Rajoitukset muuttuvat 4.9.2021 alkaen

🤩Iloisia uutisia! 🤩
Helmi-talolle voi tulla ilman ennakkoilmoittautumista heti tulevasta maanantaista lähtien!
Pari asiaa kuitenkin pysyy, eli:
– käytämme maskia talolla ollessamme
– huolehdimme hyvästä käsihygieniasta
– huolehdimme talon hygieniatasosta tehostetusti
– vältämme ruuhkatilanteita ja lounasruokailussa edelleen porrastus
– asettaudumme väljästi, emme kylki kylkeen
Talo auki ma-pe klo 9-15. Tervetuloa!

👉 Käsihygieniasta huolehditaan

Käsienpesu on mahdollista kolmessa asiakaswc:ssä ja käsidesiä löytyy useammasta pisteestä. Muistathan, että oikeaoppinen vähintään 20 sekunnin käsienpesu on tehokkaampi puhdistustapa kuin pelkkä käsidesin käyttö. Kädet tulee pestä aina ulkoa tullessa, wc-käyntien yhteydessä, ennen ruokailua sekä aina ennen ja jälkeen omien kasvojen koskettamista.

👉 Kasvomaskit ovat käytössä koko ajan

Tutkimusten mukaan virus tarttuu erityisen helposti ahtaissa sisätiloissa, joissa lähikontakteja ei voida välttää. On hyvä huomata, että osa COVID-19 -tartunnan saaneista ihmisistä ei saa lainkaan oireita tai oireet ovat hyvin vähäisiä, ja tästä syystä henkilö ei ole tietoinen tartunnastaan. Virus voi tarttua jo muutama päivä ennen oireiden alkua. Myös rokotettu henkilö voi kantaa virusta mukanaan ja tartuttaa muita.

Kasvomaskin käyttöohjeita

Aseta ja poista kasvomaski huolellisesti, jottei viruksella mahdollisesti tahraantunut maski aiheuta tartuntariskiä. Käsittele maskia aina puhtailla käsillä.

Muista maskia käyttäessäsi, että ehkäiset tartuntoja tehokkaimmin:
• pitämällä yli 2 metrin turvaetäisyyden muihin ihmisiin, kun liikut julkisilla paikoilla
• huolehtimalla käsi- ja yskimishygieniasta
• välttämällä kasvojen, nenän ja suun koskettelemista

**********
Lauantaista 4. syyskuuta alkaen sisätiloissakaan järjestetyissä yleisötilaisuuksissa ei tarvitse taata yleisölle kahden metrin turvavälejä, jos terveysturvallisuus voidaan varmistaa tilojen riittävällä väljyydellä ja muilla keinoilla. Pääkaupunkiseudulta kumotaan myös velvoite jakaa tapahtumien yleisö lohkoihin ja yleisesti asiakas- ja yleisötiloja koskenut turvavälivelvoite.
Esimerkiksi harrastustilojen käytössä ei siis jatkossa tarvitse varmistaa, että osallistujat voivat säilyttää toisiinsa kahden metrin turvavälin.
Uuden päätöksen mukaan sisätiloissa yli kymmenen hengen tilaisuuksissa voi olla enintään 50 prosenttia muun lainsäädännön nojalla tilaan hyväksyttävästä enimmäisosallistujamäärästä tai käytettävissä olevien istuma- tai seisomapaikkojen määrästä.