Käyttekö kävelyllä?

Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #18414
  KaihoKaiho
  Osallistuja

  Minä käyn kävelyllä aina silloin tällöin. Tänään kävelin sellaisen 5-6 kilometrin lenkin. Yleensä kuljen lyhyempiä matkoja. Tänään oli sinänsä mukava sää kävelylle, mutta maantie oli todella kurainen. Lumi oli melkein kokonaan sulanut ja vain vähäinen jääraide oli keskellä tietä. Koska liikennettä ei juuri ollut, kävelin välillä keskellä tietä sillä lujalla jääalustalla. Silloin kun sitäkään oli jäljellä.

  Toisinaan kuljen metsässä. Siellä olisi saattanut olla nytkin mukavampi minulle, joskin metsässä saattaa olla liukkaita paikkoja, eikä olisi helppo raahautua sieltä pois, jos sattuisi vaikka koipensa katkaisemaan. Metsässä on kumminkin se hyvä puoli, että saa liikkua rauhassa. Aniharvoin kohtaa muita, eläimistä ei ole myöskään suurta riesaa. Kävellessä tulee mietittyä kaikenlaista. Vähän kuin nukkuessa. Jälkeenpäin ei muista niistä mietiskelyistään juuri mitään. Metsässä mietin yleensä kivoja, sadunomaisia juttuja, niistä tulee virkistynyt olo. Maantiellä saattavat vastaantulijat herättää ärsyttäviä fiiliksiä, joten sikäli pidän enemmän metsästä.

  #18426
  tuikku
  Osallistuja

  Olen monen viikon lepäilyn jälkeen käynyt nyt pari kertaa metsälenkillä jonka terapeuttinen hyvä vaikutus kestää noin 45 minsaa. Kyllä kroppa kiitti vaikka joskus tuntuu vaikealta lähteä.
  Pimeys laskeutuu jo varhain joten hyvä aika kävelylle on viimeistään siinä kolmen kieppeillä.

  Pikku päikkärit iltapäivisin rauhoittaa angstista mieltä ja siitä saa lisävoimaa vielä jonkinlaiseen puuhasteluun iltasella. Itsellä se tarkoittaa kuminauhajumppaa, lukemista, opiskelua ja pianoharjoituksia.

  Joulukuulle on jonkun verran ohjelmaa. On joulukonsertti kirkossa, jouluateria Pappilassa, oopperaesitys elokuvateatterissa ja pakolliset hammashoidot. Olisi kiwa poiketa myös jouluisessa Helsingissä nauttimassa suuren maailman elämyksistä.

  Hallituksen nykymeno mietityttää ja vihervassari ajatusmaailman julkea indoktrinaatio. Nyt pitäisi etsiä netistä vanhat vihapuhekommentit ettei joudu niistä synneistä käräjille Täti Toiviaisen toimesta. Kohta kai Raamattukin on kielletty kirja.
  Kunpa hallitus osaisi tehdä viisasta talouspolitiikkaa ja elvyttää elinkeinoelämää sen sijaan että kansaa kurjistetaan tes-shoppailuilla ja yhä lisääntyvin veroin.

  Hyvää viikonvaihdetta foorumilaisille. Ja mukavaa Joulun odotusta ja valmistelua.

  • Tätä vastausta muokkasi 2 viikkoa, 2 päivää sitten tuikku.
  #18428
  veijo
  Osallistuja

  Tulee käveltyä. Pitemmän kävelyn teen yleensä bussireitin vieressä olevalla jalkakäytävällä. Siitä voin sitten hypätä takaisin menevään bussiin, kun siltä tuntuu. Joskus kävelen 35 minuuttia. Toisinaan tunti 20 minuuttia. Joskus kävelyni päättyy teehen ja pullaan kahvilassa. Kävelyni on hyvä olla enintään puolitoista tuntia. Jos kävelen liian pitkään, alkaa kävelyn rasitus haitata yöuniani. Sopiva kävely parantaa yöuniani. Hyötykävelyä tulee harrastettua myös. Kotoa paikalliselle junapysäkille. Pasilan asemalta kävelyä Helmi-talolle. Ja sama takaisin päin. Yhteensä tulee kävelyä tuolla tavalla noin 40 minuuttia. Kävely taitaa pitää poissa myös selkävaivojani. Joskus houkuttaisi kokeilla, kuinka pitkälle pystyisi kävelemään yhdessä päivässä.

  Veijo E

  #18430
  saintrose
  Osallistuja

  Jotkut psyykenlääkkeet aiheuttavat pakko-oireena ns. pakkokävelyä eli kyvyttömyyttä pysyä paikoillaan. Muutama vuosi sitten ensilääkkeenä saamani Risperidon oli juuri tällainen. Vielä kun näkökenttänikin alkoi sumentua, pääsin eroon mainitusta lääkkeestä. Nyt sitten ihmetyksellä odottelen, onko Peratsinilla jotain samankaltaisia sivuvaikutuksia.

  Mutta kun vapaasti saa valita, kävely on oikein mukava harrastus. Kun varta vasten lähden ulkoilemaan, teen yleensä vähintään 4 kilometrin lenkin (en häiriinny ohikulkijoista tai kanssaliikkujista). Vaikka Berliinissä on se mainio joukkoliikenne, kävin niin monessa paikassa, että kävelyä kertyi varmaankin ainakin 20 kilometriä. Eli paikkoihin on mukava tutustua kävellen – silti Helmin taannoin järjestämän kulttuurikävelyn hinta oli mielestäni ryöstöä. Myös lintuharrastajien Tringa ry järjestää patikkareissuja, haaveilen myös reissaamisesta Lapissa, kun jalkani on taas jotakuinkin kunnossa.

  #18431
  tuikku
  Osallistuja

  SaintRose, voit olla rauhallisin mielin Peratsinin suhteen. Sillä ei ole muita sivuvaikutuksia kuin mahdollisesti suun kuivuminen ja siihenkin saa apua.
  Peratsin on suorastaan nerokas lääke, jo kauan käytetty ja hyväksi havaittu.
  Minulle kokeiltiin vaihteeksi Seroquelia mutten päässyt enää sängystä ylös joten kokeiluksi jäi.
  Perstsinilla jatketaan ehkä maailman tappiin ellei Jumala paranna.

  #18432
  KaihoKaiho
  Osallistuja

  Kiva kuulla, että noin innokkaita kävelijöitä löytyy!

  Olen ollut joskus noilla kulttuurikävelyillä. Niissä on kyllä ollut aika paljon seisoskelua kävelyn lisänä.

  Asfalttikatujen kulkeminen ei tietysti likaa kenkiä niin paljon kuin kuraiset tiet. Äsken puhdiskelin vielä kuomiani, jotka jo kerran pesinkin tänä syksynä, kun ne haravoidessa likaantuivat. On täälläkin mahdollisuus kulkea pitkät lenkit asfaltilla. Toissa lauantaina kävelin ehkä kahdeksan kilometriä asfaltoitua kevyen liikenteen väylää. Liikenteen melu oli aamulla vähäistä, mutta paheni takaisin päin kävellessä niin että vetäydyin syrjäiselle tielle, joka oli silloin jäinen ja aika varovaisesti piti edetä.

  Olen aikeissa kohta lähteä kävelylle, tekisi mieli taas metsään, mutta taitavat kengät likaantua siellä niin että kuljen varmaan helpompaa reittiä. Täällä on rantatie, jolla on karkeata mursketta, siinä pysyvät kengätkin puhtaina, taidan kävellä siellä. Kun aamulla lähden, niin ei liene paljon muita liikkujiakaan.

  #18437
  tuikku
  Osallistuja

  Kävin tänään kuntosalilla pitkästä aikaan. Säännöllinen harjoittelu jäi kesätaukoon. Harjoittelu on ilmaista eläkeläisille ja sali on hyvin varustettu mutta ehkä vähän krouvi eikä niin viihtyisä kuin yksityisillä toimijoilla. Pyrkimys on kahteen harjoittelukertaan viikossa ja siihen päälle kuminauhajumppa kotona.

  Harjoittelun jälkeen väsytti reporankana ja nukuin 2,5 tunnin päikkärit.

  Torstaina on täällä joulukauden avajaiset ja tiedossa on mm. ilotulitust. Toivon mukaan myös tuhtia riisipuuroa kunnes joskus takavuosina.

  Mukavaa marraskuun viimeistä viikkoa kaikille. Olen jo ripustellut jouluvaloja kotiin ja terassille ja joulumusiikkiakin kuuntelen.
  Tunnelmallista Adventin aikaa.

  #18438
  tuikku
  Osallistuja

  Poistin viestin.

  • Tätä vastausta muokkasi 1 viikko, 6 päivää sitten tuikku.
Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.