Käyttekö kävelyllä?

Esillä 13 viestiä, 1 - 13 (kaikkiaan 13)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #18414
  KaihoKaiho
  Osallistuja

  Minä käyn kävelyllä aina silloin tällöin. Tänään kävelin sellaisen 5-6 kilometrin lenkin. Yleensä kuljen lyhyempiä matkoja. Tänään oli sinänsä mukava sää kävelylle, mutta maantie oli todella kurainen. Lumi oli melkein kokonaan sulanut ja vain vähäinen jääraide oli keskellä tietä. Koska liikennettä ei juuri ollut, kävelin välillä keskellä tietä sillä lujalla jääalustalla. Silloin kun sitäkään oli jäljellä.

  Toisinaan kuljen metsässä. Siellä olisi saattanut olla nytkin mukavampi minulle, joskin metsässä saattaa olla liukkaita paikkoja, eikä olisi helppo raahautua sieltä pois, jos sattuisi vaikka koipensa katkaisemaan. Metsässä on kumminkin se hyvä puoli, että saa liikkua rauhassa. Aniharvoin kohtaa muita, eläimistä ei ole myöskään suurta riesaa. Kävellessä tulee mietittyä kaikenlaista. Vähän kuin nukkuessa. Jälkeenpäin ei muista niistä mietiskelyistään juuri mitään. Metsässä mietin yleensä kivoja, sadunomaisia juttuja, niistä tulee virkistynyt olo. Maantiellä saattavat vastaantulijat herättää ärsyttäviä fiiliksiä, joten sikäli pidän enemmän metsästä.

  #18426
  tuikku
  Osallistuja

  Olen monen viikon lepäilyn jälkeen käynyt nyt pari kertaa metsälenkillä jonka terapeuttinen hyvä vaikutus kestää noin 45 minsaa. Kyllä kroppa kiitti vaikka joskus tuntuu vaikealta lähteä.
  Pimeys laskeutuu jo varhain joten hyvä aika kävelylle on viimeistään siinä kolmen kieppeillä.

  Pikku päikkärit iltapäivisin rauhoittaa angstista mieltä ja siitä saa lisävoimaa vielä jonkinlaiseen puuhasteluun iltasella. Itsellä se tarkoittaa kuminauhajumppaa, lukemista, opiskelua ja pianoharjoituksia.

  Joulukuulle on jonkun verran ohjelmaa. On joulukonsertti kirkossa, jouluateria Pappilassa, oopperaesitys elokuvateatterissa ja pakolliset hammashoidot. Olisi kiwa poiketa myös jouluisessa Helsingissä nauttimassa suuren maailman elämyksistä.

  Hallituksen nykymeno mietityttää ja vihervassari ajatusmaailman julkea indoktrinaatio. Nyt pitäisi etsiä netistä vanhat vihapuhekommentit ettei joudu niistä synneistä käräjille Täti Toiviaisen toimesta. Kohta kai Raamattukin on kielletty kirja.
  Kunpa hallitus osaisi tehdä viisasta talouspolitiikkaa ja elvyttää elinkeinoelämää sen sijaan että kansaa kurjistetaan tes-shoppailuilla ja yhä lisääntyvin veroin.

  Hyvää viikonvaihdetta foorumilaisille. Ja mukavaa Joulun odotusta ja valmistelua.

  • Tätä vastausta muokkasi 7 kuukautta, 2 viikkoa sitten tuikku.
  #18428
  veijo
  Osallistuja

  Tulee käveltyä. Pitemmän kävelyn teen yleensä bussireitin vieressä olevalla jalkakäytävällä. Siitä voin sitten hypätä takaisin menevään bussiin, kun siltä tuntuu. Joskus kävelen 35 minuuttia. Toisinaan tunti 20 minuuttia. Joskus kävelyni päättyy teehen ja pullaan kahvilassa. Kävelyni on hyvä olla enintään puolitoista tuntia. Jos kävelen liian pitkään, alkaa kävelyn rasitus haitata yöuniani. Sopiva kävely parantaa yöuniani. Hyötykävelyä tulee harrastettua myös. Kotoa paikalliselle junapysäkille. Pasilan asemalta kävelyä Helmi-talolle. Ja sama takaisin päin. Yhteensä tulee kävelyä tuolla tavalla noin 40 minuuttia. Kävely taitaa pitää poissa myös selkävaivojani. Joskus houkuttaisi kokeilla, kuinka pitkälle pystyisi kävelemään yhdessä päivässä.

  Veijo E

  #18430
  saintrose
  Osallistuja

  Jotkut psyykenlääkkeet aiheuttavat pakko-oireena ns. pakkokävelyä eli kyvyttömyyttä pysyä paikoillaan. Muutama vuosi sitten ensilääkkeenä saamani Risperidon oli juuri tällainen. Vielä kun näkökenttänikin alkoi sumentua, pääsin eroon mainitusta lääkkeestä. Nyt sitten ihmetyksellä odottelen, onko Peratsinilla jotain samankaltaisia sivuvaikutuksia.

  Mutta kun vapaasti saa valita, kävely on oikein mukava harrastus. Kun varta vasten lähden ulkoilemaan, teen yleensä vähintään 4 kilometrin lenkin (en häiriinny ohikulkijoista tai kanssaliikkujista). Vaikka Berliinissä on se mainio joukkoliikenne, kävin niin monessa paikassa, että kävelyä kertyi varmaankin ainakin 20 kilometriä. Eli paikkoihin on mukava tutustua kävellen – silti Helmin taannoin järjestämän kulttuurikävelyn hinta oli mielestäni ryöstöä. Myös lintuharrastajien Tringa ry järjestää patikkareissuja, haaveilen myös reissaamisesta Lapissa, kun jalkani on taas jotakuinkin kunnossa.

  #18431
  tuikku
  Osallistuja

  SaintRose, voit olla rauhallisin mielin Peratsinin suhteen. Sillä ei ole muita sivuvaikutuksia kuin mahdollisesti suun kuivuminen ja siihenkin saa apua.
  Peratsin on suorastaan nerokas lääke, jo kauan käytetty ja hyväksi havaittu.
  Minulle kokeiltiin vaihteeksi Seroquelia mutten päässyt enää sängystä ylös joten kokeiluksi jäi.
  Perstsinilla jatketaan ehkä maailman tappiin ellei Jumala paranna.

  #18432
  KaihoKaiho
  Osallistuja

  Kiva kuulla, että noin innokkaita kävelijöitä löytyy!

  Olen ollut joskus noilla kulttuurikävelyillä. Niissä on kyllä ollut aika paljon seisoskelua kävelyn lisänä.

  Asfalttikatujen kulkeminen ei tietysti likaa kenkiä niin paljon kuin kuraiset tiet. Äsken puhdiskelin vielä kuomiani, jotka jo kerran pesinkin tänä syksynä, kun ne haravoidessa likaantuivat. On täälläkin mahdollisuus kulkea pitkät lenkit asfaltilla. Toissa lauantaina kävelin ehkä kahdeksan kilometriä asfaltoitua kevyen liikenteen väylää. Liikenteen melu oli aamulla vähäistä, mutta paheni takaisin päin kävellessä niin että vetäydyin syrjäiselle tielle, joka oli silloin jäinen ja aika varovaisesti piti edetä.

  Olen aikeissa kohta lähteä kävelylle, tekisi mieli taas metsään, mutta taitavat kengät likaantua siellä niin että kuljen varmaan helpompaa reittiä. Täällä on rantatie, jolla on karkeata mursketta, siinä pysyvät kengätkin puhtaina, taidan kävellä siellä. Kun aamulla lähden, niin ei liene paljon muita liikkujiakaan.

  #18437
  tuikku
  Osallistuja

  Kävin tänään kuntosalilla pitkästä aikaan. Säännöllinen harjoittelu jäi kesätaukoon. Harjoittelu on ilmaista eläkeläisille ja sali on hyvin varustettu mutta ehkä vähän krouvi eikä niin viihtyisä kuin yksityisillä toimijoilla. Pyrkimys on kahteen harjoittelukertaan viikossa ja siihen päälle kuminauhajumppa kotona.

  Harjoittelun jälkeen väsytti reporankana ja nukuin 2,5 tunnin päikkärit.

  Torstaina on täällä joulukauden avajaiset ja tiedossa on mm. ilotulitust. Toivon mukaan myös tuhtia riisipuuroa kunnes joskus takavuosina.

  Mukavaa marraskuun viimeistä viikkoa kaikille. Olen jo ripustellut jouluvaloja kotiin ja terassille ja joulumusiikkiakin kuuntelen.
  Tunnelmallista Adventin aikaa.

  #18438
  tuikku
  Osallistuja

  Poistin viestin.

  • Tätä vastausta muokkasi 7 kuukautta, 2 viikkoa sitten tuikku.
  #19229
  KaihoKaiho
  Osallistuja

  Olen käynyt kävelyllä vaikka on tämä epidemia. Tosin täällä ei vielä kovin kiivaasta tapahtumasta ole kyse. Eilen illalla kävin kaupassa. Oli melko vähän väkeä. Sitä paitsi ihmiset kerrankin kaupassa väistivät minua enkä pelkästään minä heitä. Usein on tupannut olemaan vähän tilanpuutetta, mutta nyt sai kepeästi elintilaa reilun neliömetrin verran, yleensä enemmänkin.

  Sunnuntaina kävelin metsässä. Siellä ohitseni kulki yksi pariskunta, yksi yksin kävellyt nainen ja kaksi kaksin kävellyttä naista. Pariskunta kerkesi väistää minua, minä väistin niitä naisia, jotka vaikuttivat kiitollisilta kohteliaisuudestani tai siitä, etten yrittänyt tuppautua heidän seuraansa.

  Vaikka eilen kävin kaupassa tietyn suunnitelman kanssa (ostoslista), joudun tänään käymään vielä täydentämässä ostoksiani lähettyvillä sijaitsevassa valintamyymälässä. Otan kaksi kassia mukaan. Toinen kassi on sellainen, että voi kantaa olalla niitä ostoksia ja toinen kassi on käsikassi. Ostan kaksi purkkia Brazil-mehua, viisi einesruoka-annosta ja ainakin yhden paketin kahvia. Kantomatkaa kertyy noin kilometri. Ihan passeli lenkki.

  Muutoin olen lueskellut ja suunnitellut piharemonttia, jonka kyllä pystyy tekemään näin epidemian aikaankin. Eri asia on millä sen pystyy maksamaan, mutta olkoon se oma murheensa.

  Hyvää pääsiäistä kaikille!

  #19232
  veijo
  Osallistuja

  Kävely on vähentynyt minulla. Jotenkin epämielyttävämpää. Joutuu väistelemään toisia. On kokoaika varuillaan kävelyllä, eikä nauti olosta. Yritän valita reitin, jossa on leveät väylät. Täällä on välillä paljonkin ulkoilijoita. Pariskunnat kävelevät joskus vierekkäin, eivätkä tee väistämisliikettä, kun tulevat vastaan. Väsyneet huohottavat lenkkeilijät eivät huomaa väistää vastaantulijoita juurikaan. Ilmat ovat onneksi suosineet kävelyulkoilua.

  Kaupassa ihmiset yrittävät pysyä toisistaan kaukana. Kävin ruokakaupassa noin klo 22 eilen. Yksi mies ei juurikaan väistellyt muita. Hän piti kovaa kiirettä. Yritti varmaan käydä kaupassa mahdollisimman nopeasti, jotta ei olisi toisten joukossa pitkään. Kummasti sitä ihmisiä riitti paikallisessa S-marketissa myöhään. Halpaa perusnestesaippuaa oli hyvin jäljellä hyllyssä tällä kertaa. Ostin sitä lisää kotiin varalle kaksi pulloa. Joskus nestesaippua on loppu kaupan hyllystä.

  Hyvää pääsiäistä!

  -Veijo E

  #19234
  tuikku
  Osallistuja

  Olen käynyt kävelyllä melkein päivittäin. Joko kierrän pihamaatamme tai käyn tässä lähellä metsälenkille. Vastaantulijat yleensä kiertävät kaukaa. Lapsiperheet toisinaan pelailevat läheisen kyläkoulun pihamaalla.

  Lauantaina kävimme samoilemassa Ritajärven luonnonsuojelualueella. Ilma oli kerrassaan hieno ja polku kierteli vesistöjen läheisyydessä. Paikoitellen maasto oli hieman haastavaa mutta muutaman tunnin samoilu teki hyvää. Lopuksi sitten eväskahvit.

  Muukin kaupunki oli liikkeellä, autoja oli viitisenkymmentä ja vastaantulijoita tuli tasaiseen tahtiin.

  Kansallispuistoalueen lahjoitti jokunen vuosi sitten eräs yksineläjiä testamentissaan kaupungille ja nyt alue on muokattu yleiseen käyttöön täällä

  Nyt parantelen flunssaa kotona ja toivon ettei tämä ole mitään vakavaa. Huolestuttaa kyllä ja Koronan oireet voivat olla hyvin rajut ja tuskaisat.

  Hyviä huhtikuun kevätpäiviä foorumilaisille ♥️

  #19326
  METALLICA
  Osallistuja

  Pitää aina ajatella tulevaisuutta. Pahin tilanne on, kun kenelläkään ei ole rahaa. Säästän netti Mobiilikasino mrbet, olen osa-aikatyössä, se ei ole huono, ja se auttaa ulos paljon tällaisina aikoina, erityisesti. Joten neuvon sinua! Tästä sivustosta on paljon hyödyllistä tietoa.

  #19344
  tuikku
  Osallistuja

  Voi näitä spämmääjiä tälläkin pienellä keskustelupalstalla, että pitää tulla häiritsemään ja tukkimaan keskusteluja.

  Kuten joku täällä oikein kirjoittikin, niin ei ehkä ole oikea alusta mainostaa kasinopelejä ihmisille, joista osalla saattaa olla vakavia riippuvuushäiriöitä.

  Kaipa se tällainen toiminta on joillekin hyvin tyhjille sieluille ainoa tapa todistaa olevansa olemassa.

Esillä 13 viestiä, 1 - 13 (kaikkiaan 13)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.