Voimasanoista energiaa jokaiseen päivään

Elämä, unelma, rakkaus, sanat on tatuoitu käteeni. Noiden sanojen lisäksi olen suunnitellut tatuoivani ihooni sanat kiitollisuus, onnellisuus, hyvinvointi. Haluan kantaa niitä aina mukanani. Kaikki kuusi sanaa ovat voimasanojani, jotka muistuttavat elämän upeudesta, kaikesta kokemasta ja siitä mistä on selvinnyt. Julkaistessani kuvia instagramissa nuo sanat ovat yleisimmin käyttämäni hästägit. Sanat ovat minulle merkityksellisiä ja jokaisella on oma merkityksensä.

Elämä on vähän monimutkainen juttu. Joskus se voi pelottaa, ahdistaa ja murskaa niin, ettemme oikeastaan haluaisi elää. Elämän ilo katoaa. Elämän ilon palattua, haluamme jatkaa kulkua. Ymmärrämme sen mielettömän upeuden ja mahdollisuudet.

Unelma, jokaisella meillä on ollut ja on unelmia. Osa niistä toteutuu ja osa murskautuu. Meille syntyy uusia unelmia ja vanhat eivät ole enää tavoiteltavia, tai ne muuttavat muotoaan. Uskon pieniin ja suuriin unelmiin, toisten on tarkoitus toteutua, toisten ei. Unelmiin pitää uskoa ja niiden eteen tehdä töitä.

Rakkaus on iso ja tärkeä asia. Usein meidän on helpompaa rakastaa läheisiä ihmisiä ja ihania lemmikkejä, kuin itseämme. Meidän tulisi oppia rakastamaan itseämme, päästä varpaisiin ja sielumme syvimpään sopukkaan. Rakkaudella on suuri voima, kun uskallamme vastaanottaa ja antaa rakkautta, aina se ei ole helppoa, mutta kannattaa. Sanat: minä rakastan sinua, eivät kulu käytössä.

Kiitollisuus. Vaikka elämä ja maailma potkisivat kuinka, meillä on aina syytä kiitollisuuteen, silloinkin kuin ei siltä tunnu. Viimeistään silloin kun on kokenut elämänsä pohjan, osaa olla kiitollinen todella pienistä ja arkisista asioista. Terveydestä, kodista, työstä, työkyvystä, perheestä, läheisistä, luonnosta. On tärkeää kokea kiitollisuutta niistä asioista mitä meillä on, eikä murehtia sitä mitä meillä ei ole. Maailma on epäreilu ja voimme kokea jäävämme paitsi jostakin. Elämässä on kuitenkin paljon asioita joihin emme voi vaikuttaa ja energia kannattaa suunnata siihen mitä meillä on.

Onnellisuus on luottamusta elämään vaikka kaikki ei aina sujuisi. Sellainen perusonnellinen olotila, jossa on hyvä olla. Uskomista ja luottamista siihen, että elämä kantaa. Kykyä uskaltaa olla onnellinen, ilman pelkoa, että se viedään pois. En usko ollenkaan sanontaa kell` onni on, se onnen kätkeköön.  Onnellisuus ja hyvä olo saa ja pitää näkyä sekä tuntua, se ei ole keneltäkään pois.

Hyvinvointi on asia johon jokainen voi vaikuttaa itse. Toki ulkoisilla asioilla on vaikutusta. Voimme kuitenkin tehdä paljon oman itsemme ja hyvinvointimme eteen. Saatamme unohtaa pitää huolen itsestämme ja lakata panostamasta siihen. Omilla valinnoillamme ja tavoillamme voimme vaikuttaa paljon siihen kuinka jaksamme arjessa. Hyvinvointi koostuu eri elämän osa-alueiden tasapainosta. Uskon vahvasti kehon ja mielen yhteyteen ja siihen, että niitä tulee harjoittaa tasapainossa, kumpaakaan liikaa kuormittamatta.

Elämässäni on ollut hetkiä, kun kaikkien noiden sanojen merkitykset ovat olleet hukassa ja tuntuneet turhilta jopa tyhmiltä. Tänään olen täynnä elämää, unelmaa, rakkautta, kiitollisuutta, onnellisuutta ja hyvinvointia. En pelkää näyttää sitä, en pelkää että se viedään minulta pois. Uskon, että on merkityksellistä kertoa ääneen asioista. Vaikka joskus elämä ja sen tasapaino olisivat hukassa, voimme löytää sen takaisin. Emmekä ole yksin asian kanssa. Mitä jos sinäkin miettisit omia voimasanojasi, mistä saat energiaa ja mikä saa sinut muistamaan kuinka upeaa elämä on ja sinä olet.

Kaunista kesää.

Saila Turkka