Leivonnaisten sympaattinen taivas

Leivonnaisten sympaattinen taivas

Kaffila on auki kevätkaudella lauantai-iltapäivisin

14.4. | 28.4. | 12.5. |26.5. | 9.6. klo 14–17. Tervetuloa!

Mikäli tahdot jotain hilpeää, eläväistä ja fiiniä ekstraa lauantai-iltapäivääsi, niin suuntaa itsesi Herttoniemen Helmi-talolle, Eevan ja Tuulan luotsaamaan Kaffila Helmiin! Tämä varsin viihtyisä kahvihuone täyttää helmikuun lopussa peräti viisi vuotta. Värikäs ja leppoisa tunnelma on taattu ja tervetulleita ovat kaikki.

Kaffila Helmi sai alkunsa jo Siilitiellä, kun Helmin jäsenistöltä tuli toive, josko viikonloppuinakin saisi järjestettyä yhdessäoloa. Lauantaikahvilatoimintaa jatkettiin edelleen Herttoniemessä. Niinpä jokaisen viikon parittomana lauantaina klo 14–17 tuoksuukin Mäenlaskijantien Helmi-talolla kahvi.

Kaffila-jengin terveiset Helmin jäsenistölle on, että vapaaehtoisia kaivataan jopa lisääkin. Näin Kaffila Helmin olisi mahdollista porisuttaa kahvipannua jokaisena viikonloppuna aina lauantaisin, mikä on ollut kävijöiden toiveena. Näin toiminnasta voitaisiin vastata yhteisvastuullisesti vuorotellen.

Tarjottavat, jotka perinteisesti ovat olleet Helmin jäsenistön ja keittiövastaava Päivin kulinaarista käsialaa, päihittävätkin Ekbergin, tai minkä tahansa Kakkugallerian antimet, niin herkullisuudellaan kuin käsittämättömän edullisilla hinnoillaan. Esimerkiksi vierailupäivänäni tarjolla oli leivonnaisia ja piirakoita, joka lähtöön, eikä herkkujen tasosta totisesti tingitä!

Oli hilpeää hovipullaa ja suussa sulavia mokkapaloja. Oli muhevaa lohipiirakkaa ja kermaista kinkkupiirakkaa sekä makoisaa metsäsienipiirakkaa. Ja palanen taivasta maksoi, kahvikupposen kera, yhteensä päätähuimaavat 2 €!

Väkeä virtaa ja kahvila täyttyy. Iloisen puheensorinan keskellä kysyn kävijöiltä tunnetun repliikin: ”Käyttekö usein täällä?” Vastaus kuuluu topakasti kuin yhdestä suusta: ”Kyllä!” Jatkan: ”Onks kivaa?” Minulle nauretaan lämpöisesti: ”Eihän me tänne muutoin tultaisi!”

Tule siis virkistymään, sinäkin!

 

Tytti Seppälä