Loma Hauholla

Vietimme Helmin porukalla ikimuistoisen kesäleirin Hauholla Lautsian lomakeskuksessa. Saimme hyvän ruuan lisäksi nauttia kauniista luonnosta ympärillämme.

Päiviemme täytteeksi meille oli järjestetty erilaisia liikunnallisia ja mieltä virkistäviä sisä- sekä ulkopelejä ja leikkimielisiä kilpailuja. Pelasimme mölkkyä ja suunnistimme kauniissa Lautsian luonnossa. Lautsian lomakeskus järjesti päivätanssit ja pyörähtelimme paikallisten kanssa hyvän bändin soittaessa.

Halusimme uida rantasaunan jälkeen, mutta vesi oli liian kylmää. Silti vedessä kastautuminen tuntui piristävän koko kehoa ja jälkikäteen herkuttelimme suumme makeiksi itse paistamillamme muurinpohjaletuilla.

Pulahdimme allasosastolla päivittäin saunoen ja uimisesta nauttien. Halukkaille järjestettiin myös vesijumppaa. Saimme myös osallistua ohjattuun tanssiopetukseen. Tanssi on mitä kivointa liikuntaa, sillä se virkistää sekä mieltä että kehoa tuoden hymyn huulille ja pilkettä silmään.

Olimme koko porukka hyvässä sovussa leirin ajan ja voisin lähteä uudelleen reissuun samalla kokoonpanolla. Masa on mitä parhain leiriohjaaja. Hän ottaa kaikki huomioon kuunnellen sekä ilossa että ikävämmissä asioissa.

Teksti ja kuvat: Susanna Silvennoinen