Taidenäyttelyt

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 30)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #13543
  veijo
  Osallistuja

  Kävin eilen Sinebrychoffin taidemuseossa Helsingissä. Siellä oli näyttely ihmisten muotokuvista. Yleensä hyppään taidenäyttelyssä muotokuvat nopeasti ohi. Ajattelin kuitenkin kokeilla, millainen tuo näyttely on. Minulla on museokortti, joten minulla on matalampi kynnys kokeilla jotain itselleni erilaista näyttelyä. Ei tarvitse miettiä rahan kulua näyttelyä valitessaan.
  Siellä oli Tarja Halosen muotokuva, jonka oli tehnyt Rafael Wardi. Omaksi yllätyksekseni pidin siitä. Se oli niin valoisa. Minua ei häirinnyt muotojen karkeus. Aiemmin kun olin nähnyt taulun telkassa, se on näyttänyt kököltä.
  Joidenkin taulujen ihmisten vaatteiden värit olivat kauniita ja herkullisia. Joissakin tauluissa vaatteet olivat maalattu todella tarkasti, pidin niistä.
  Yhdessä taulussa taitelija oli piirtänyt omat kasvonsa. Hän oli satuttanut kasvonsa ja oli piirtänyt kasvot sellaisenaan kaunistelematta. Se taulu toi särmää näiden muiden muotokuvapönötystaulujen sekaan.
  Kannatti käydä katsomassa jotain itselle erilaista näyttelyä.

  Veijo E

  #13625
  veijo
  Osallistuja

  Kävin tänään näyttelyssä HAM:ssa Helsingissä. Kävin katselemassa aluksi Eero Nelimarkan töitä. Ne ovat öljymaalauksia. Aika paljon kuvista oli ihmiskuvia. Kuvattavat ihmiset olivat usein totisia. Siveltimen vedot olivat paksuja. Kuvat näyttivät paremmilta kauempaa kuin lähempää. Monissa töissä oli käytetty eri ruskean sävyjä, likaisen vihreää ja harmaata. Värit olivat kyllä keskenään sointuvia. En kuitenkaan pitänyt sellaisesta värityksestä. Jotkin harvat työt olivat valoisampia. Ne olivat enempi mieleeni. En tiedä, oliko joidenkin töiden valoisuuteen syynä tyyliseikka vai maalattavan ihmisen herättämä positiivinen tunne taiteilijassa. Jonkin verran oli asetelmia. Ne eivät olleet miun mieleeni.
  Siirryin yläkertaan Nautinto-nimiseen näyttelyyn. Siellä oli kolmen eri taiteilijan töitä. Anna Retulaisen työt eivät olleet mieleeni. Ne olivat suuri kokoisia. Töissä oli vinksin vonksin erivärisiä siveltimen vetoja. Kun katsoi työn nimen, saattoi hahmottaa ehkä jotain sekavasta viivarykelmästä. Elina Merenmiehen useat työt kiinnostivat minua. Ne olivat monet tarkasti maalattuja. Arvoituksellisia töitä kylläkin, mutta ei se minua haitannut. Jotkut hänen työt herättivät positiivisia tunteita minussa. Eräs Merenmiehen työ oli kamala, kaunis ja kiehtova. Jukka Korkeilan jotkut työt olivat järkyttäviä. Niissä voisi olla merkintä K18. Jos haluaa häiritä mielenrauhaansa, niin HAM:iin katselemaan Korkeilan töitä. Välillä mietin, että ei tarvitsisi ihan kaikesta tehdä taidetta.
  Otin valokuvia joistakin näyttelyiden kuvista. Värit toistuu huonosti kuvissani. Tarkkuus ei riitä toistamaan isojen kuvien monimutkaisuutta. Paikan päällä työt ovat parempia.

  Veijo E

  #13677
  saintrose
  Osallistuja

  Dublinissa ollessani kävin Irlannin kansallisgalleriassa, jossa sattui just olemaan Vermeer-näyttely. Hienojen taulujen joukosta kuitenkin puuttui se Tyttö ja helmikorvakoru -leffasta tuttu maalaus. Vermeerin töissä on usein tumma tausta, mutta samalla jännä valonhohde, ikään kuin valo siivilöityisi jostain näkymättömästä ikkunasta.

  Parituntinen ekskursio ei ollut mikään kattava perehtyminen kansallisgallerian kokoelmiin. Irlantilaisia taiteilijoita oli tietenkin esillä, heistä mieleen jäi Gerard Dillon. Dillonin työt olivat aika avantgardistisia, usein maaseutu- tai meriaiheisia maalauksia, joissa oli vähän unenomaisen fantasiamaailmankin piirteitä. Irlannissa onkin upea luonto ja kelttiläinen mytologia, josta sitä fantasiaa riittää ammennettavaksi.

  #13682
  veijo
  Osallistuja

  Kävin tänään Kiasmassa katsomassa Arunanondchain teoksia. Näyttely oli viidennessä kerroksessa. Jätin väliin näyttelyssä olleet videoteokset, jotten väsy liikaa. Jo ensimmäisen työn katsominen kävi isommasta ponnistuksesta. Oli sen verran runsas. Siitä tuli Alien-scifileffa mieleen. Materiaaleina siinä työssä oli paljon erilaista jätettä, johtoa, simpukankuorta, muuta ylijäämäkamaa, puhallettua lasia, ääntä,valoa, irtopuuta, ledilamppuja, kiertävää nestettä jne. Oli puolikasta ihmisnaamiota, lohikäärmen päitä, torakoita(ei oikeita), ihmisen osittainen jalka, örvelöitä, sykkiviä lasimöykkyjä, dna-kierteitä. Jotain kiehtovaa siinä oli, toinen maailma. Minusta työ näytti siltä, mitä jää jäljelle, kun ihmislaji poistuu näyttämöltä. Kannanotto planeetan puolesta.

  • Tätä vastausta muokkasi 2 vuotta, 8 kuukautta sitten veijo.
  #13684
  Petri KeckmanPetri Keckman
  Osallistuja

  Wau! Kuulostaapa hienolta teokselta.

  #13704
  veijo
  Osallistuja

  Sinebrychoffin taidemuseossa Helsingissä on Andreo Angionen näyttely. Esillä on valokuvia. Kuvat muistuttavat 1500-luvun taidemaalauksia. Aiheet ovat uskonnollisia. Kuvissa tulee tarkasti näkyville ihmisen iho. Minulle tuli läsnäolon tunne. Aivan kuin olisin katsonut valokuvia oikeista raamatun henkilöistä. En ole uskonnollinen ihminen, mutta kuvat olivat vaikuttavia.

  Veijo E

  #13705
  Petri KeckmanPetri Keckman
  Osallistuja

  Veijo, sinä kun tunnut olevan ahkera näyttelyissä kävijä, niin käväseppä mun näyttelyssä Laajasolon kirjastossa? Kirjoita sitten kritiikkisi tänne :9 Tosin olet tainnut jo suurimman osan kuvista nähdä täällä 🙁

  #13707
  veijo
  Osallistuja

  Vähän tuo vaihtelee, miten jaksaa taidenäyttelyissä käydä. Tää on vähän kokeilua minulta tällainen taiteen arvostelu. Hienoa että sinulla on taidenäyttely. Taisin johonkin viestiin aikanaan kommentoida töitäsi, jotka ovat digitaalisessa muodossa. Jos on voimia ja aikaa, niin käyn Laajasalon kirjastolla. Onnittelut vielä näyttelyn johdosta!!

  #13708
  Petri KeckmanPetri Keckman
  Osallistuja

  Kiitokset. Tänään olivatkin avajaiset ja mukavaa oli! 🙂

  #13718
  Eija Honkala
  Valvoja

  Onnea näyttelyn ja hyvin sujuneiden avajaisten johdosta!
  Mihinkäs saakka tämä näyttely on siellä Laajasalossa nähtävissä?

  #13722
  Petri KeckmanPetri Keckman
  Osallistuja

  Näyttely puretaan 31.10 eli 30. saakka kirjaston aukioloaikoina.

  Kirjasto on avoinna:

  ma-to 9-20
  pe 9-16
  la 10-16
  su suljettu

  #13765
  veijo
  Osallistuja

  En ole taidekriitikko. Olen taiteenkuluttaja, joka kertoo subjektiivisen mielipiteensä taidenäyttelyiden töistä.

  En käynyt katsomassa Petri Keckmanin taidenäyttelyä. Laajasalon kirjastossa käynti ei sovi lokakuiseen elämääni. Minun täytyy karsia nyt menojani, jotta saan unettomuuskierteen katkaistua. Katselin Keckmanin sivustolta hänen töitään. Jotkut Keckmanin työt ovat miellyttäneet silmääni.

  Minusta algoritminen taide on taidetta siinä missä muukin taide. Tekotapa on kuitenkin erilainen. Taiteilija luo algoritmin ja sitten algoritmi piirtää teoksen. Keckmanin työt ovat abstrakteja (ei-esittäviä). Algoritminen taide voi olla myös esittävää taidetta. Itse olen joskus tehnyt algoritmin, joka piirsi kuvan huoneesta. Se ei ollut taidetta, vaan opiskeluuni liittyvä harjoitustyö.

  Veijo E

  #13767
  KaihoKaiho
  Osallistuja

  En pääse käymään pääkaupunkiseudulla lähiaikoina, joten minulta jää Petrin taidenäyttely näkemättä. Onnittelen kumminkin näin etänä. On hienoa kulkea kohti unelmiaan. Itsensä ilmaisemisen tarve on tärkeä meille kaikille.

  Koitin muistella milloin olisin viimeksi käynyt taidenäyttelyssä. Ei siitä kovin pitkiä aikoja ehkä ole, mutta aika vähän niistä jäi mieleen. Olen lähinnä käynyt lähikaupungin kirjaston aulassa katselemassa maalauksia. Joskus on jonkun ammattilaisen töitä, useammin harrastajien. Entinen opettajani oli laittanut öljymaalauksiaan esille jokunen aika sitten.

  Lienee kulunut vuosi tai enemmän siitä kun kävin yhdessä näyttelyssä, jolla oli monenlaisia teemoja. Katselin veistoksia, joitten juureen oli kirjoitettu teosten nimi. Parissa paikassa nimi oli ilmiselvästi väärin kirjoitettu. En tietenkään malttanut olla huomauttamatta siitä naiselle, joka lähestyi minua. Kaiken huipuksi aloin vielä laskea leikkiä muitten teosten nimistä. Paljastui, että nainen oli teokset tehnyt taiteilija. Hän heitti vimmastuneena minua käyntikortilla – mutta ei osunut. Hän kertoi, että hänellä on lukihäiriö. Yritin tasoitella tilannetta kehumalla hänen töitään. Kehuni olivat kyllä aitoja. Työt olivat kaunismuotoisia, naisellisia, kuten tekijänsäkin. Minulle jäi sellainen vaikutelma, että kun hipsin tieheni, hän jäi kuitenkin hyvälle tuulelle. Vaikea sanoa, miten oikeasti oli, ehkä hän halusi pelastaa minut nolaamasta itseäni enää sen pahemmin.

  #13774
  Petri KeckmanPetri Keckman
  Osallistuja

  Tässäpä se mun taidenäyttelykuvana, joten mitäpä sitä tarttee paikanpäälle mennäkään katsomaan? 🙂

  taidenäyttelyni

  Tässä vielä linkki pitämääni esipuheeseen:

  #14146
  veijo
  Osallistuja

  Kävin eilen Taidehallissa näyttelyssä. Näyttelyssä oli esillä suomalaisten tunnettujen taiteilijoiden harvoin näytillä olleita töitä. Pidin Simo Hannulan pienistä grafiikkatöistä. Niissä oli kuvattuna mies ja nainen jossain arkisessa tilanteessa. Minulle tuli lämmin positiivinen tunne, kun katsoin niitä. Pidin Berndt Lindholmin isosta öljymaalauksesta. Siinä oli realistisesti kuvattuna mäntymetsää. Maalausta katsoessa tuli olo, kuin olisi itse mäntymetsässä. Oscar Kleinehin iso öljymaalaus oli hieno. Se oli merimaalaus. Meri näytti painavalta ja laajalta. Akseli Gallen-Kallelan kuva lumisesta metsästä miellytti minua. En tiedä miksi. Seinällä oli Håkan Brunbergin öljymaalaus tulipalosta. Siinä oli hienosti maalatut liekit. Nina Ternon tekemä pronssiveistos Kylpijä viehätti.

  Mukavan vähän ihmisiä oli katsomassa näyttelyä. Pystyi aika rauhassa katsomaan näytillä olleita töitä. Näyttelyssä oli hyvin erilaisia töitä. Se oli kuin tilkkutäkki. Jokaiselle on jotakin.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 30)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.