Yrtit, rohdot, terveysravinto, luontaiset

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 22)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #6170

  Aamun uutis-iskusta nappasin:

  Aivot hyötyvät seuraavista elintarvikkeista:

  1. Saksanpähkinät
  2. Kahvi
  3. Kala
  4. Pinaatti
  5. Oliiviöljy
  6. Pellavansiemen
  7. Simpukat
  8. Parsa
  9. Marjat

  Pikku-Siwa on ainoa kauppa tänään auki Hyvinkäällä. Ostin jo sieltä pakastepuolukoita ja pakastemustikoita. Huomasin samalla, että pakastemarjojen normaalihinnat on alentuneet selvästi siitä, kun ostin niitä neljä vuotta sitten viimeksi. Ja toi oli vielä kallis kauppa. Täällä on halvempiakin, kuten S-Ryhmittymät.

  Juha Korkee, Hyvinkää

  #10836

  Jommassa kummassa Lääkärilehdessä oli viime talvena juttu:

  Masennuslääkkeet eivät pysty kääntämään masennuksen kulkua paranemiskuluksi. Sensijaan sopivasti rasvoja ja vitamiineja sisältävä ruokavalio pystyy kääntämään masennuksen kulun paranemiskuluksi.

  #10885

  Sorruin viime syksynä syömään paljon appelsiineja ja verigreippejä. Jatkuvasti kolme neljä appelsiinia päivässä ja joka päivä yksi verigreippi. Molempiin jalkoihin tuli sääreen isot ihottumat ja ne vuoti verta. Menin luontaistuotekauppaan kasvilääketieteilijän eli fytonomin vastaanotolle, ja näytin haavat. Hän sanoi heti, että tuo ei ole allergiaa, oletkos syönyt paljon sitrus-hedelmiä, niissä on runsaasti ympäristömyrkkykjä. Myönsin ja siinä itsekin ymmärsin asian. Monella muulla on kuulemma ollut samanlaista juuri sitrus hedelmistä.

  Lopetin sitrus -hedelmien käytön ja jatkoin muiden hedelmien syöntiä.

  Ostin C-Piimaa tabletteja ja puhdasta askorbiinihappojauhetta(C-vitamiinia). Niillä sain talven mittaan toisen jalan täysin parananemaan, ja toisestakin loppui verenvuoto ja ruvet karisivat pois, mutta iho jäi punoittavaksi ja jalassa tuntui turvotusta ihon alla, eli tulehdusta.

  Koska se ei lopultakaan itsestään parantunut C-Piimaalla ja C-vitamiinilla menin uudestaan luontaistuotekauppaan saman kasvilääketieteilijän vastaanotolle. Hän totesi, että jalassa on tulehdusta ja iho on ärtynyt. Ärtymän hoitoon hän neuvoi Otsonoidun seesamiöljyn O3-LIVE ja tulehduksen hoitoon laajakirjoiset homeopaattiset tulehdustipat Reckeweg R-01. Antoi ohjeet käyttöön. Vuorokaudessa iho oli rauhoittunut, punoittuma laskenut pois ja tulehduksen aiheuttama jalan paksuuntuma alentunut puoleen.

  Oon aiemmin hoitanut näillä samoilla tulehdustipoilla ientulehduksen sekä suolistotulehduksen ja tipat olivat silloinkin nopeavaikutteiset.

  Psyykelääkkeet aiheuttaa ientulehdusta, ja niinpä ientulehduskin tulee nyt taas samalla hoidettua sitten.

  #10891

  Kävin juuri keräämässä kuusenkerkkiä ja koivunlehtiä. Ne on nyt pahvin päällä kuivumassa. Teen niistä teetä.

  Niissä on juuri nyt korkeimmat terveysainepitoisuudet, kun kasvustot on nuoria.

  Purkittaminen tehdään sitten, kun ne on kuvia. Kantta ei kierretä aivan kiinni asti. Ilmarako pitää jäädä. Tämä varmistetaan teipinpätkän avulla.

  Näitä kaikkia tällaisia luonnosta kerättyjä sanotaan villiyrteiksi ja villirohdoiksi. Niissä on viljeltyyn kasviin verrattuna niin paljon korkeammat terveysainepitoisuudet, että niitä ei kannata käyttää päivittäin, vaan vaikkapa kerran viikossa. Jos käyttää liikaa, iho alkaa haisemaan pahalle, mikä johtuu näiden luonnonkasvien väkevyydestä. Jos tällainen vahinko pääsee tapahtumaan, tilanne korjaantuu pitämällä taukoa villikasviksien käytössä.

  Juha Korkee

  #10892
  tuikku
  Osallistuja

  Itse tykkään suunnattomasti vihreästä teestä ja juon sitä aika monta kuppia päivässä kun kahviakaan en juuri käytä.
  Villiyrtteihin en ole tutustunut, joskus sentään olen kerännyt nuoria nokkosia ja tehnyt niistä hyvää soppaa.
  On aika hurjaa että paksut kuoretkaan eivät suojaa sitrushedelmiä kasvinsuojelumyrkyiltä vaan oireet saattavat olla noinkin rajut. Itse syön varsinkin talvisin kuivattuja marjoja ja marjajauheita aamupöperön kanssa johon kuuluu erilaisia superfoodeja. Juuri nyt nautin meloneista jotka ovat vallan herkullisia ja mehukkaita. Granaattiomena on terveellistä ja sitä juon luomumehuna.

  #10893
  Nimetön
  Vieras

  Jos vain on mahdolliesta kerätä nokkosia niin suosittelen. Ne ovat terveellisiä ja esim nokkosletut ovat jopa hyviä. Minun vanha täti opetti jo kymmeniä vuosia sitten niiden terveellisyyden.

  #10933

  Kirjoittelin hiljattain, että pinaatti on lähes kaikkein arvokkain ravintoaine aivoille. Pinaatti on vielä sitäkin arvokkaampi silmänpohjan ikärappeuman ennaltaehkäisemisessä ja parantamisessa. Se sisältää sekä luteiinia, että zeaksantiinia, jotka molemmat auttavat silmiä. Lisäksi pinaatissa on runsaasti muita arvoaineksia.

  Ainakin S-ryhmittymästä saa nykyään tuoreita pinaatinlehtiä erittäin halvalla, italialaisia ja unkarilaisia. Ne pitää huuhtasta haalealla vedellä ennen käyttöä, joka homma käy helpoimmin makaronien siivilöimiseen tarkoitetulla läviköllä juoksevan veden alla mylläämällä niitä käsin joka puolelta. Yksi laatikko pinaatinlehtiä maksaa esimerkiksi 1,45 €, ja siitä riittää kolme isoa kasaa salaatin jatkoksi ja se säilyy jääkaapissa juuri ja juuri sen aikaa. Pinaatteja on kaupassa eri merkkisiä, ja hintaerot ovat mitättömiä, joten kannattaa ostaa sen myyntipäivän mukaan se rasia, missä on pisin käyttöaika jäljellä, niin ei tule nahistumistappioita.

  Uusimman tutkimuksen mukaan mikään lääke ei pysty parantamaan silmänpohjan rappeumaa, mutta pinaatti pystyy parantamaan sen. Ilmeisesti tarvitaan kuitenkin päivittäinen runsas käyttö ja pitempi kuuri.

  Ostin viime viikolla ensimmäisen pinaattierän ja söin. Ensimmäisen aterian jälkeen, noin puolen tunnin päästä näkö koheni, niin, että havahduin siihen oikein. Pinaatilla oli koko aterian laatua parantava vaikutus, minkä huomasi myös yleisesti. Se oli kala-ateria, salaattina pitkään käyttämäni hapankaali ja tuore tomaatti.

  #11407

  Psykologi Aku Kopakkala luennoitsi keskiviikkona lapinlahden sairaalan auditoriossa aiheena luontaistuotteet, yrtit, rohdot, ja terveysravinto:

  Vitamiinit, hivenaineet, mineraalit, sekä vitamiinilisät, hivenainelisät ja mineraalilisät eivät imeydy, koska nykyisessä ravinnossamme on aivan liian vähän K2 vitamiinia, joka runsaampana saisi kyllä aikaan kaikki nämä imeytymiset. Tilanne on vaarallinen, koska imeytymättöminä nämä ravintoaineet kerrostuvat elimistöön muodostaen jäämämassoja, joista haitallisin on kalsiumin kerrostuminen kalkkeutumiksi verisuonten seinämiin. Se on hengenvaarallista.

  K2 vitamiinia tarvii käyttä lisäravinteeena, koska sitä ei saa ravinnosta tarpeeksi

  Ostin Terveyskaistan Kalkki + D3 + K2 + Mg 90 tbl 20,50 € Terveys Tieto ketjun Hyvinkään liikkeestä Baldrianista. Tämä suomalainen tuote oli järkevin eri vaihtoehdoista, ja päiväkustannus alhaisin, kun käyttä yhden pillerin päivässä. Maksimi annos on kaksi pilleriä päivässä. Mutta kun ottaa yhden pilerin saa kolmen kuukauden kuurin, se on siksi järkevää.

  Juha Korkee, Hyvinkää

  #2201
  tuikku
  Osallistuja

  Mielenkiintoinen postaus K-vitamiinin merkityksestä kuten muutkin postauksesi ravinnon merkityksestä JuhaKoo. Syön Lady Vita- monivitamiinikapseleita naisille ja niissä näkyi olevan K-vitamiinia. Pinaattia aion kokeilla, tietääkseni babypinaattia ei tarvitse ryöpätä mutta se on kalliimpaa.
  Lehti- ja parsakaali kuuluvat olevan tärkeitä mm. syövän ennaltaehkäisyssä, mutta en voi sietää kumpaakaan. Pitäisi tarkistaa ennakkoasenteitaan. Muuten syön kotimaisia marjoja ja cashew- pähkinöitä, vuonankaalia ja hapankaalia sekä banaaneja.
  Itse koin aikoinaan masennuslääkkeet hyvinä masennuksen katkaisussa, jolloin mielialakäyrä kääntyi nousuun yhdistettynä psykososiaaliseen kuntoutukseen. Käytän lääkkeitä varmaan loppuikäni, en uskalla lopettaakaan.

  • Tätä vastausta muokkasi 3 vuotta sitten floapps.
  #11421

  Oon käyttänyt monia öljyjä niiden äskettäinkin taas todistettujen terveyshyötyjen takia, koska olin saanut jo kauan sitten samat tiedot vanhanaikaisista tutkimuksista, joita myös alan lehdistö jakoi jo vuosikymmeniä sitten, mutta jostain syystä siitä ei silloin tullut isoa juttua. Nyt on tullut.

  Mutta eräs pohdinnan aihe: Oon aina ottanut lisäöljyn 10-15 ml lääkemukilla aamulla aivan ensimmäisenä tyhjään vatsaan heti herättyäni. Ja nyt on alkanut askarruttamaan seuraava pulma: Kun näin tekee, niin polttaako maksa öljyn pelkäksi kaloriravinnoksi eikä öljyä menekään aivoihin. Öljyn rikkaudet olisi tarkoitettu juuri aivoihin, mutta on paha menetys, jos se meneekin pelkäksi kaloriravinnoksi ja aivot jääkin osattomiksi.

  Siksi muutin systeemin eilen näin. Otankin nyt öljyn vasta aamupalan syömisen jälkeen viimeiseksi.

  Tiedän myös vanhoista tutkimuksista, että kaikkien yrttien ja rohtojen sekoittaminen muihin elintarvikkeisiin on harhaoppia, vaikka sellaista kyllä paljon suositellaan. Silloin kun nämä arvokkaat aineet sekoitetaan johonkin (vaikka jogurttiin) ne menettävät suuren osan hyödyllisistä vaikutuksistaan. Pelkkä vesi on aina paras seuralainen näille terveys-aineksille.

  Mutta olisiko ehkä niin, että öljy muodostaa tuonverran poikkeuksen, että öljy saadaan ohjatuksi parhaiten aivoihin ottamalla se ravintoerän päälle, ja ehkä taaskin se tilkka vettä seuraksi. Vesi ei sekoitu öljyyn, mutta antaa arvokasta vettä soluille, jotka sen seurauksena toimivat tehokkaammin ja normaalimmin myös öljyn talteenotossa. Koska vesi saa aina solut toimimaan täydellisemmin.

  Juha Korkee

  #3616

  Tässä Juha Korkee

  Tänä aamuna oli MSN-Uutisisssa seuraava linkki. Tutkimuksen mukaan viinillä on ainakin 10 selvää terveyshyötyö, joista toiset laajenevat yleisterveydellisiksi hyödyiksi. Seuraavaas se linkki.

  http://www.msn.com/fi-fi/ruoka-ja-juoma/ruokauutiset/ehk%c3%a4isee-jopa-sy%c3%b6p%c3%a4%c3%a4-10-syyt%c3%a4-juoda-viini%c3%a4/ss-BBsNs49?li=BBr5KbI&ocid=mailsignout#image=4

  Lisäksi Diakonissalaitoksella oli jo 40 vuotta sitten selvinnyt, että viini huuhtelee ympäristömyrkkyjä pois elimistöstä.

  #3738
  Nimetön
  Vieras

  Tiedeuutisten mukaan viinillä ei ole yhtään terveysvaikutusta vaan päinvastoin pienetkin määrät ovat haitta. Voihan olla, että tunnelman kohottajana se joskus toimii.
  Tänään ostin maalaismarkkinoilta hevosesta tehtyä lenkkimakkaraa.

  #4142

  Puhdistautumista ja öljy-kertausta

  Onko monellakin ollut noitten Frantsilan Detox-puhdistustippojen kanssa sellaista ongelmaa, että alun innostus lopahtaa oudosti? Oon ratkaissut mistä se johtuu!

  Tipat poistaa ympäristömyrkkyjäämiä, lisäainejäämiä, ja lääkejäämiä niin suurella voimalla, että vatsa menee kuralle ja kura valuu housuihin. Moni lopettaa tippojen käytön tämän kokemuksen takia. Näin kävi mullekin ensin. Lopetin käytön ja olin surullinen.

  Noin kuukauden surtuani muun ohessa sitä, että jään myrkkyjen uhriksi, kun en saakaan puhdistettua itseäni, keksin seuraavan kokeilun: Jos kerran myrkkyjä poistuu noin rajusti ja se rikkoo vatsan, alankin käyttään aluksi pienempää annosta. Otin siis aluksi vain 4 tippaa, vaikka ohje on 25 tippaa. Kaikki meni hyvin ja vatsa ei rikkunut yhtään. Sitten viikko viikolta kasvattelin annosta. 6 tip, 8 tip, 10 tip, jne. Ja tunsin jo myös puhdistumisen. Pääsin aina täyteen 25 tippaan ja vatsa pysyy täysin kunnossa. Puhdistun.

  Planeetalla on liikkeellä monenlaista Detox-nimistä ja kaikki ne ei ole turvallisia käyttää. Frantsila on turvallinen; Luomuyrttiuutosseos voikukan, takiaisen, ja hierakan juurista, nokkosen, ratamon ja punajuuren lehdistä, puna-apilan, siankärsämön ja kehäkukan kukista, sekä voikukan, nokkosen ja siankärsämön kukkaterapeuttisista uutoksista.

  Frantsilan lausunto: Puhdistaa ja antaa voimaantumista esimerkiksi väsymyskausina.

  Nyt oon käyttänyt täyttä 25 tipan annosta 2 viikkoa joka päivä ja vatsa on ihan normaali. Ja sydän hyppelee ilosta. Saan puhdistettua itseni nyt paljon paremmin kuin mihin ne amerikkalaiset voikukan juuri pillerit pystyi. Frantsilassakin on voikukan juurta, ja hyvin monenlaista muutakin. Tuntuu siltäkin, että ruoka tehoaa paremmin, eikä siksi tarvi syödä niin valtavan paljoa. Tottakai, kun ravintoaineet pääsee  esteettömämmin imeytymään, kun kuona-aineet ei oo esteenä.

  Sitten vielä öljyistä kertauksen omaisesti: Vielä kalliita erikoisöljyjäkin parempiin aivo- ja terveystuloksiin on mahdollista päästä tavallisen oliiviöljyn runsaalla käytöllä. Kurkkua karvastelematon Luomu oliiviöljy Borges Extra Virgin löytyy S-Ryhmittymästä hämmästyttävän halvalla, muistaakseni 0,5 ltr alle 7 €.

  Muunlaisista väitteistä huolimatta oliiviöljy säilytetään huoneenlämmössä valolta suojattuna ja käytetään huoneenlämpöisenä. Lämmittäminen tuhoaisi terveyshyödyt. 0,5 ltr pullo kuluu yhden ihmisen käytössä riittävän nopeasti, niin, että jääkaappia ei tarvita. Toiseksi myös jääkaappi tuhoaisi osan terveyshyödyistä. Jotkut väittää sitä jääkaappiaan härskiintymisen estämiseksi. Se liittyy siihen kulttuuriin, jossa öljyä ei käytetä nopeasti loppuun, vaan säilytellään pitkiä aikoja.

  Juha Korkee, ajattelija, mielenterveysaktivisti, aktivisti, Hyvinkää

  #5094

  Lääketieteen tohtori, neurologi, ravintotieteilijä David Perlmutter, saanut monet palkinnot, toimii TV:n lääketiede-asiantuntijana, lahjoittaa osan työstää hyväntekeväisyytenä. Esittelee seuraavat ajatukset teoksessaan: ”Tuhon siemenet. Miksi viljat, hiilihydraatit ja sokerit tuhoavat aivosi.” Että infarktit eivät johdu kolesterolista, vaan tulehduksesta. Korkea kolesteroli antaa monipuolisen ja hyvän suojan aivoille. On terveellistä syödä rasvoja ja proteiineja, ja välttää hiilihydraatteja, vilja pahimpana mainittuna hiilihydraattina. Sekä kolesteroli-asioitten ymmärtämisessä, että tulehdus-asioitten ymmärtämisessä on ollut runsaasti läpimurtoja viime vuosina. Myös eläinrasvat ovat hyvin terveellisiä. Oliiviöljy huippua.

  #5098
  tuikku
  Osallistuja

  Juha puhuu asiaa. Kehon tulehdukset ovat näemmä nykytietämyksen mukaan suurimpia syitä sairauksiimme. Ja ravinto ylläpitää näitä tulehduksia.
  Tosin ruisleivästä en luovu mutta nautin sitä päivittäin maltillisesti.
  Keinomakeutusaineet ja virvokkeet ovat myös haitallisia. Lisäksi kenomakeutusaineet ovat oikeaa hermomyrkkyä joka vaikuttaa haitallisesti aivojen toimintaan.
  Minulla kesti pitkään sisäistää tämä, sillä olin addiktoitunut kevytjuomiin. Nykyään olen siirtynyt pilsneriin ja kivennäisvesiin, jotka kylmänä ovat oivallisia janojuomia.
  Luen juuri neuropsykologian Caroline Leafin Mieti ja syö ollaksesi fiksu. Siinä on hyvää tietoa maailman ravintotuotannosta ja miten voi vaikuttaa omiin ruokailutottumuksiin. Kirjan nimi on aika raflaava mutta ei kannata sen antaa hämätä. Erinomainen teos ajattelun psykologiasta.
  Minulla on jatkuvasti jääkaapissa itse tehtyä monipuolista salaattia ja marjarahkaa, joita napostelen nälkääni.

  • Tätä vastausta muokkasi 3 vuotta sitten floapps.
Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 22)
 • Alueelle ‘Arkisto’ ei voi kirjoittaa uusia aiheita eikä vastauksia olemassaoleviin aiheisiin.