Toiminta taloilla

kuva seinphotography

Toiminnan tarkoituksena on edistää mielenterveyskuntoutujien osallistumista yhteiskuntaan sen yhdenvertaisina jäseninä. Toiminnan lähtökohtana on omatoimisuus ja aktiivisuus, joka tuo toimintaan osallistuville lisävalmiuksia elämästä selviytymiseen. Tavoitteena on ihmisten tukeminen arjessa ja voimavarojen löytäminen osallisuuden kautta.

Helmi-taloilla järjestetään monenlaista toimintaa, jonka kehittämisessä ovat jäsenet sekä toimintaan osallistuvat tärkeässä roolissa. Viikko-ohjelmat koostuvat säännöllisesti ja epäsäännöllisesti kokoontuvista ryhmistä, retkistä ja erilaisista tapahtumista.

Vertais- ja keskusteluryhmien, harraste- ja liikuntaryhmien sekä luovan toiminnan ryhmien lisäksi Helmi-talojen tapahtumakalentereissa on paikkansa mm. retkille, teemapäiville, yleisötilaisuuksille ja juhlille.

Helmi-talot ovat matalan kynnyksen kohtaamispaikkoja, joiden ovet ovat auki kaikille. Taloilla saa juttuseuraa, voi lukea päivän lehdet, juoda kupin kahvia, hoitaa asioita tietokoneella tai katsella televisiota.

Tutustu talojen tapahtumakalenteriin tästä

Pasilan talo: toiminnanohjaaja Johanna Norring p. 050-405 4839 tai johanna.norring(at)mielenterveyshelmi.fi

Herttoniemen talo: toiminnanohjaaja Mari Säävälä p. 040-541 0317 tai mari.saavala(at)mielenterveyshelmi.fi 

kuvat seinphotography