Helmi-lehti

 

Viimeisimmät neljä Helmi-lehteä

Helmi-lehti on mielenterveysväen oma kulttuuri- ja mielipidejulkaisu sekä HELMI ry:n jäsenlehti. Lehti keskittyy nykyajan ilmiöihin ja kulttuuriin mielenterveystoipujien näkökulmasta.

Helmi-lehti toimii myös kuntoutujien äänitorvena ja kertoo aidosti hoitosysteemin sekä palvelujärjestelmän hyvät ja huonot puolet. Lehteä luetaan kuntoutujien lisäksi paljon myös mm. hoitohenkilökunnan ja alan opiskelijoiden keskuudessa.

Lehti on ilmestynyt säännöllisesti vuodesta 1991 lähtien. Lehden toimitus koostuu lehtityöstä kiinnostuneista HELMI ry:n jäsenistä ja muista kävijöistä. Helmi ilmestyy neljä kertaa vuodessa ja sen levikki on 2500-3000 kpl. Lehti postitetaan jäsenille automaattisesti. Helmin jäsenten kirjoittamia juttuja, runoja ja novelleja pyritään julkaisemaan mahdollisimman paljon. Myös erilainen kuvitusmateriaali on tervetullutta.

Helmi-lehti syntyy yhdistyksen jäsenten voimin lehtityöpajassa, joka kokoontuu säännöllisesti Vallilan Helmi-talolla. Lehtityöpaja on avoin kaikille ja siinä voi olla mukana myös sähköpostilistan kautta.

Lataa Helmi-lehden mediakortti 2021 tästä

Lehti julkaistaan myös pdf-versiona ja näköislehtenä

Lehti julkaistaan myös pdf-tiedostona paperilehden ilmestymisen jälkeen. Lehden aikaisemmat numerot jäävät verkkosivujen arkistoon. Lehteä on julkaistu pdf-tiedostoina vuoden 2009 alusta.
Helmi-lehdet ovat myös luettavissa näköislehtinä ilmaisessa issuu-palvelussa. Arkistossa on lehdet vuodesta 2009 alkaen. Palvelu löytyy osoitteesta www.issuu.com/helmiry

Ryhdy Helmi-lehden avustajaksi

Helmi-lehdessä julkaistaan paljon jäsenten kirjoituksia, kuvia ja runoja. Jäsenet postittavat tai tuovat itse materiaalia lehteen omasta aloitteestaan. Aineistoa käytetään lehden teossa mahdollisimman paljon. Aina lähetetty juttu ei kuitenkaan sovi tekeillä olevan lehden teemaan ja julkaisu saattaa viivästyä.

Helmi-lehti haluaa kannustaa useampia jäseniä kirjoittamaan ja tuottamaan kuvitusta lehteen. Kaikilla halukkailla on mahdollista liittyä Helmi-lehden avustajalistalle. Kun toimituksessa on näiden henkilöiden yhteystiedot, avustajille voidaan lähettää kutsuja palavereihin, juttupyyntöjä tai vaikkapa pyytää avustajia kommentoimaan lehteen liittyviä kehitysideoita.

Jos haluat liittyä avustajalistalle, ota yhteyttä toiminnanjohtaja Heidi Saukkoseen p. 044 557 8036 tai heidi.saukkonen(at)mielenterveyshelmi.fi


Blogit

Haluatko tutustua helmiläisten ajatuksiin paremmin?  Helmin bloggareiden mielenkiintoisia pohdintoja elämästä ja ajankohtaisista aiheista mielenterveyden näkövinkkelistä löydät Helmin blogeista TÄÄLTÄ.

Haluatko itse kirjoittaa blogia Helmin sivuilla? Ota yhteyttä vapaaehtoistoiminnan ohjaaja Nooraan:

noora.kiiski@mielenterveyshelmi.fi