HELMIn syyskokous

Ladataan Tapahtumat
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

16.11.2017 klo 16:30 - 20:00

Herttoniemen Helmi-talo

Tule mukaan Helmin syyskokoukseen Herttoniemen HELMI-talolla vaikuttamaan yhdistyksen toimintaan! Kahvit klo 16.30 ja itse kokous klo 17 alkaen.

Hallituksessa on jaossa kolme varsinaisen ja kahden varajäsenen paikat.

 

 

Veli-Matti Lehikoinen

Olen Veli-Matti Lehikoinen, 56-vuotias viherrakentaja Suomenlinnan avovankilasta.

Helmi on julkaissut useita kirjoittamiani artikkeleita, mm. puutarhalla työskentelyn kuntouttavasta vaikutuksesta ja vankien elämäntarinoita. Nämä kirjoitukset syntyivät omista kokemuksistani ja henkilöistä, joihin olen tutustunut.

Olen käynyt luennoimassa Helmin kävijöille aiheesta ”Pahimmasta selviytyminen”. Kyseessä oli kahden tunnin mittainen luento, jossa kerroin kuntoutumisestani alkoholin väärinkäytöstä, vakavasta masennuksesta, itsetuhoisuudesta, lääkeriippuvuudesta ja rikoksen aiheuttamasta traumasta.

Olen tutustunut Helmin ohjaaja Eetu Karppaseen (joka haastatteli minua ennen Helmin luentoa) ja hallituksen jäseneen Eija Honkalaan, joka kirjoitti linkissä olevan artikkelin (Pahimmasta selviytyminen)

Olen toiminut liiketoiminnan johtoryhmässä 2000-luvulla. Toimenkuvaani sisältyivät neuvottelut, strategiat ym. liiketoiminnan johtotehtävät. Olen toiminut muissa esimiestehtävissä yli 25 vuoden ajan. Vahvuuksiini kuuluvat empatia, ihmisten huomiointi ja kuunteleminen vaikeissa elämäntilanteissa ja laajemmassa kuvassa asioiden organisointi ja hallinta. Aloitin juuri kolmannen teatteri-produktion.

Olen erittäin kiinnostunut toimimaan Mielenterveysyhdistys Helmin hallituksessa.

Ystävällisin terveisin

Veli-Matti Lehikoinen

linkit: kirjoittamani artikkelit

https://mielenterveyshelmi.fi/helmi-lehti/artikkeli/puutarhanhoidon-sietamaton-tarkeys/

https://mielenterveyshelmi.fi/helmi-lehti/artikkeli/pahimmasta-selviytyminen/

https://mielenterveyshelmi.fi/2581-2/

http://www.porttivapauteen.fi/vapautuvat/kynalaari/hullu_puutarhuri

http://www.porttivapauteen.fi/vapautuvat/kynalaari/haluatko_oikeasti_etta_han_ei_enaa_ikina_tee_mitaan_pahaa

http://www.porttivapauteen.fi/vapautuvat/kynalaari/suomenlinnan_salainen_puutarha

https://kuntoutusportti.fi/kokemusasiantuntijuus-vankeinhoidossa-3/

http://www.porttivapauteen.fi/vapautuvat/kynalaari/sorkka_-_paholaisen_parakki

 

Timo Krohn

Olen 61-vuotias helmiläinen. Olen toiminut yhdistyksen hallituksessa vuodesta 2016 lähtien. Koulutukseltani olen varatuomari ja merkonomi. Asun Helsingin Oulunkylässä.

Minulle on tärkeää kehittää Helmin toimintaa siten, että se entistä paremmin vastaa jäsenistön monenlaisia tarpeita. Yhdistyksemme talous on vakaalla pohjalla ja meillä on ylijäämää aikaisemmilta vuosilta. Emme saa turhaan pelätä uusia avauksia, sillä tavoitteena on että mahdollisimman moni jäsen löytää Helmistä omanlaistaan toimintaa. Omalta osaltani olen ollut järjestämässä patikointiretkiä Nuuksioon ja työskennellyt keittiöpäivystäjänä Pasilassa viikonloppuisin.

 

 

 

Roosa Tiensuu

Olen 26-vuotias opiskelija ja asun Helsingissä. Aloitin syksyllä 2017 lingvistiikan opinnot Helsingin yliopistossa. Helmin toiminnassa olen ollut mukana keväästä 2009 lähtien. Olen käynyt Helmi-taloilla vuosien varrella aktiivisesti, laulanut esiintyvässä lauluryhmässä Helmin Närhissä sen perustamisesta asti ja kirjoittanut useita vuosia Helmin luovan kirjoittamisen ryhmässä. Keväästä 2014 lähtien olen ohjannut Herttoniemen Helmi-talolla vertaisohjaajana Sanoista taidetta -kirjoittajaryhmää ja keväällä 2017 vedin Pasilassa Taiteellisen lukupiirin nuorille aikuisille.

Helmin hallituksessa olen ollut varajäsenenä syksystä 2016 alkaen. Minulle on ollut ilo olla vaikuttamassa minulle niin rakkaaksi muodostuneen yhdistyksen asioihin. Olen saanut Helmistä paljon uusia ystäviä, tukea, rohkaisua, ikimuistoisia kokemuksia ja inspiraatiota luovaan työskentelyyn sekä tilaisuuden kehittää taitojani ja osaamistani niin ryhmänohjaajana kuin yhdistystoimijana. Haluankin pystyä antamaan takaisin yhdistykselle, jolta olen saanut niin paljon. Koen hallitustyöskentelyn suunnattoman mielenkiintoiseksi, kehittäväksi ja palkitsevaksi. Tahtoisin jatkaa Helmin hallituksessa, sillä uskon tuovani hallitukseen arvokasta arkipäivän kokemusta Helmi-taloilta ja niiden kävijöiltä, erityisesti nuoren helmiläisen näkökulmasta.

Yhdistystyöskentelystä minulla on kokemusta myös lavarunousyhdistys Helsinki Poetry Connectionissa, jonka hallituksessa olen vaikuttanut keväästä 2016 lähtien. Yhdistystoiminta on lähellä sydäntäni, sillä se avaa mahdollisuuden vaikuttaa siihen, millaisessa yhteiskunnassa ja kulttuurissa elämme. Tahdon olla rakentamassa minulle tärkeän yhdistyksen Helmi ry:n tulevaisuutta niin, että se pysyy aktiivisena yhteiskunnallisena toimijana ja elinvoimaisena yhteisönä, joka tuottaa jäsenilleen yhä uusia elämyksiä sekä paikan, jonne on hyvä tulla milloin tahansa.

 

 

 

 

 

 

Mikko Kallio

Olen 47-vuotias mies ja olen ollut Helmin jäsen noin neljä vuotta. Vuodesta 2011 lähtien toistaiseksi työkyvyttömyyseläkkeellä sydänongelmien sekä masennuksen takia. Tällä hetkellä suomen kielen kotiopettajana, Helsingin Kaupungin kulttuurikaverina sekä Helmi Ry:n levyraadissa ohjaajana ja Pasilassa päivystäjänä. Harrastuksena  mm. klassinen kitara, biisien sanoittaminen sekä elokuvat.

–  Filosofian maisteri, lisäksi mm. psykiatrisen sairaanhoitajan, it-tradenomin, teologian sekä datanomin opintoja, MTKLN koulutuksia: yhdistystoimintakurssi, vertaisohjaajan perus- ja jatkokoulutus ja kulttuurivastaavakoulutus. SMS:n mielenterveydenensiapukoulutus. Seurakuntien palvelevan puhelimen koulutus, tietokoneen A-kortti.

– Opiskeluaikoina Katharsis Ry:n hallituksessa. Ollut Auroran Sairaalakoulun johtokunnan  varajäsenenä. Kahteen otteeseen sihteerinä johtokunnassa Tukiyhdistys Majakka Ry:ssä, missä myös toiminut ohjaajana viidessä vertaistukiryhmässä sekä retkillä. Helmessä ohjannut neljää vertaistukiryhmää. Ollut vertaisohjaajana myös FinnFami ry:ssä sekä Narsistien Uhrien Tuki Ry:ssä.

– Kymmenen vuotta päätoimisesti laaja-alaisena erityisopettajana/erityisluokanopettajana ja S2- sekä puheopettajana Helsingin Opetusvirastossa.

– Toiminut mm. Helsingin Sosiaaliviraston lastensuojelun sekä kehitysvammahuollon tukihenkilönä

Visio:

Johtokunnan toiminnan oltava mahdollisimman avointa ja läpinäkyvää yhdistyksen jäseniin päin.

Myös Helmi Ry:n liittyminen MTKL:ään luo niin uusia mahdollisuuksia kuin haasteitakin hallitukselle kuin myös yhdistyksemme kehittäminen samassa linjassa STEA:n tavoitteiden kanssa.

Allan Wilen

FM, kuvataiteilija – ehdokas HELMI ry:n hallituksen varsinaiseksi – ja varajäseneksi.

Olen toiminut vuodesta 1970 lähtien mielenterveyspotilasyhdistyksissä mukaan luettuna PKE ry:n (psykiatrisesti kuntoutuvien etujärjestö), jonka perustajajäsen olen, ja jonka hallituksen sihteerinä toimin aikoinaan. Olin Helmi ry:n hallituksen jäsenenä 1990-luvun loppupuolella ja uudelleen 2010-luvulla. Olen syksyllä 2017 erovuorossa.

Olen toiminut 2000-luvulla Majakka ry:n johtokunnan ensimmäisenä ja toisena varapuheenjohtajana. Tällä hetkellä olen Majakan johtokunnan varsinainen jäsen. Olin Helsingin Vammaisneuvoston mielenterveyssektorin edustajana reilu kahdeksan vuotta ja kesästä 2017 lähtien varajäsenenä.

Vaikutan viidessä toimipaikassa vapaaehtoisena, jonka ansiosta minulla on yhteyksiä mielenterveyssektorin asioiden ajamiseksi paremmalle tolalle. Olen ollut Suomen Punaisen Ristin jäsen vuosia.

Olen Helsingin yliopiston alumniyhdistyksen ja Kuvataideakatemian ystävät ry:n jäsen. Olen järjestänyt toistakymmentä omaa taidenäyttelyä ja useamman yhteisnäyttelyn. Kannatan HELMI ry:ssä yhteistyötä ja inhimillistä työtapaa tarvittaessa pontevastikin.

Olen koulutukseltani kuvataiteilija ja filosofian maisteri soveltavasta matematiikasta. Olen vuodesta 2008 vetänyt Tukiyhdistys Majakka ry:ssä viikoittaista maalauskerhoa. Olin mukana kymmenen vuotta Helsingin työväenopiston akvarelliryhmässä. Olen ollut useita vuosia taideterapiaryhmissä, josta saatua tietoa hyödynnän maalauskerhossa.

Kaikkea hyvää HELMI ry:n jäsenille, henkilökunnalle ja lukijoille.

Vapaaehtoistoimipisteeni ovat: Tukiyhdistys Majakka ry., Helsingin Niemikotisäätiö, Kampin Palvelukeskus, Kantin Pysäkki (Käpyrinne ry.) ja Lapinlahden Lähde projekti.

 

 

 

Tarkemmat tiedot

Päivämäärä:
16.11.2017
Aika:
16:30 - 20:00

Tapahtumapaikka

Herttoniemen Helmi-talo
Mäenlaskijantie 4
Helsinki, Suomi
+ Google Map