Vapaaehtoistoiminta

Helmi-talon arjessa vapaaehtoisilla on suuri merkitys. Vapaaehtoistoimintaan ovat tervetulleita kaikki siitä kiinnostuneet.

Vapaaehtoiset toimivat esimerkiksi:

  • Ryhmänohjaajina harraste- ja vertaisryhmissä
  • Keittiössä ja kahvilassa
  • Talon askareissa ja kunnostustöissä

Ryhmänohjaajina toimivat vapaaehtoiset vetävät moninaisia ryhmiämme, kuten bingoa, luovaa kirjoittamista, kuvataidetta tai vertaiskeskustelua. Onko sinulla taito tai harrastus, jonka haluaisit jakaa muiden kanssa? Aikaisempaa kokemusta ryhmänohjauksesta et tarvitse eikä sinun tarvitse olla aiheen asiantuntija, innostus aihetta kohtaan riittää! Tehtävässäsi sinulla on tukena Helmin vapaaehtoistoiminnan ohjaaja ja toiminnanohjaajat, joiden kanssa pääset suunnittelemaan ryhmän toiminnan niin, että se solahtaa sinun aikatauluusi.

Vapaaehtoistoiminta keittiössä voi olla esimerkiksi ruoanlaittoa ja leipomista, siivousta, asiakaspalvelua tai muita keittiön juoksevia asioita. Vapaaehtoisena sinulla ei tarvitse olla mitään taitoja ennestään, kaikkeen saa perehdytystä ja tukea. Keittiössä on aina seurana myös työntekijöitä ja muita vapaaehtoisia, joten yksin ei tarvitse jäädä.

Vapaaehtoisia tarvitaan myös Helmi-talon erilaisissa arkisissa askareissa. Helmissä on käytössä vapaaehtoispassi, johon voi kerryttää leimoja osallistumalla yhteisiin askareisiin. Kiitoksena säännöllisestä osallistumisesta askareisiin vapaaehtoiset saavat vaparilounaan Helmi-talolla. Talolla riittää monenlaisia askareita ja kaikki ovat tervetulleita osallistumaan.

Vapaaehtoistehtävistä sovitaan jokaisen vapaaehtoisen kanssa erikseen omien taitojen ja voimavarojen mukaan. Vapaaehtoiset perehdytetään tehtäviinsä ja heille järjestetään koulutusta ja virkistystoimintaa.

Mikäli olet kiinnostunut arvokkaasta vapaaehtoistoiminnasta, ota yhteyttä vapaaehtoistoiminnan ohjaajaan:

Noora Kiiski, puh. 044 777 4998 / noora.kiiski(at)mielenterveyshelmi.fi

Anna palautetta Helmin toiminnasta!