmä on avoin kaikille ja siinä voi olla mukana myös sähköpostilistan kautta.


Tutustu Helmi-lehden artikkeleihin täältä.


Mediakortti

Lataa Helmi-lehden mediakortti 2024 tästä.


Osallistu Helmi-lehden tekoon!

Lehdessä julkaistaan mielenterveystoipujien kirjoittamia juttuja, runoja ja novelleja. Myös erilainen kuvitusmateriaali on tervetullutta. Aineistoa käytetään lehden teossa mahdollisimman paljon, aina lähetetty juttu ei kuitenkaan sovi tekeillä olevan lehden teemaan ja julkaisu saattaa viivästyä. Kaikilla halukkailla on mahdollisuus tulla mukaan Helmi-lehden tekoon. Kirjoittajat kutsutaan säännöllisesti kokoontuviin lehtiryhmän palavereihin, heille voidaan lähettää juttupyyntöjä tai vaikkapa pyytää kommentoimaan lehteen liittyviä kehitysideoita.

Jos haluat liittyä avustajalistalle, ota yhteyttä toiminnanjohtaja Heidi Saukkoseen p. 044 557 8036 tai heidi.saukkonen(at)mielenterveyshelmi.fi

Lehti julkaistaan myös näköislehtenä verkossa

Viisi uusinta Helmi-lehteä on myös luettavissa näköislehtinä ilmaisessa Issuu-palvelussa. Palvelu löytyy osoitteesta www.issuu.com/helmiry


Blogit

Haluatko tutustua helmiläisten ajatuksiin paremmin? Helmin bloggareiden mielenkiintoisia pohdintoja elämästä ja ajankohtaisista aiheista mielenterveyden näkövinkkelistä löydät Helmin blogeista TÄÄLTÄ.

Haluatko itse kirjoittaa blogia Helmin sivuilla? Ota yhteyttä vapaaehtoistoiminnan ohjaajaan Miraan:

mira.martikainen@mielenterveyshelmi.fi