Helmi-lehti

Viimeisimmät neljä Helmi-lehteä


Helmi-lehti on mielenterveysväen oma kulttuuri- ja mielipidejulkaisu sekä HELMI ry:n jäsenlehti. Lehti keskittyy nykyajan ilmiöihin ja kulttuuriin mielenterveystoipujien näkökulmasta.

Helmi-lehti toimii myös kuntoutujien äänitorvena ja kertoo aidosti hoitosysteemin sekä palvelujärjestelmän hyvät ja huonot puolet. Lehteä luetaan kuntoutujien lisäksi paljon myös mm. hoitohenkilökunnan ja alan opiskelijoiden keskuudessa.

Lehti on ilmestynyt säännöllisesti vuodesta 1991 lähtien. Helmi-lehti ilmestyy neljä kertaa vuodessa ja sen levikki on 1500 kpl. HELMI ry:n jäsenille lehti postitetaan automaattisesti.

Helmi-lehti syntyy yhdistyksen kävijöiden voimin lehtiryhmässä, joka kokoontuu säännöllisesti Vallilan Helmi-talolla. Lehtiryhmä on avoin kaikille ja siinä voi olla mukana myös sähköpostilistan kautta.

Lataa Helmi-lehden mediakortti 2022 tästä.

Ryhdy Helmi-lehden avustajaksi

Lehdessä julkaistaan paljon yhdistyksen jäsenten ja kävijöiden kirjoittamia juttuja, runoja ja novelleja. Myös erilainen kuvitusmateriaali on tervetullutta. Aineistoa käytetään lehden teossa mahdollisimman paljon, aina lähetetty juttu ei kuitenkaan sovi tekeillä olevan lehden teemaan ja julkaisu saattaa viivästyä. Kaikilla halukkailla on mahdollisuus tulla mukaan Helmi-lehden avustajiksi. Avustajat kutsutaan säännöllisesti kokoontuviin lehtiryhmän palavereihin, heille voidaan lähettää juttupyyntöjä tai vaikkapa pyytää kommentoimaan lehteen liittyviä kehitysideoita.

Jos haluat liittyä avustajalistalle, ota yhteyttä toiminnanjohtaja Heidi Saukkoseen p. 044 557 8036 tai heidi.saukkonen(at)mielenterveyshelmi.fi

Lehti julkaistaan myös näköislehtenä verkossa

Helmi-lehdet ovat myös luettavissa näköislehtinä ilmaisessa issuu-palvelussa. Arkistossa ovat lehdet vuodesta 2009 alkaen. Palvelu löytyy osoitteesta www.issuu.com/helmiry


Blogit

Haluatko tutustua helmiläisten ajatuksiin paremmin?  Helmin bloggareiden mielenkiintoisia pohdintoja elämästä ja ajankohtaisista aiheista mielenterveyden näkövinkkelistä löydät Helmin blogeista TÄÄLTÄ.

Haluatko itse kirjoittaa blogia Helmin sivuilla? Ota yhteyttä vapaaehtoistoiminnan ohjaajaan Nooraan:

noora.kiiski@mielenterveyshelmi.fi