Taloudet, luonnonvarapalvelut, saasteet

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 53)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #6383

  Maan talous on pitkässä alamäessä. Meillä on iso väestönosa, joka suuntaa kaikki rahansa viimeistä penniä myöten ulkomaille matkailuun. Sen rahan suuntaaminen kotimarkkinoille korjaisi tilanteen oikein komeasti. Matkustamista pitäisi verottaa raskaasti.

  Jos näin tehtäisiin kaikissa maissa, myös ilmastokatastrofin hoidossa päästäisiin kiinni asetettuihin tavoitteisiin. Lentokoneen aiheuttama ilmastovaurio on suuri.

  #10965
  mies58
  Jäsen

  Koska ollaan mielenterveysyhdistyksen sivuilla, mielestäni voidaan ilmastokatastrofia tarkastella mielenterveysnäkökulmasta.

  Maailmassa on paljon murhetta. On ilmastokatastrofia, nälkäisiä ihmisiä, sotaa, huumeongelmaa, orpoja lapsia, sairaita, paljon pakolaisia jne. Tällaisten asioiden miettiminen kuormittaa ihmistä, on ahdistavaa, on masentavaa. Monille mielenterveysyksilöille näiden asioiden miettiminen vain pahentaa oireita. Jonkin mieleltään hauraan ihmisen kuorma tulee liian suureksi näitä miettiessä. Joidenkin mieliala tummenee, kun maailman murheita miettii. Ahdistunut vain ahdistuu lisää. Jotta on parempi mielenterveys, ei kannata ottaa murheekseen em. maailman ongelmia. Parempi miettiä maailman positiivisia asioita. Katsella kaunista auringonlaskua. Haistella nyt kukkivia kukkia ja nauttia niiden väreistä. Keittää lämmin kuppi teetä. Tai matkustaa kauemmas katsomaan vaikkapa kaunista kirkkoa. Itse mielelläni tarkastelen asioiden mieluisampaa puolta.

  Ymmärrän kyllä, että jotkut mielenterveysyksilöt innostuvat maailmanparantamisesta. Ja sellainen toiminta saattaa heitä tervehdyttää. Mutta osalle mielenterveysyksilöistä on maailman murheiden, kuten ilmastokatastrofin, pohdiskelu haitallista.

  Itse ajattelen, että murehtikoot ne maailman globaaleja murheita, jotka jaksavat. Minun mielenterveydelle sellainen ei sovi.

  #10966
  tuikku
  Osallistuja

  Olen ehdottomasti edellisen kirjoittajan kannalta.
  Ulkomaanmatkailu meidän pohjoisilla lakeuksillamme on ensi arvoisen tärkeää ihmisten mielenterveyden edistämiseksi varsinkin pimeään kaamosaikaan. Sillä säästyneet kuntoutusrahat voivat olla huikea summa puhumattakaan ihmisten yleisen elämänlaadun kohoamisesta. Puhumattakaan kansainvälisyyskasvatuksesta, suvaitsevaisuuden lisääntymisestä ja mielen avartumisesta ahtaasta nurkkakuntalaisuudesta, joka uhkaa erityisesti meitä Mannereuroopasta eristyneitä.
  Suurempi uhka kansantaloudellemme on veronkierto, esim. Ammattialat, joissa yksityishenkilöt ovat voineet yhtiöittää tulonsa, ja tuotantonsa halvempiin maihin siirtäneistä. Näihin verrattuna matkailuala on vain pelkkiä lillukanvarsia joka pitäisi tehdä mahdolliseksi kaikille väestönosille.

  #10968
  Nimetön
  Vieras

  Kaikista ihmisten välisestä vuorovaikutuksestakaan ei välttämättä saa lämpöä. Oma lähipiirini tuppaa olemaan aika viileää ja ymmärrän senkin, että heille omat perheet ovat tärkeimpiä. Seuraan mielelläni maailman tapahtumia ja käyn näyttelyissä. Totesin viikolla psykiatrilleni, että olen kiitollinen kun vielä muisti pelaa ja ymmärrän suht hyvin lukemaani. Toivon tosiaan, että löytäisimme itsellemme sopivimman tavan elää kunnioittaen myös toisia.

  #10974
  Nimetön
  Vieras

  Kävin ostamassa kesäfarkut sekä trikoopuseron. Yhteensä vain 32 euroa. Näillä pärjää syksyyn asti.

  #11025

  Ihmisten Oikeudet vajavaisia ja vääriä.

  Luonnon Oikeus on ainoa kunnollinen, oikea, Oikeus. Ihmisten Oikeudet ovat vajavaisia ja vääriä. Ja onko sitten pahantekoa olla rakentamassa ja suunnittelemassa jotain ihmisten Oikeutta ?

  Pitäisikö lopettaa sellainen.

  Ettei syyllisty siinä. Syyllisyys näivettää koko persoonaa, myös henkisiä mittoja. Se aiheuttaa stressiä ja stressiperäisiä sairauksia, joita on 95 % kaikista sairauksista.

  Luonnon Oikeudessa ja luomu-kulttuurissa on näin hyvästä asiasta kyse.

  Verkostoitumisen, moniarvoisuuden, ja sellaisen vapauden ajatukset sopivat hyvin samaan Luonnon Oikeuden ja luomu-ajattelun kanssa. Verkostoituminen tapahtuu ikiääretössä ja syrjäyttää vanhan vallan rakenteineen, opettavat maamme johtavat yhteiskuntatieteilijät keväällä ilmestyneessä 10 kirjoittajan suurteoksessaan: Toim. Kai Eriksson; Verkostot yhteiskuntatutkimuksessa.

  Ekofilosofienkin, hullujenkin verkostoituminen on Luonnon Oikeuden tapahtumista. Samoin kehitysvammaisten ja kaikkien vähemmistöjen.

  Juha Korkee, ajattelija, Hyvinkää

  #11026
  mies58
  Jäsen

  Vähemmistöjen asema vaihtelee yhteiskunnittain. Minusta vähemmistöt voivat parhaiten demokratioissa, joissa on hyvä sananvapaus. Hyvä vähemmistöjen asema mielestäni edellyttää myös hyvää yhteiskunnan taloustilannetta. Jos taloudellinen tilanne rupeaa heikkenemään yhteiskunnassa, niin jotkut huono-osaiset rupeavat etsimään syntipukkeja vähemmistöjen edustajista. Tämän vuoksi vähemmistöillä on yhteisiä intressejä, koska ei tiedä mikä vähemmistö joutuu syntipukiksi.

  Tämän vuoksi minusta mielenterveyskuntoutujien kannattaa tukea toisia vähemmistöjä. Itse kukin tietää toisia vähemmistöjä, jotka tuntuvat läheisimmiltä. Jotkut vähemmistöt ovat taasen sellaisia, joita taas ei haluaisi tukea. Itselleni on helppo tukea gay-ihmisiä (vaikka en heihin kuulukkaan). Kävin viime kesänä kannatuksen vuoksi Pride-kulkueen loppujuhlassa. Olen yrittänyt pitää heidän asiaansa esillä puhumalla. Kukin voi tukea sellaista toista vähemmistöä, joka tuntuu itsestä sopivalta.

  Mielenterveyskuntoutujien organisatorinen verkostoituminen toisten vähemmistöjen on syvempi juttu. Helmi-yhdistyksen hallituksella saattaa olla tietoa nykyisestä yhteistyöstä muiden vähemmistöjen yhdistysten kanssa.

  Hyvää illanjatkoa foorumilaiset 🙂

  #11044

  Luonto on kaikkien asioiden synkroni eli sopu, aivan pienimpienkin asioiden, joita fysiikka ei tunne vielä muuten, kuin, että niitä on noin 30 % kaikesta (pimeä aine).

  Paljonko mannerjäätiköiden sulamisessa on kyse siitä, että ilmastokatastrofin etenemiseen kuuluu myös se, että planeetan kylmyysnavat pyrkii lähteen liikkeelle ja alkamaan liikkua ajelehtimalla vapaasti ympäri planeetan ? Onko tämä meneillään jo ? Siihen liittyisi oikein hyvinkin jo vuosikymmeniä tunnettu Golf-virran heikkeneminen. Lisäksi aina on tiedetty, että maanpyörimisakseli siirtyilee hiljalleen, samoin magneettiset navat.

  Olisiko näiden kaikkien asioiden siirtymisessä nyt samansuuntaisuutta, niin että navat olisi todella lähteneet hiljalleen ajelehtimaan vapaata ajelehtimista. Siis ottaneet pienet ensiaskeleet.

  Idea siitä, että luonto olisi reagoimaton siihen, että jo kauan väestönkasvu on mennyt tällai, taitaa olla absurdi.

  Juha Korkee, ajattelija, Hyvinkää

  #11048
  Timo Krohn
  Jäsen

  Kyllä sinä, Juha, ajattelet kaukaisia asioita. Tunnustan avoimesti, että itse pyörin enemmän oman napani kuin pohjois- tai etelänavan ympärillä. Tuon pohdintaasi tervehdyksen Eino Leinon sanoilla ”Hymyilevästä Apollosta”

  ”Kuka tietävi, mistä me tulemme
  ja missä on matkamma määrä?
  Hyvä että me sitäkin tutkimme.
  Ei tutkimus ole väärä.
  Mut yhden me tiedämme varmaan vaan:
  Me olemme kerran nyt päällä maan
  ja täällä meidän on eläminen,
  miten taidamme parhaiten”

  Tim

  #584

  Seuraavassa on kyllä lainaus. Mutta se kyllä varmasti täyttää tekstin eläväisyyden vaatimuksen. Niin, että uskallan laittaa sen tähän.

  Tämä meni jo Vihreä Elämänsuojelun Liitolle, siinä verkostossa 90 lukijaa, sekä Hyvinkään Ympäristönsuojeluyhdistyksen verkostolle(Hyysy 300 jäsentä). Sekä noin 40 ajattelijalle.

  Kuulinko oikein. Syyttäjä vaatii Talvivaaran Pekka Perälle noin vuoden ehdonalaista ja vähäiset maksettavat.

  Lokapojat teki joitakin vuosia sitten ympäristörikoksen, joka oli niin vähäpätöinen, että sen jäljet ei näy edes luonnossa. He saivat viiden vuoden linnatuomioita, isot maksettavat, sekä myös työntekijäporras isot rangaistukset.

  Jos Lokapojista tehdään mittatikku ympäristörikoksille, niin kuin suomalaisen Oikeuden mukaan pitäisi juuri tehdäkin, niin Talvivaaraan pitäisi tulla elinkautisia ilman armahduksia, jätti-maksettavat, sekä työntekijäportaallekin isot rangaistukset.

  Talvivaarassa on tuhottu pysyvästi kokonaisia vesistöjä ja luonnon tuho on muutenkin laaja. Traaginen laajan mittaluokan tapaus.

  Laitan tämän saman viestin Hyvinkään Ympäristönsuojeluyhdistyksen verkostolle ja yritän löytää jonkun reitin saadakseni tämän menemään myös Suomen Luonnonsuojeluliiton johdolle.

  Onko Teistä kellään yhteystietoja suomenkieliseen Greenpeaceen. Saatteko lähetettyä tämän heillekin. Tai käännettyä heille ulkomaan kielelle.

  Koko allekirjoitukseni saa mennä julkisuuteen kaikkialla.

  Juha Korkee, ajattelija, Hyvinkää

  #784

  Asiantuntemus-oikeutta vähä vähältä

  Valtakulttuuri heikkenee globaalisti. Kansalaisyhteiskunta vahvistuu globaalisti hiljalleen. Ja monimuotoistuu. Se ulottuu yhä paremmin kaikkialle. Ja se hoitaa hiljalleen yhä suuremman määrän kaikenlaisista asioista.

  Poliittinen päätös sisältää aina virhettä. Vallankäytöllä on aina uhrinsa.

  Virhe, seuraukset, kostautuminen.

  Politiikan ja vallan ideat sisältää niiden molempien kuolinkellotkin, ne sortuu sisäisiin virheisiinsä.

  Nyt jo viime eduskuntavaaleissa ja viime Europarlamenttivaaleissa moni ehdokas mainosti itseään politiikattomasti, esitellen vain monipuolisesti asiantuntemustaan, asiantuntemuksiaan. Se ei ole enää lainkaan politiikkaa, eikä sillätavoin muodostu valtaa, vaan tuloksena on senverran oikeutta kuin saadaan rakennetuksi.

  Oikeus parantaa(korjaa) jopa sairaudet(viat). Tämä on todettu, kun selvitettiin tieteellisesti mikä psykoterapiassa parantaa(korjaa) kaikkia vaivoja ja vikoja, myös ruumiillisia. Todettiin että se parantaa(korjaa), kun saa oikeutta. Psykoterapeutin tehtävä onkin antaa oikeutta asiakkaalle. Tämä käynnistää toimertumis-vyörymän, se on kokonaisvaltainen vyörymä.

  Politiikka ja valta saastuttaa. Asiantuntemus-oikeus korjaa. Pitkien aikojen kuluessa se korjaa kaiken.

  Juha Korkee, Hyvinkää

  #1158

  Pentti Linkola TV 1. Torstaina 7.1.2016 klo 21,05. Itse asiassa kuultuna.

  Linkola ei usko edelleenkään yliluonnolliseen, mutta liittyi hiljattain ev.lut kirkkoon seurakuntaan sen vuoksi, että kirkko on viime aikoina saanut aikaan sitä, että ihmiset ryntää vähemmän rahan perässä, mistä Linkola on mielissään.

  Juha Korkee

  #11273

  Omissa ajatuksissani ajattelen vanhan ajan Kansakoulun Luonnonhistoria-nimisen oppiaineen opetusten mukaisesti, että koko maapalloelämän historian ajan elämä on hiljalleen jakaantunut yhä uusiin ja uusiin lajeihin, joista toiset ovat sitten päättyneet eri tavoin. Luonnonhistorian opettaja opetti, että tätä jakaantumista tapahtuu nytkin koko ajan, ja se koskee myös ihmislajia, joka on jo huomaamattamme jakaantunut lukuisiin uusien maapalloihmislajien varhaismuotoihin, joista tulee ajan myötä selvästikin ilmenevät uudet lajit. Ei lopullisia uusia lajeja, vaan sellaiset, joita tämä sama jakaantumisen suuri luonnonvoima edelleen koskee.

  Tämä osuu yksiin Linkolan ajatuksen kanssa siittä, että vain pienen pieni vähemmistö ihmisistä harrastaa tietoisuutta, tiedostelemista, ja on ylipäätään kiinnostunut sellaisesta. Ajattelen, että se joukko on eräs uuden lajin varhaismuoto, ja, että tämä laji on muita onnekkaampi, koska se on realistien laji(varhaismuoto).

  Tämän haastattelun ulkopuolella Linkola on muissa yhteyksissä esittänyt teoriansa väestöromahduksista. Sellainen onkin niiden vähemmän realististen lajien kohtalo. En tiedä miten äkillisiä tuollaiset romahdukset sitten olisivat, näen hyvin usein hitaan köyhtymiskuolemankin mahdollisuuden, näivettymisen, jolloin se olisi ainakin jotenkin hidas tapahtuma.

  Vieraantuneisuus, josta Linkola on aina puhunut rikkain sanankääntein on tuhovoima, joka tuhoaa kantajiaan nopeasti. Se on myös muistisairauksien ja kaikkien vanhuudenvaivojen varhaismuoto. Näiden asioiden ennusteet ovat synkkiä, niin kuin tiedotusvälineistä ja mediasta tiedämme. Jos tuo oireyhtymä alkaa ottamaan pahenemisharppauksia, voi jo melko nopeatakin tuhoa tulla. Havahtuileminen, tiedostelemeinen, on joka kerta ulospääsyä vieraantuneisuudesta. Ja sitä tietä kaikinpuolisen yleisterveyden kohenemista, mukaan lukien realiteettitestauksen kohenemista(henkinen terveys).

  Se toisinajattelija Pentti Linkolan haastattelu näköjään löytyy Yle Areenasta, toimisikohan tämä linkki:

  http://areena.yle.fi/1-2629602

  Juha Korkee

  #1355

  Keinoliha-menestystä:

  Muista Uutislähteistä saamieni tietojen mukaan keinolihan valmistus saastuttaa vain murto-osan verran karjankasvatuksen saastuttavuuteen verrattuna.

  Tämän kaappauksen välitti porukoille Juha Korkee, ajattelija, Hyvinkää.

  Amerikkalaiset onnistuivat valmistamaan kaikkien aikojen ensimmäisen keinolihapullan.
  Amerikkalainen start up -yritys on valmistanut kaikkien aikojen ensimmäisen perinteisen lihapullan laboratoriossa kasvatetusta keinolihasta. Keinolihapulla muistuttaa kaikilta ominaisuuksiltaan asiantuntijoiden mukaan aivan tavallista lihapullaa.

  – Katsoimme, kuinka lihapulla reagoi pannulla, kuulimme sen tirisevän ja haistoimme lihaa. Se maistui juuri sille, kuin lihapullan kuuluukin, Memphis Meatsin toimitusjohtaja Uma Valeti toteaa.
  Tältä näyttää maailman ensimmäinen keinolihapulla. Kuvakaappaus: Fox News© , Kuvakaappaus: Fox News Tältä näyttää maailman ensimmäinen keinolihapulla. Kuvakaappaus: Fox News
  – Tämä on ensimmäinen kerta, kun lihapulla on paistettu naudan soluista, joiden vuoksi ei ole tarvinnut tappaa eläintä, Valeti jatkaa.
  Memphis Meats kasvattaa laboratorio-oloissa keinolihaa eläinten lihassoluista. Yritys kehittää jatkuvasti naudan-, porsaan ja kananlihan valmistusprosessiaan, ja tavoitteena on saada tuotteita myyntiin 3–4 vuoden kuluessa.
  Tulevaisuudessa ensimmäisenä keinolihatuotteista aiotaan ottaa myyntiin hodarit, makkarat, hampurilaiset sekä lihapullat. Tuotteita kehittämään aiotaan palkata arvostettuja kokkeja, jotta keinolihoista saataisiin mahdollisimman paljon irti.

  #1373
  Nimetön
  Vieras

  Sen verran kun olen lukenut keinolihasta niin sen hinta on muodostunut todella korkeaksi. Vaadittavan proteiiniannoksen saa todella edullisesti soijasta, pavuista ja linsseistä. B-vitamiinin saa maitotuotteista esimerkiksi ja jos ei niitä halua käyttää on mahdollista ostaa apteekista.
  Nykyeläkkeillä ja kalliilla asumiskustannuksilla joudun itse ainakin laskemaan ruoan hinnan ja sen suhteen saataviin ravinteisiin.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 53)
 • Alueelle ‘Arkisto’ ei voi kirjoittaa uusia aiheita eikä vastauksia olemassaoleviin aiheisiin.