Vapaaehtoistoiminta

Helmi-talon arjessa vapaaehtoisilla on suuri merkitys. Vapaaehtoistoimintaan ovat tervetulleita kaikki halukkaat: mielenterveystoipujat itse, heidän läheisensä tai mielenterveyden edistämisen itselleen tärkeäksi aiheeksi kokevat henkilöt. Tapoja toimia vapaaehtoisena räätälöidään jokaisen omien voimavarojen ja kiinnostuksen kohteiden mukaan. Vapaaehtoistoimintaa kehitetään ja ideoidaan yhdessä toimintaan osallistuvien kanssa. Kaikki vapaaehtoiset perehdytetään tehtäviinsä ja heille järjestetään koulutusta ja virkistystoimintaa.

Vapaaehtoiset toimivat Helmi-talolla esimerkiksi:

  • Ryhmänohjaajina harraste- ja vertaisryhmissä
  • Keittiössä ja kahvilassa
  • Apuna askareissa ja kunnostustöissä

Ryhmänohjaajina toimivat vapaaehtoiset vetävät monenlaisia ryhmiämme, kuten bingoa, luovaa kirjoittamista, kuvataidetta tai vertaiskeskustelua. Onko sinulla taito tai harrastus, jonka haluaisit jakaa muiden kanssa? Sinulla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta ryhmänohjauksesta eikä sinun tarvitse olla aiheen asiantuntija, innostus aihetta kohtaan riittää. Tehtävässäsi sinulla on tukena Helmin vapaaehtoistoiminnan ohjaaja ja toiminnanohjaajat, joiden kanssa pääset suunnittelemaan ryhmän toiminnan niin, että se solahtaa sinun aikatauluusi.

Vapaaehtoistoiminta keittiössä voi olla esimerkiksi ruoanlaittoa ja leipomista, siivousta, asiakaspalvelua tai muita keittiön juoksevia asioita. Vapaaehtoistehtävistä sovitaan jokaisen vapaaehtoisen kanssa erikseen omien taitojen, voimavarojen ja kiinnostuksen kohteiden mukaan. Keittiön vapaaehtoisena sinulla ei tarvitse olla mitään taitoja ennestään, kaikkeen saa perehdytystä ja tukea – keittiössä on aina seurana myös työntekijöitä ja muita vapaaehtoisia!

Vapaaehtoisia tarvitaan myös Helmi-talon erilaisissa arkisissa askareissa. Helmissä on käytössä vapaaehtoispassi, johon voi kerryttää leimoja osallistumalla yhteisiin askareisiin. Kiitoksena säännöllisestä osallistumisesta askareisiin vapaaehtoiset saavat vaparilounaan Helmi-talolla. Talolla riittää monenlaisia askareita ja kaikki ovat tervetulleita osallistumaan.

Mikäli olet kiinnostunut arvokkaasta vapaaehtoistoiminnasta, ota yhteyttä vapaaehtoistoiminnan ohjaajaan:

Mira Martikainen, puh. 044 777 4998 / mira.martikainen(at)mielenterveyshelmi.fi

Anna palautetta Helmin vapaaehtoistoiminnasta!