Pelkäätkö koronavirusta?

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 28)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #18960
  saintrose
  Osallistuja

  Koronavirus on levinnyt Eurooppaan, ja näyttää olevan erityisen ärhäkkää Italiassa, jossa siihen on jo kuollut suhteellisen paljon ihmisiä. Vertailun vuoksi kuolleisuus tunnetuista tapauksista lienee Italiassa tällä hetkellä runsaat 3 %, kun se historian pahimmassa pandemiassa espanjantaudissa oli osissa Suomea jopa 10 %. Täsmälääkettä ei ole, eikä viruksen käyttäytymistä vielä tunneta tarkemmin. Pelkäättekö tätä virusta ja oletteko jotenkin muuttaneet elämäänne sen takia?

  Itse en ole tehnyt juuri muuta kuin tehostanut käsihygieniaa. Suuriin yleisötapahtumiin ei ehkä tee niin mieli mennä, mutta toisaalta en käy sellaisissa juuri muutenkaan. Kuivaelintarvikkeita löytyy jonkin verran, mutta en ole hamstrannut mitään enkä koonnut varsinaista hätävarastoa. Vaikka ei olisi omasta puolestaan huolissaan, kannattaa tietenkin pyrkiä taudin leviämisen ehkäisemiseen etenkin, jos lähipiiristä löytyy riskiryhmiä ja ikäihmisiä. Ja joo, matkasuunnitelmatkin ovat tällä hetkellä jäissä, mutta siihen taas on aika merkittävänä syynä rahanpuute.

  #18975
  veijo
  Osallistuja

  Olen viikon verran pitänyt mukanani kertakäyttöisiä desinfektiopyyhkeitä(neoamisept). Kahvilassa olen pyyhkinyt käteni niillä ennen teen ja pullan nauttimista. Parin viikon päästä on sukulaisen hautajaiset. Sinne asti yritän pitää itseni ilman flunssan oireita. (Ajatus on, etten tartuta hautajaisten iäkkäitä osallistujia.)Pidän hanskoja käsissä bussissa. Pesen käteni tullessani kotiin. Pyrin välttämään julkisia kulkuneuvoja ruuhka-aikaan. Julkisessa kulkuneuvossa vaihdan paikkaa, jos vieressä jollain on flunssan oireita. Kaapissa on tonnikalaa, pähkinöitä ja puuroaineksia vähän pitemmälle ajalle. Ruokaa riittää, jos joutuu karanteeniin. Nämä ruoat kuluvat muutoinkin ajan myötä kotona. Monivitamiinitabletteja olen ostanut myös purkin. Jos joutuu karanteeniin, niin saa näistä tableteissa vitamiineja.

  Aihe on huolestuttava, mutta ei pelota. Ehkä siksi, että en kuulu kuitenkaan pahimpaan riskiryhmään, jolle sairastuminen voi olla vakava paikka.

  Hyvää päivän jatkoa kaikille huolestuttavasta aiheesta huolimatta.

  Veijo E

  #19037
  tuikku
  Osallistuja

  Huomasin tämän ajankohtaisosion vasta nyt kun olin ehtinyt postata oman kommenttini aiheesta toisaalle.

  Aika kuluu nyt paljolti kotona. Yritän ryhdistäytyä ja käydä kävelyllä päivittäin raittiissa ilmassa kun se ei ole vielä kiellettyä kuten Italiassa ja Espanjassa. Veljeni vaimoineen asuu talvet Espanjan Marbellassa ja on nyt siellä vapaaehtoisesti karanteenissa kun kuuluvat riskiryhmään.
  Sisareni piti muuttaa keväällä Ruotsista Suomeen mutten ole kuullut hänestä vähään aikaan enkä tiedä miten suunnitelmiensa käy.
  Hän on joutunut valtaisan nettivainon kohteeksi ja on kovin ahdistunut ja saanut fyysistä vaivaa pitkäkestoisesta stressistä. En tiedä vaikuttaako se muutenkin hänen arkeensa.

  Nettimaailma on nostanut kiusaamisen ihan uudelle vaaralliselle asteelle eikä sitä pääse pakoon minnekään jos sen puristuksiin joudut.
  Nuoria ihmisiä on joutunut sen uhreiksi joista osa päätyneet epätoivoiseen ratkaisuun. Olen seurannut joitakin tapauksia YouTubessa ja sydäntä kouraisee.

  Toivotan kaikille turvallista arkea ja hyvää mieltä kaikesta huolimatta. Mistä saatte nyt voimaa elämään näinä vaikeina aikoina❓Itse tykkään saunomisesta ja television katselusta, myös tutkielman kirjoittaminen ottaa oman aikansa. Luen ja osallistun netissä videoitaviin rukouskokouksiin ja jumalanpalveluksiin nyt kun seurakuntatilaisuudet on peruttu.

  Hyvää maaliskuista viikkoa. Valon määrä on ilahduttavasti lisääntynyt.

  #19042
  veijo
  Osallistuja

  Sukulaisen hautajaiset lykkääntyivät jonnekin tulevaisuuteen. Vainajan lähin omainen on 90 vuotta. Eikä hänen olisi kannattanut tulla siunaustilaisuuteen, koska väkeä olisi ollut. Olemme olleet kotona karanteenissa. Puoliso altistui koronatartunnan saaneelle töissä. Puolisosta otettiin näyte, koska terveydenhuollon henkilökuntaa. Ei ollut näytteessä koronaa, mutta karanteeni jatkuu vielä pari päivää. Itse kanssa karanteenissa, koska mulla nuhaa. Tuttu toi ruokaa ja paperikäsipyyhkeitä oven taakse muutama päivä sitten. Telkasta tulee katsottua yle-areenan elokuvia. Äsken katsottiin elokuva nimeltä ’Säilö’. Emmerdalen päivän jakson varmaan katson kohta. Videoyhteydellä oltiin äsken sukulaisiin.

  Vähän olen ollut stressaantunut, jonka vuoksi olen nukkunut huonommin. Voimat palailee mulle, kun saan taas nukuttua kunnolla. Onneksi on oxamin ja ketipinor unilääkkeenä, jotta saan jotenkin nukuttua.

  Viihtyisiä televisio-, tietokone- ja lukuhetkiä palstan seuraajille.

  Veijo E 🙂

  #19043
  saintrose
  Osallistuja

  Olin tänään kävelyllä ja kauppareissulla, omilla asuinkulmillani oli ihmisiä aika normaalisti liikkeellä ja vanhempaakin väkeä näkyi katukuvassa. Omaan elämääni poikkeusolot eivät sikäli kovastikaan vaikuta, että teen muutenkin paljon etätyötä. Ruokakaupassa käyntejä olen harventanut ja pidän sielläkin hanskoja kädessä mahdollisuuksien mukaan. Siskollani on flunssa, joka saattaisi olla vaikka korona, mutta lieviä tapauksiahan ei testata. Hän liikkuu paljon ruuhkaisissa liikennevälineissä ja tapaa työssäänkin melko paljon ihmisiä, sillä tavoinhan sitä tartunnoille altistuu.

  Äitini toimitti omat apteekki- ja kauppa-asiansa itse vielä viikon alussa, mutta jatkossa varmaan pitää hoitaa hänelle ruokakassit netin kautta. Itse en nyt varmuuden vuoksi mene häntä tapaamaan, kun tätä koronaa voi kuulemma oireetonkin levittää. Ihmissuhteetkin hoituvat nyt paljolti etänä. Kirjoja ja leffoja minulla riittää kotona luettavaksi, niin ei aika tule pitkäksi, ja musiikkia kuuntelen myös. Toivotan kaikille tsemppiä tähän poikkeukselliseen koronakevääseen.

  #19044
  tuikku
  Osallistuja

  Mitähän Kaiholle mahtaa kuulua näissä poikkeusoloissa ja miten arki sujuu rajoitusten raameissa❓
  Olisi kiwa kuulla sinustakin jotakin.
  Nyt lienee paikoitellen ruoanjakelutkin keskeytetty, miten lienee Hurstin valinnan❓Meidän paikkakunnallamme ei. Ut jaeta eu-kasseja, ehkäpä helluntaikirkolla vielä on viikoittaista ruoanjakelua.
  Tämä on varmasti kova isku monelle yksilölle ja perheelle.

  Ihmettelen sitä että ihmiset olivat uskaltautuneet sankoin joukon kauppakeskus Herzin avajaisiin eikä turvaväleistä ollut tietoakaan.

  Itse mietin uskallanko lauantaina mennä Stockalle. Minulla on asiaa Akateemiseen ja saan autokyydin Tampereelle.

  Helsingissä kuulemma keskusta on aivan autioitunut.

  #19058
  tuikku
  Osallistuja

  Pakko jakaa,oli niin hyvä.Kopioitu kaverin sivulta. 🙂
  Pakko AVAUTUA!!!!!!! Koska olen AIVAN RAIVONA!! 😡
  Menin Prismaan tänään hakeakseni muutamia asioita joita tarvitsin. Odotan kassalla ja pudotan kaksi kymppisen maahan (omaa tyhmyyttä, yritin pitää ostokset sylissä, koska en halunnut ottaa kaikkien koskettamaa koria).
  Edessäni seisova nainen nosti sen ylös. Kiitin häntä ojentaen käteni, ja tämä siististi pukeutunut rouvas-ihminen toteaa että ”Löytäjä saa pitää kun maasta löytää” ja käänsi selkänsä.😡 Siis WTF!!!
  Sitten paloi pinna! Katsoin takanani seisovaa tyyppiä, joka oli yhtä hämmentynyt kuin minä. Siis tämä ei voi olla todellista, oikeesti?!
  Vetäisin henkeä ja käännyin katsomaan tätä muijaa, varasta tai miksi häntä voi kutsua, ja koputin olkapäälle että hän kääntyisi, ja korotin ääntäni ja sanoin että ”Luuletko että olen sillä tuulella että jaksan leikkiä? Ole ystävällinen ja anna mun raha takaisin.”
  Tämä Nainen totaalisesti ignoorasi minut, ja lähti kävelemään ulos. No tottakai jätin ostokseni ja lähdin perään parkkipaikalle, samalla kun koitin huutaa turvamiehelle että tule apuun. No sekin seisoi tumput suorana täysin hoo moilasena, varmaan ajatellen ettei kuulu sen työnkuvaan. (Mieli teki jo potkaista sitäkin sukukalleuksiinsa, mutta oli liian kaukana…)
  Tässä vaiheessa tämä naikkoinen menee jo korot kolisten autolleen minua pakoon, mikä varmaan oli järkevin asia mitä hän tässä tapauksessa teki 😅.
  Kun rouva pääsi autolleen, laittoi hän ostoskassinsa maahan yrittäen saada auton ovea äkkiä auki. Mulla kiehui jo sen verran tässä vaiheessa että päätin että kohtalon iva antaa minulle mahdollisuuden opettavaiseen tilaisuuteen ja nappasin rouvas immeisen ostoskassit maasta ja juoksin omalle autolleni ja huusin sille ”löytäjä saa pitää kun maasta löytää”.
  Hyppäsin autooni ja lähdin ajamaan, samalla kun rouvas henkilö heilutteli hajareisin käsiään pysähtymisen merkiksi. Käyttäydyin lapsellisen huonosti, myönnän, mutta niin hänkin. Olin niin raivona että olisin voinut motata sitä, mutta samalla nauroin itsekseni vetoani.
  Tulin kotiin ja katsoin kasseihin. Mitä löysin?
  Pari kiloa sisäfilettä, ison lohen hyvän juustovalikoiman kera, ja toisesta kassista pullon Möet:iä! En voi muuta sanoa kun, ei hullummat ostokset kahdella kympillä 🤣😂🤣
  Kaikella kunnioituksella tämä oli vain vitsi kaiken tämän Koronan aiheuttaman synkkyyden keskellä. Oli kiva että jaksoit lukea loppuun saakka. Toivottavasti sait hyvät naurut 😂 kopioitu😁

  #19065
  veijo
  Osallistuja

  Kävin äsken apteekissa. Ajattelin ostaa lisää Ketipinoria, oxaminia ja thyroxinia (reseptilääkkeitä). Ketipinoria sain yli kolmen kuukauden annoksen (yksi paketti). Oxaminia en saanut ostettua 30 tabletin pakettia. Antoivat lapun, jossa luki, että saan seuraavan oxamin-paketin ostaa viikon kuluttua. Aiemmin sain ostettua oxaminia aina 100 tablettiakin kerralla. Varmaan poikkeusolosäännöstelyä, että kaikille riittää. Joko joku on hamstrannut oxaminia tai niistä on puutetta myyntipuolella. Thyroxinia sain ostettua yhden rasian, jossa kahden kuukauden annos. Aiemmin sain ostettua kaksi rasiaa kerralla Thyroxinia. Apteekissa oli pari kolme asiakasta aamutuimaan. Väljä iso apteekki pääkaupunkiseudulla. Ostin samalla apteekista vinyylisiä kertakäyttöhansikkaita. Niillä pystyy näpyttelemään maksunäyttöjä itsepalvelukassoilla.

  Eilen oli kaunis päivä. Lintujen laulu kuului ja aurinko lämmitti kasvoja mukavasti ulkoillessa. Hyvää viikkoa palstalaisille. 🙂

  Veijo E

  #19066
  saintrose
  Osallistuja

  Aurinko paistaa, mutta olen istunut koko päivän sisällä etätöitä tehden. Nyt kuuntelen Joss Stonen levyä ja pohdin, että jääkaapissa on vielä silakkapihvejä iltapalaksi. Huomenna pitää hakea kaupasta hapankorppuja, hedelmiä ja vähän muutakin muonaa. Tässähän saattaa jopa paino pudota, kun ei edes tee mieli mitään raskaampia ruokia. Apteekkiasioille minulla ei vielä hetkeen ole tarvetta.

  Saa nähdä, kuinka pian saadaan kunnon lääkkeet koronaa vastaan. Eletään toivossa siihen saakka!

  #19067
  tuikku
  Osallistuja

  Mukavaa keskiviikkopäivää: täällä on lämmintä ja aurinkoista säätä. Kohta pienelle lenkille, ei tosin pihamaata kauemmaksi.
  Isäntämme australialainen vaihto-oppilas joutui tänään palaamaan kotimaahan vain parin kuukauden oleskelun jälkeen. Surku häntä ettei pidempään päässyt nauttimaan elämänsä seikkailusta.

  Hyvä että Saintrose on työkuntoinen ja etätyöt mahdollisia tällaisena aikana. Surettaa niin pienyrittäjien puolesta joilla vaikeuksia selviytyä.
  Itse en käy missään muualla kuin ruokakaupassa: näkyy täälläkin porukkaa istuvan kahviloissa kunnes nekin suljetaan.

  Olen masentunut ja ahdistunut. Huolehdin isäntämme vaimon puolesta joka terveydenhuollossa töissä. Huolestuttaa epidemian kehitys Suomessa ja taloudellinen kantokykymme. Kun ei ole päässyt kokouksiin ystäviä tapaamaan on yksinäinen ja hyljätty olo ja mustat ajatukset valtaavat mielen.
  Minulla ei ole mitään tietoa seuraavasti psykopolikäynnistä ja tuntuu ettei lääkärini edes välitä kun ei antanut seuraavaa aikaa.

  Kuuntelen netistä paljon esirukouskokouksia ja livestriimiä jumalanpalveluksista. Minulla on ollut aina uskon ilo mutta nyt ei sitäkään vaan epäusko on vallannut mielen.
  Onneksi on netti ja televisio.

  Kaikille mukavaa päivän jatkoa. Hyvä että ruokaa saa ja saunassa voi käydä.
  Poikkeusolot kestävät vielä pitkään ja suututtaa ihmiset jotka ei niitä välitä noudattaa.
  Toivotaan kuitenkin parasta.

  #19070
  saintrose
  Osallistuja

  Minulla on aika psykopolille ensi kuussa. Kyseessä on kuitenkin ryhmätapaaminen, joka näiden poikkeusolojen jatkuessa varmaankin peruuntuu. Fb-kavereideni joukossa on ainakin yksi henkilö, joka on sairastanut varmistetun koronaviruksen ja jo toipunut hyvin siitä. Lisäksi monia ”flunssaisia ja epätietoisia”, jotka eivät voi olla varmoja tautinsa laadusta. Itselläni ei ole toistaiseksi mitään sairauden oireita. Näin sisälle lukkiutuneena olen jopa saanut jonkinlaisen tarmonpuuskan, siivoillut ja pessyt ikkunoita. Aloin myös lukea Minna Lindgrenin ja Olli Löytyn keskinäiseen kirjeenvaihtoon perustuvaa kirjaa nimeltä Sinfoniaanisin terveisin – mainio tekele kaikille, jotka haluavat avartaa musiikillista maailmaansa.

  Toistaiseksi työtä riittää minun tapauksessani, mutta asiat ovat jo muuten niin sekaisin, että saattavat ne tietysti vielä loppuakin. Pörssikurssit sukeltavat tai vähintäänkin sahaavat, osinkojakaan ei taideta maksaa, konkurssiaalto odottaa ja lomautuksiakin varmasti tulee paljon ja laajalti. Köyhät tulevat tästäkin raskaimmin kärsimään. Yritetään kuitenkin kestää, terveisiä Tuikulle ja muillekin, eiköhän tämä tästä valkene, jos ja kun virus alkaa jossain kohtaa hellittää.

  #19231
  veijo
  Osallistuja

  Kävin pari päivää sitten apteekissa. Sain ostettua lisää lääkettä, purkillisen Thyroxinia ja rasian Oxaminia.

  Käyn joka toinen päivä lähikaupassa ostamassa ruokaa iltamyöhään. Kertakäyttöhanskoja käytän kaupassa. Lisäksi myös pesen kädet kotiin tultua. Pesen vielä toisen kerran kädet, kun olen laittanut tuomani kaupparuoat kaappeihin. Varotoimenpiteenä en koske enää illalla kaupasta tuomiani ruokia, vaan vasta aamulla. Lisäksi pyyhin vielä kodin ovenkahvat desinfektioaineella, joihin olen koskenut kauppareissun jälkeen. Vaikea arvioida, mikä puhtauden taso riittävää ja mikä on liioittelua.

  Tilasin hengityssuojaimia verkkokaupasta. Eivät ole vielä tulleet. Ajattelin käyttää suojaimia, kun joutuu menemään labraan verikokeisiin toukokuussa. Siellä labrassa voi olla köhivää porukkaa.

  Kummasti elämä muuttui. Täällä vaan pääasiassa kotona kökkää.

  Hyvää Pääsiäistä ja kauniita kevätpäiviä palstan lukijoille ja kirjoittajille 🙂

  Veijo E

  #19233
  tuikku
  Osallistuja

  Hyvää Kiirastorstaita kaikille foorumilaisille ja hyvää Pääsiäisen juhlaa.
  Sain eilen siivottua ja kotini koristeltua ja nyt poden flunssapotilaaba kuumeista oloa olohuoneen sohvalla.
  Varotoimenpiteistä huolimatta sairastuin flunssaan ja toivon sydämestäni että tämä ei ole Koronaa.
  Täällä Pirkanmaalla ja erityisesti Tampereella on hälyttävän paljon tapauksia ja onpa puhuttu Pirkanmaan sulkemisesta heti Uudenmaan jälkeen.
  Ostin paistilihat pyhiksi ja tarkoitus oli aterioida meidän vuokraisännän perheen pöydässä, mutta nyt siitä ei tule mitään.

  Päivät ovat kuluneet mettikokouksia seuraillessa ja niiden ansiosta olen pysynyt hyvillä mielin. Olen myös kirjoittanut tutkielmaani, ulkoillut, lukenut ja katsonut televisiota.

  Ruokakaupassa olemme käyneet pari kertaa viikossa ja edelliskerralla oli Lidlissä tungosta. Pienhiukkasia kyllä sikisi silloin ilmassa. Ja erään kerran eräs laitapuolenkulkija pärskähti oikein kunnolla edessäni kassalla. Että näin.

  Muuten olen toiminut paljolti Veijon ohjeiden mukaan kotona. Tilasin netistä kasvomaskeja viikko sitten mutta eivät ole vielä tulleet. Nyt on viranomaisten ohjeistus, vai oliko lääkärin, että niitä olisikin hyvä käyttää. Ajattelin niitä myös kauppamatkoille.

  Kyllä tämä kovin surullista on ja erään lääkärin mukaan psndemia kestäisi ensi vuoden kesään. Surullista että niin monet sairastuvat ja moni menettää henkensä.

  Silti, tänä pandemian aikana joka päivä noin 300 lähi-itäläistä ylittää Ruotsista Suomen rajan ja Ruotsi kannustaa näitä siirtolaisia rajanylityksessä. Suomi on konkurssissa eikä kohta pysty huolehtimaan edes omista kansalaisistaan.
  Olen hirveän huolissani siitä miten eläkkeiden ja sosiaaliturvan käy tulevaisuudessa.

  Hyvää mieltä kumminkin kaikille foorumilaisille ja turvallista arkea. Pidetään huolta itsestämme.

  Veljeni ja vaimonsa ovat karanteenissa Espanjassa, sisareni oloists Ruotsissa en ole kuullut mitään tämän kriisin puhkeamisen jälkeen. Toivon heille parasta näissä poikkeusolosuhteissa ja niin myös teille muillekin ja rakkaillenne.

  #19235
  saintrose
  Osallistuja

  Toivotaan todella Tuikku, että oireesi eivät ole koronaa ja toivut nopeasti. Jos oireet ovat ”lievät”, ei sitten auta muu kuin levätä ja hoitaa tautia kotikonstein. Itse olen oireeton ja olen varmuuden vuoksi tilannut ruoatkin netistä. Aika kuluu etätöitä tehden, tanssijumppaa harrastaen, kirjoja lukien ja musiikkia kuunnellen. Saa nähdä, koska uskallan tavata vanhan äitini näissä oloissa.

  Helmillä on uusi virtuaalinen keskusteluryhmä Facebookissa, jota olen ajoittain seuraillut. Sen ja muutaman Helmi-taloilla käyntini perusteella epäilen, etten kuitenkaan sieltä löydä samanhenkisiä ihmisiä kuin itse olen. Kun eläkkeelle jäätyä (jos elän sinne saakka) on aikaa, käyn varmaan mieluummin seurakunnassa ja lintukerhossa. Mielenterveysongelmat eivät taida olla riittävä yhteinen nimittäjä ihmisten välillä.

  Jospa tämä koronavitsaus nyt saataisiin padottua siinä määrin ripeästi, ettei paine julkiselle taloudelle muodostuisi mahdottoman suureksi. Kunhan maailma taas joskus on avoin, voi tulla jonkinlainen kulutuspiikkikin niiden toimesta, joilla vielä siihen on varaa. Saa nähdä, onko tällä kriisillä pitkällemenevämpiä vaikutuksia ihmisten käyttäytymiseen. Pääsiäinen on kuitenkin toivon aikaa, joten toivotan kaikille hyviä pyhiä!

  #19247
  tuikku
  Osallistuja

  Terveisiä eristyksestä. Täällä on aurinkoista ja suht lämmintä mutten juuri jaksa ulkoilla. Pientä passivoitumista tapahtunut ja elämä pyörii yksitoikkoisesti eteenpäin.
  Onneksi on kännykkä ja televisio jotka laajentavat elämisen sfääriä.
  Flunssa onneksi parani mutta sen jälkeen on vaivannut pieni alakulo. Toisilla kaatuu seinät päälle ja ahdistaa, tuntuu pahalta heidän puolestaan. Nyt on varmasti hoitohenkilökuntakin kovilla.

  Isäntämme perheen kanssa on jatkuneet viikottaiset kahvihetket ja pari kertaa olemme lauantaina jakaneet ateriahetken.

  Tänä sunnuntaina olen seurannut nettistriimauksia kokouksista puhelimellani. Ne ovat raikas tuulahdus ummehtuneeseen arkeen.
  Kuinkahan kauan tätä vielä kestänee ja mitkä ovat sen moninaiset yhteiskunnalliset seuraukset❓Usakin on nyt kovassa syöksykierteessä ja Presidentti Trump on kovien syytösten kohteena.

  Pidetään huolta käsihygieniasta ja muistetaan turvavälit julkisilla paikoilla. Täällä ihmiset kyllä karttelevat toisiaan parhaansa mukaan kaupoissa. Nyt näkee myös kasvojen suojamaskeja julkisilla paikoilla.

  Tsemppiä ja turvallista arkea kaikille ♥️

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 28)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.