Vuoropuhelua hallituksen kanssa

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 24)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #6168
  heidi
  Avainmestari

  Tässä nyt avattavassa keskusteluryhmässä jäsenistö voi olla vuorovaikutuksessa hallituksen kanssa. Voit kysyä, ottaa kantaa ja ehdottaa aloitteita mielenterveysasioiden eteenpäin viemiseksi. Hallitus tuo myös täällä esille jäsenistön ja hallituksen välisessä keskusteluryhmässä nousseita keskeisimpiä aiheita.Tämä sivusto korvaa aikaisemman Vaikuttamisryhmän sähköpostiryhmän.
  Muutoksella pyritään siihen, että jäsenten mielipiteet ja aloitteet siirtyvät suoraan tiedoksi hallitukselle ja asioihin voidaan vaikuttaa yhdessä hallituksen kanssa.

  Heidi Saukkonen
  Toiminnanjohtaja

  #5169
  Petri KeckmanPetri Keckman
  Osallistuja

  Tänään tulivat kuluvan vuoden jäsenmaksulomakkeet. Maksoin sen samantien nettipankissa. Miten on jäsenkortin laita? Lähetäänkö sellaista? Mielestäni periaatteessa pitäisi, muutenhan kuka tahansa voi väittää olevansa jäsen ja saa jäsenedut mm. halvemman lounaaan. En kyllä muista, että minulle oltaisiin viime vuonna lähetetty mitään jäsenkorttia.

  #5170
  heidi
  Avainmestari

  Hei Petri,

  Jäsenkorttia ei ole postitettu, vaan sen saa Helmi talolta itselleen. Jäsenetujen osalta tarkistamme jäsenyyden joko jäsenrekisteristä, tai tosiaan lounaalla jäsenkorttia näyttäessä.

  Heidi Saukkonen

  #5171
  Petri KeckmanPetri Keckman
  Osallistuja

  Hei hallitus!

  Missä vaiheessa on kotisivujen uudistus? Ei minusta nykyisissä mitään muuta pahaa vikaa ole, kuin että niitä ei päivitetä! Kun valitsee pääsivulta ”kalenteri” ja ”Herttoniemessä” niin saa listan vuoden vanhoista tapahtumista, jotka eivät ole enää voimassa. Onneksi näyttää siltä, että ”Kaikki”-sivua sentään päivitetään.

  #5173
  Petri KeckmanPetri Keckman
  Osallistuja

  Heippa! Nyt se Herttoniemi osio onkin poistettu sieltä! 🙂 Hyvä niin. Jos tapahtuma kiinnostaa niin sitä jaksaa mennä vaikka se olisi Pasilassa ja toistepäin. Ei tarvita kuin yksi lista tapahtumista.

  #5174

  Aloite: Olisi hienoa, jos tukihenkilötoimintaa laajennettaisiin niin, että saatavilla olisi myös koira-tukihenkilöitä. Eli ihminen ja hänen koiransa.

  Sosiologisia ja eettisiä perusteluita:
  1.) Monet olemme sinkkuja, niin, että kotieläimen pitäminen ei onnistu, koska se aiheuttaisi aivan kohtuutonta eläimen hoitamisen vangiksi jäämistä. Aivan eri tilanne on sellaisella, jolla on useita perheenjäseniä vuorottelemassa eläimenhoitamishommassa, sekä mahdollisesti itseä nuoremman tai vanhemman sukupolven huusholli, jonne myös voi viedä koiran välillä päiväksi pariksi hoitoon. Silloinhan se hoitaminen ei ole ollenkaan niin ankaraa vangiksi jäämistä sillä ihmisellä.
  2.) Koska ihmiset pitävät kaupungissa kotieläimiä, kuten koiria, vaikka kaupunkiolot periaatteeessa aiheuttavat sen, että eläin kärsii, on havaittu, että jos eläintä koulutetaan ja käytetään ainakin jonkinlaisena palvelukoirana tai työtehtävien hoitamiseen, niin silloin heti sen eläimen sekä elämänsisältö ja rikkaus, että myös terveyskunto, tulevat paljon paremmat. Palvelukoira jota käytetään työtehtäviin on paremmassa elämässä, kuin pelkkä lemmikki. Pelkkien lemmikkien terveyskunto onkin kehnompi, kuin palvelukoirien. Jos kerran koiria pidetään, niille täytyisi löytyä myös palvelutyötä, jotta ne eläisivät rikasta elämää.

  Juha Korkee

  • Tätä vastausta muokkasi 3 vuotta sitten floapps.
  #5176
  Petri KeckmanPetri Keckman
  Osallistuja

  Hyvä idea. Kai siihen vastuukysymys ongelmiakin liittyy: entäs jos koira karkaa vaikka? Koiraahan ulkoilutettava monta kertaa päivässä. Nyt on mahdollista saada ”koiraterapiaa” molemmissa jäsentaloissa:

  Visu
  Lucky

  Muuten, viite toissa edelliseen viestiin: Kyllä se Herttoniemi kummittelee siellä kalenterissa vieläkin ja siellä on vuoden takaisia tapahtumia:

  tapahtumat Herttoniemessä

  #5177
  Petri KeckmanPetri Keckman
  Osallistuja

  Jatkaisin vielä tuohon koiraideaan: siinä on myös sellainen ongelma, että suuri osa Helmen jäsenistä ovat mielenterveysongelmaisia, eikä välttämättä kykeneviä huolehtimaan koirasta päivääkään. Voiko Helmi ry ottaa vastuun sellaisista tapauksista?

  #5178

  Tutkimustulos. Lyhyestä tekstistä syntyy paljon enemmän vääriä käsityksiä ja paljon vähemmän oikeita käsityksiä.

  #5582
  Petri KeckmanPetri Keckman
  Osallistuja

  Ei taida kovin helposti syntyä vuoropuhelua hallituksen kanssa, kun meistä jäsenistä suuri osa on vähän hulluja ja outoja. Ainakin mun jutut ovat välillä vähän outoja.

  #5583

  Jokainen saa vapaudessa maalailla oman julkisuuskuvansa itse. Minun psykoanalyysi ei ole sirpaloitunut. Intelligenssiryhmittymät ovat toisistaan poispäin suuntautuneita, olleet jo 30-40 vuotta, kun moniarvoisuus syntyi ja alkoi vahvistua 1980-luvulla. Meidän ei tarvitse olla samaa lajia. Kansakoulun Luonnonhistoria-oppiaine opetti jo 1960 luvulla ja varmaan jo paljon sitä ennenkin, että eliökunnan sukupuu on aina haaronut, eikä sen haarominen ole mihinkään nyt äkisti päättynyt. Haarominen koskee siis nyky-ihmiskuntaakin. Minusta näyttää siltä, että tämä haarominen ei tärkeästi tapahdu nykyään siittiö- ja munasoluperimän merkeissä, vaan paljon suuremmassa määrin intelligenssiryhmiksi kerääntymisenä. Erilaiset ajattelutavat erottelevat, vertaisuus yhdistää. Minulla ei ole mitään tarvetta olla Olli Stålströmin kanssa samassa sarakkeessa.

  • Tätä vastausta muokkasi 3 vuotta sitten floapps.
  #5588
  arja
  Jäsen

  Helmi ry:n hallitus niinsanotusti ”jalkautui” jäsenistön luo 10.3 perjantaina Caf`e Pasilan Helmeen. Paikalla oli noin parikymmentä henkeä, hallituksesta paikalla neljä. Aluksi infottiin hiukan taustaa miksi vaikuttamistoimintaa on muutettu.Tämähän oli ensimmäinen kerta tässä muodossaan. Tarkoituksena on saada vuoropuhelua yhä enemmän jäsenistön ja hallituksen kanssa. Keskustelua syntyi helposti kahvikupposen äärellä. Aihealueiksi kehkeytyi suraavanlaisia asioita
  – rahoittajien vaatimukset ja jäsenedut
  – Helmi-lehden mahdolliset lisänumerot tulevaisuudessa (materiaalia/kirjoituksia olisi tarjolla)
  – joutuuko kolmassektori paikkaamaan terveydenhuollon supistuksia tulevaisuudessa
  – uusia avoimia ryhmiä toivottiin esim. perjantai iltapäivä ennen kahvilaa (vaikka siinä on saunavuorot)
  – Tukihenkilöitä/ ystäviä lemmikin kera
  – tuolijoogaa ym.idea ehdotuksia nousi
  Esille tulleet asiat viedään hallituksen kokoukseen, selvitellään mahdollisuuksia
  Kaikkinensa ilmapiiri oli avoin ja positiivinen. Tästä on hyvä jatkaa

  Kirjasi Arja Pieviläinen

  #5589
  Eija Honkala
  Valvoja

  Paikalla olleena olen Arjan kanssa samaa mieltä siitä, että tapaamisessa oli rento ja mukava tunnelma. Kahvikupin ohessa juteltiin. Hallituksen jäsenet ja muut jäsenet ottivat kontaktia toisiinsa ja tätä kautta voi löytyä myös mahdollisuus löytää uusia vertaisvoimia erilaisiin vastuutehtäviin. Tavataan uudelleen taas noin kuukauden kuluttua!

  #5591
  Nimetön
  Vieras

  Suurin kiitos Eetu. Nyt taas kone toimii. Edellinen tabletti olikin 3,5 vuotta vanha. Ei ihme, että purki lataukset. Hyvää kevättä

  #5630
  jiiwee
  Osallistuja

  Hyvät yhdistyskäytännöt ovat puhuttaneet viime aikoina. http://www.oikeusministerio.fi/fi/index/ajankohtaista/tiedotteet/2015/03/tulemukaankehittamaanhyviayhdistyskaytantoja.html Mahdollisesti pelätään radikaaliryhmien piilovaikuttamista tai soluttautumista viattomilta vaikuttaviin yhdistyksiin. Esimerkiksi uusia mielenterveysyhdistyksiä näyttää syntyvän ihan kaupunginosatasolla.

  Helmi ry:llä ei tietenkään ole huolta tässä suhteessa. Kun kuitenkin yhdistyksen säännöistä puuttuu se tavallinen pykälä, jossa todettaisiin yhdistyksen olevan poliittisesti tai aatteellisesti sitoutumaton, on ymmärrettävää, että yhdistys voi lehtineen ja henkilökuntineen houkutella mukaan toimintaan myös ainesta, jonka varsinaiset tarkoitusperät ovat muualla kuin mielenterveystyössä. Kun lisäksi hallituksessa istuu tietääkseni myös Helsingin sosiaali- ja terveysviraston entisiä ja nykyisiä viranhaltijoita, kaikenlainen tarkkuus on tarpeen kaikkien hyvän maineen kannalta. Siksi ensi viikolla pidettävän kevätkokouksen kutsua pitäisi ehkä vähän täydentää nettisivujen tässä osioissa kolmen asian osalta.

  1 Kokousasiakirjojen saatavuus http://www.vala.fi/userData/vala/hh-opas_2015.pdf kohta 4 ja 5.
  Mietittäessä vastuuvapauden myöntämistä hallitukselle ja muille vastuuvelvollisille on pakko vertailla toisiinsa vuoden 2016 toimintasuunnitelmaa ja toimintakertomusta. Jälkimmäistä pyydettiin turhaan nähtäväksi jo viime vuonna silloin tällöin, kun haluttiin tietää, näkyikö edellisenä vuonna käyty strategiakeskustelu ja toimintavuonna perustettu vaikuttamistoimikunta siinä asianmukaisesti. Vaikuttamistoimikunta ei näille pyynnöille korvaansa kallistanut. Yhdistyksen syyskokouksessa hyväksytty toimintasuunnitelma on kuitenkin hallitusta ja toiminnanjohtavaa sitova, vain rahoitussyistä on mahdollista tehdä siihen muutoksia, joista on tiedotettava jäsenkunnalle.
  Kokouskutsussa ei kerrota, missä toimintasuunnitelmaan ja toimintakertomukseen voi rauhassa ja vertaillen tutustua. Yllä viitatun suosituksen mukaan kätevintä olisi laittaa ne tällä viikolla yhdistyksen kotisivuille helposti löydettävään paikkaan. Sama koskee yhdistyksen sääntöjä.

  2 Jäsenyyden toteaminen
  Kevätkokouskutsun mukana tulleessa tiedotteessa kehotetaan tarkistamaan jäsenyys ja mainitaan, että lisätietoja jäsenmaksuasioissa saa Helmin järjestösihteeriltä. Asia ei ole ihan yksinkertainen. Hallituksen ja vaikuttamistoimikunnan juristijäsen Timo Krohn voi varmaan täsmentää tietoja.
  Helmin jäseneksihän pääsee ilman jäsenhakemusta maksamalla jäsenmaksun. Sääntöjen 6 §:n mukaan ”Kahtena peräkkäisenä vuotena jäsenmaksun maksamatta jättämisestä voi hallitus erottaa jäsenen yhdistyksestä.” Yhdistyslainkaan mukaan jäsenmaksun laiminlyöminen ei käsittääkseni merkitse automaattisesti jäsenyyden päättymistä vaan vasta erottaminen, josta on oltava maininta hallituksen kokouksen pöytäkirjassa ja erillisessä järjestösihteerin hallussa olevassa rekisterissä. Olenko väärässä?

  3 Onko kokouspaikka esteetön vai ei?
  Tämä näyttää Helmissä olevan ikuisuuskysymys. Pasilan talolla on nähty, että taksi voi tuoda lounasaikaan paikalle yhden tai useampia rollaattoria tai kyynärkeppejä käyttäviä henkilöitä, jotka joutuvat sitten jatkamaan matkaansa tyhjin vatsoin ja myrtsein mielin.
  Eikö hallitus voisi vihdoinkin antaa jonkun työntekijän tehtäväksi varustaa tapahtumamainokset tekstillä, jossa huomautetaan, että talo ei täytä Helsinki kaikille -suositusten kriteerejä http://www.hel.fi/www/helsinkikaikille/fi. Helmin jäsenkunta on suhteellisen iäkästä ja arvostaisi varmaan syrjimättömyyttä osallistumisessa ja tiedotuksessa.

  Hyvää kevätkokousta ja viisaita päätöksiä!

  Juhani Weijola

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 24)
 • Alueelle ‘Arkisto’ ei voi kirjoittaa uusia aiheita eikä vastauksia olemassaoleviin aiheisiin.