Toiminta
Toiminta Helmi-talolla
Helmi-talo on auki ma – pe klo 9.00 – 15.00. Tervetuloa!
Tutustu Helmi-taloon täältä!
Helmi-talo Vallilassa on kaikille avoin kohtaamispaikka. Talolta löydät juttuseuraa, voit lukea päivän lehdet ja juoda vaikka kupin kahvia. Helmi-talolla voi myös hoitaa asioita tietokoneella, katsella telkkaria ja kuunnella musiikkia. Voit myös osallistua talon yhteisiin askareisiin omien voimavarojesi mukaan.
Toiminnan tarkoituksena on edistää mielenterveystoipujien osallistumista yhteiskuntaan sen yhdenvertaisina jäseninä. Toiminnan lähtökohtana on omatoimisuus ja aktiivisuus, joka tuo toimintaan osallistuville lisävalmiuksia elämästä selviytymiseen. Tavoitteena on ihmisten tukeminen arjessa ja voimavarojen löytäminen osallisuuden kautta.
Talolla pidetään paljon erilaisia teemapäiviä, yleisötilaisuuksia, asiantuntijaluentoja ja juhlia.
Katso viikko-ohjelma täältä!
Tutustu Helmin toiminnasta, vapaaehtoisista ja vertaisista kertovaan dokumenttiin tästä:
Ryhmätoiminta
Helmi-talolla kokoontuu ryhmiä moneen makuun. Toimintaan kuuluvat luovan toiminnan ryhmät, erilaiset harraste- sekä liikuntaryhmät. Ryhmätoiminta elää ja muuttuu jatkuvasti – uusia ryhmiä perustetaan sujuvasti kävijöiden ehdoilla.
Lue lisää ryhmistä tapahtumakalenterista!
Vapaaehtoistoiminta
Helmi-talon arjessa vapaaehtoisilla on suuri merkitys. Vapaaehtoiset toimivat esimerkiksi keittiössä, ryhmänohjaajina harraste- ja vertaisryhmissä sekä talon askareissa ja kunnostustöissä. Vapaaehtoistoimintaan ovat tervetulleita kaikki siitä kiinnostuneet.
Lue lisää vapaaehtoistoiminnasta!
Keittiötoiminta
Keittiötoiminta mahdollistaa taloilla edullisen lounaan, joka on monelle toimintaan osallistuvalle tärkeä osa päivää ja yksi tärkeä syy lähteä toimintaan mukaan. Keittiötoiminnassa mukana olevat vapaaehtoiset saavat toimintaan osallistumisen kautta tietoa terveellisestä ruokavaliosta, kokemuksen vastuun ottamisesta ja onnistumisen kokemuksia.
Tukihenkilötoiminta
Helmin tukihenkilötoiminta yhdistää tukea kaipaavan mielenterveystoipujan ja vapaaehtoisen tukihenkilön. Tukihenkilötoiminnalla autetaan niitä ihmisiä, jotka kokevat yksinäisyyttä ja joiden omat tukiverkostot ovat puutteelliset.
Tukihenkilösuhteessa huomioidaan jokaisen tuettavan omat lähtökohdat ja tarpeet. Tuen muotoja ovat esimerkiksi keskusteleminen, harrastuksiin tutustuminen, ulkoilu, asiointiapu ja muu arkinen tekeminen. Tukisuhde solmitaan tuettavan ja tukihenkilön välille erillisellä sopimuksella.
Lue lisää tukihenkilötoiminnasta!
Palveluohjaus
Onko arjen asioiden hoito haasteellista? Koetko tarvitsevasi tukea asioiden hoitamisessa? Oletko umpikujassa auttamisviidakossa? Palveluohjaus saattaisi olla vastaus kysymyksiin. Helmin palveluohjaus tarjoaa yksilöllistä tukea ja rinnalla kulkemista haasteellisessa elämäntilanteessa.
Vertaistuki verkossa
Vertaistuen avulla samankaltaisessa tilanteessa olevat voivat tukea toisiaan ja vaihtaa kokemuksiaan vastavuoroisesti. Kun tietää, ettei ole vaikeuksiensa kanssa yksin, helpottuu vaikeiden hetkien yli pääseminen. Tasavertainen ja toiset huomioiva kohtaaminen lievittää ahdistuneisuutta ja auttaa poistamaan pelkoja. Parhaimmillaan vertaistuki tarjoaa omaan tilanteeseen liittyvää tietoa ja käytännön vinkkejä, jotka auttavat arjessa selviytymistä. Vertaistoiminnan kautta voit löytää uusia ystäviä ja yhteisiä harrastuksia!
Helmin vertaistukiryhmä virtuaaliporinat Facebookissa.