Uusia koronasuosituksia HUSilta 25.9.2020

Eilen kuulimme uusista suosituksista, jotka astuvat voimaan, mikäli epidemia siirtyy kiihtymisvaiheeseen. Tänään HUS:in tiedotustilaisuudessa todettiin seuraavaa:
 
👉Pääkaupunkiseudulla on siirrytty epidemian kiihtymisvaiheeseen, mikä tarkoittaa, että koronavirustapausten alueellinen ilmaantuvuus on 10–25 tapausta 100 000:a asukasta kohti 14 vuorokauden aikana.
 
👉HUSIN sairaanhoitopiirin ylilääkäri Markku Mäkijärvi ohjeisti ihmisiä ottamaan nyt viranomaissuositukset esimerkiksi maskinkäytöstä nyt vakavasti. Hän kehotti jättämään ulkomaanmatkat väliin ja miettimään juhliin menoa.
 
”On syytä pohtia kriittisesti, onko tarpeen järjestää yksityistilaisuuksia ja jos on, niin kuinka paljon kannattaa väkeä kutsua. Asiantuntija-arvioiden mukaan 20 henkeä, jos sekään tarpeen”, Mäkijärvi sanoi.
 
Mäkijärvi luonnehti tilannetta ”huolestuttavaksi”. Hänen mukaansa koronavirusepidemiatilanteen edetessä uusia kokoontumisrajoituksia saatetaan tarvita tulevaisuudessa.
 
”Näistä kerrotaan lisää lähiaikoina.”
 
👉Lisätietoa: https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000006648078.html
 
👉HELMI seuraa viranomaisinfoa ja tiedottaa ajankohtaisista suosituksista. Toivomme toimintaan osallistuvien noudattavan annettuja suosituksia.
 
👉MUISTATHAN, että ”älä tule sairaana” ei ole suositus, vaan ehdoton edellytys, että Helmi-taloa voidaan pitää auki kaikille turvallisesti.💚