Juhlapyhiä

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 37)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #18479
  tuikku
  Osallistuja

  Hyvää rakkaan isänmaamme yli satavuotiasta Itsenäisyyspäivää Eu:n vasallivaltiona.
  Kaikki kunnia siitä sotiemme veteraaneille, niille jotka uhrauksia pelkäämättä taistelivat maamme vapauteen.
  Nyt olisi syytä perus Linnan juhlat ja laittaa kaikki liikenevä valuutta ikäihmisten elinolojen kunnostamiseen.
  Afrikkaan laitettiin miljardi euroa ~ hoitajamitoitus olisi saatu kuntoon 330milj. eurolla.
  Tämä hallitus syleilee koko maailmaa mutta unohtaa omat kansalaisensa.

  Pimeys on vienyt minusta voiton enkä muista kuunaan kärsineeni ilmastosta näin paljon kuin tänä syksynä. Nukun kellon ympäri ja otan päiväunet sillä seurauksella että illasta olen sitten virkku enkä saa unta kuin vasta aamuyöstä lääkkeillä.
  Huomenna levätään, syödään kiinalaista ruokaa, arvostellaan juhlapukuja ja kuunnellaan haastatteluja ja valoisaan aikaan vielä yritän lenkille.

  Mukavaa viikonloppua kaikille ja erinomaisen UPEAA ITSENÄISYYSPÄIVÄÄ 🇫🇮🇫🇮🇫🇮🇫🇮🇫🇮

  #18481
  tuikku
  Osallistuja

  Miksi ei uudet postaukset näy Foorumin etusivulla vaan avautuvat vasta viestiketjuissa❓
  Esim. Yksinäisyys palstalla on kaksi uutta kirjoitusta Saintroselta ja minulta mutta silti foorumilla lukee että Kaiho on kirjoittanut sinne viimeksi 1,5 viikkoa sitten.

  Pitää vissiin infota toimiston henkilökuntaa, ettei Keskustelufoorumi toimi kunnolla.

  #18484
  saintrose
  Osallistuja

  Hyvää itsenäisyyspäivää! Harmaata ja sateista on, mutta jaksoin silti tehdä kunnon kävelylenkin. Olen lopen kyllästynyt näihin hallitusten tuolileikkeihin, U-käännöksiin ja muihin teatteriesityksiin. Alan olla suoran demokratian kannalta: olisin yhtä pätevä päättämään perustulon tasosta, hävittäjähankinnoista, hoitajamitoituksesta ja kehitysavusta kuin nämä marinit, rinteet, huhtasaaret, orvot ja keitä niitä onkaan.

  Olen tavoistani poiketen alkanut kuunnella musiikkia työskennellessäni. Klassisella musiikilla pystyy luomaan rauhoittavaa ja vähemmän stressaavaa ilmapiiriä. Rauhaisaa joulunodotusta foorumilaisille!

  #18485
  Uniapila
  Osallistuja

  Juu aika outoa tän foorumin toiminta, pitäisi jokainen aihe selata erikseen että uudet viestit näkyisi :O

  Mutta Onnellista ja rauhallista its.päivää kaikille.

  Toivottavasti säästytään sirpaleilta ja riehumiselta – poliittisiin mielipiteisiin katsomatta jokainen ansaitsee koskemattomuutensa <3

  #18486
  veijo
  Osallistuja

  Hyvää itsenäisyyspäivää jälkikäteen. Poltettiin kahta kynttilää ikkunalla illalla. Syötiin siskonmakkarakeittoa, jonka kanssa oli ruisleipää juustolla ja kurkulla. Juomaksi oli vettä. Jälkiruoaksi pullaa ja teetä. Keittoruoka maistui. Pitäisi syödä useamminkin soppaa. On sopivan kevyttä.

  Hallitus järjestää kansalaisille jännitystä ja viihdettä, kun ei tiedä kuka ministeri eroaa tai erotetaan. Hallituksen politiikka pysyy samana, mikään tärkeä mikään ei muutu.

  Selkävaivoja tuli eilen. Kivut poistuu, kun malttaa olla selällään. Hyvä niin. Hyvää päivän jatkoa palstan lukijat ja kirjoittajat!

  #18487
  saintrose
  Osallistuja

  Sain niin karmeat veromätkyt, että minäkin olen suosinut kevyitä keittoaterioita viime aikoina. Toisaalta ihminen ei välttämättä tarvitse liha- tai simpukkapatoja. Olen myös miettinyt, mahdanko olla kovin isänmaallinen ihminen – tai oliko edes isoisäni sellainen, vaikka toimikin taistelulähettinä Raatteella ja jatkosodassa Aunuksessa. Pakon edessä tietysti ollaan isänmaallisia: kuten Veijo Meri sanoi, sodassa omien luodit osuvat varmemmin kuin vieraan, ja toisaalta mieluummin sitä omaa maataan puolustaa kuin naapurin.

  Tuohon Uniapilan kommenttiin toteaisin, että kaikille tietysti kuuluu fyysinen koskemattomuus, mutta poliittiset mielipiteet eivät sinänsä voi olla koskemattomia. Kauheaa olisi, jos johtavat poliitikot/ideologiat suojautuisivat jonkin sensuurimuurin taakse.

  #18488
  tuikku
  Osallistuja

  Venäläiskolonna eteni talvisodassa tietä pitkin, kun harjanteen takaa kuului huuto:
  – Yksi suomalainen vastaa kymmentä ryssää!
  Tuohtunut komentaja käski kymmenen sotilaansa hyökätä harjanteen yli lopettamaan huutelun. Kuului muutama laukaus, ja sitten hiljaisuus.
  – Yksi suomalainen vastaa sataa ryssää! kuului uusi huuto.
  Komentaja lähetti heti sata miestä hyökkäykseen, ja nyt kuului harjanteen takaa ankaraa ammuntaa ja pauketta tovin aikaa, mutta jälleen tuli hiljaista.
  – Yksi suomalainen vastaa tuhatta ryssää! kuului seuraava rienaus harjanteen takaa.
  Nyt raivostunut venäläisupseeri lähetti tuhat miestä mäkeä ylös, ja harjanteen takana syttyi oikea sota: tykit, konetuliaseet ja kranaatit lauloivat. Pitkällisen rytinän jälkeen tuli taas hiljaisuus, jonka rikkoi yksinäinen, takaisin raahautuva venäläissotilas:
  – Älkää jätkät menkö, se on ansa! Niitä on siellä kaksi!!!!!!

  #18489
  tuikku
  Osallistuja

  Katselin eilen Linnan juhlia, söin kiinalaista currykanaa ja siemailin hieman skumppaa. Välillä vei väsymys voiton mutta seurailin virkkuina illan haastatteluja.
  Minua koskettaa se sydämellinen tapa jolla presidenttipari kohtaa ja kohtelee sotiemme veteraaneja. Suurella sydämellä, arvostuksella ja kunnioituksella.
  Jos nyt tulisi samanlainen kriisi niin mietin, löytyisikö maamme nuorisosta samanlaista maanpuolustustahtoa kuin Talvisodan aikaan. Pelkäänpä pahoin, että hyvät ajat ovat turhentaneet mieliämme ja sellaiset jalot ominaisuudet kuten uhrautuvuus ja sankarillisuus ovat kärsineet.
  Uudessa Tuntemattomassa välittyy erittäin hyvin se pelko ja kauhu mitä nuoret poikamme rintamalla kohtasivat ja se käsittämätön sankarillisuus jolla tämä kohdattiin.
  Luin lehdestä eräältä vammaispalveluiden tuottajalta miten nuorilta lähihoitajilta puuttuu empatia ja kärsivällisyys asiakkaitaan kohtaan ja he ovat usein aggressiivisia ja lyhytpinnaisia. Surullista.

  Tänään tulee Alfakanavalta vielä kooste Linnan juhlista jota ajattelin seurata. Eilen jäin ihmettelemään nuorta kutsuvierasta, kirjailija Siriä, joka ilmestyi juhliin puuvillahousuissa ja kesätopissa. Ei järin kunnioittavaa presidenttiparia ja juhlien luonnetta kohtaan. Entä tämä feministi joka paljasti nisänsä juhlien jatkoilla, onneksi ei linnassa❓
  Olen kurkkuani myöten feministien ja Setan propagandaa joilla pyritään rapauttamaan yhteiskunnassa hyviä tapoja, moraalia ja siveellisyyttä. Jopa lapsia aivopestään alaluokilta asti kun nämä moraalittomuuden lähettiläät saapuvat sekoittamaan herkässä kehitysiässä olevien lasten seksuaalista identiteettiä. Mitä kummallisempaa sen parempaa.
  Kuten nyt tämä perhe Isobritanniassa, jossa isä ja äiti ovat vaihtaneet sukupuolta ja joiden lapsi on samassa prosessissa.

  Nuoruudessani kävin Naisasialiitto Unionin tilaisuuksissa ja olin jäsenkin. Lähdin siinä vaiheessa kun Kolmiyhteisen Jumalan tilalle vaadittiin äitiä, tytärtä ja pyhää hengetärtä.

  Toivottavasti en loukkaa mielipiteilläni ketään täällä. Olen vanhoillinen ja konservatiivi arvoiltani ja kummeksun syvästi yhteiskunnan nykymenoa.
  Näin eläkeläisenä pelkään myös maamme sosiaaliturvan puolesta jos tänne yhtäkkiä asettuu 400.000 maahanmuuttajaa. Miten se lysti maksetaan❓Suomi on nytkin korviaan myöten veloissa.
  Vaikka en olekaan Kokoomuksen jäsen arvostin heidän järkevää ja maltillista talouspolitiikkaansa hallituksessa.

  Hyvää illan jatkoa kaikille foorumilaisille ja mukavaa viikonloppua.
  Lähetin palautetta Pasilan toimistoon Helmin toiminnanjohtajalle foorumin toimintavaikeuksista.
  Edellisessä viestissä pieni kevennys iltaan ♥️🇫🇮🇫🇮🇫🇮🇫🇮🇫🇮

  #18490
  Uniapila
  Osallistuja

  Äh en tosiaan haluaisi riidellä, vaan on muillakin kuin konservatiivioikeistolla oikeus omiin näkökulmiin. Moraali ja sen puute ei ole verrannollinen puoluekantaan.

  Olen ihan hiljaa täällä vaan.

  Ja toivotan jokaiselle parempaa ja turvallisempaa Suomea.

  Moikka.

  #18491
  veijo
  Osallistuja

  Taitaa olla semmoista taiteilua tämä Suomen ulkopolitiikka. Naapurissa on sotilaallinen suurvalta, jolla on tolkuttomasti ydinaseita. Parempi yrittää elellä jotenkin sopuisasti tämän Venäjän kanssa. Jonkinlainen sotilaallinen pelote Suomella on hyvä olla, jotta maamme ei ole houkuttava valloituskohde tälle suurvaltanaapurille.

  Olen arvoliberaali. Vähemmistöjen kannatuksen vuoksi olen pyrkinyt käymään vuosittain pride-kulkueen loppujuhlassa. Itse kuulun mielenterveysongelmaisten vähemmistöön. Näin hahmotan asian.

  Hyvää loppuiltaa kaikille!

  #18492
  tuikku
  Osallistuja

  Uniapila. Olet tervetullut ilmaisemaan kantasi eikä siitä tarvitse mitään riitaa tulla. Minä olen jo vanhempi ihminen ja vaikea taipua yhteiskunnan muutoksiin.
  Hyväksyn kyllä vähemmistöt ja jokaisella olkoon vapaus ilmaista itseään.
  Vaan pienille lapsille soisin kasvurauhan että he voisivat sitten aikuisena valita oman elämänsä suunnan.

  #18493
  saintrose
  Osallistuja

  Poliittisista ja uskonnollisista aiheista keskusteltaessa käyttäydytään usein tunteenomaisesti ja paatoksella. Ehkä siksi on parempi, jos tällaisia teemoja puidaan mielenterveysyhdistyksessä vain kevyellä tasolla – tai etsitään sitä pienintä yhteistä nimittäjää. (Älkää kysykö minulta, miten tämä käytännössä onnistuu, kun Helmin hallituksessakin taitaa olla puoluetaustaisia ihmisiä. No, ehkä asia on sillä hoidettu, jos heitä on vain yhdestä puolueesta.)

  Minua kiinnostaa tämä uusi nimimerkki Uniapila. Haluaisitko kertoa, haetko tältä palstalta juttuseuraa, vertaistukea mielenterveysongelmiin, trollausalustaa vai mitä? Miten voisimme auttaa? Minusta on mukavaa, että tällaista vanhanajan nimimerkkikirjoitteluakin on vielä olemassa, ja jutut ovat kuitenkin melko siistejä tällä meidän foorumillamme.

  #18525
  KaihoKaiho
  Osallistuja

  Minua kiinnostaisi tietää miksi nimimerkit Tuikku ja Saintrose vierailevat tällä palstalla? Etsittekö mutuseuraa, vertaistukea paremmuudentunteeseen, mollausalustaa vai mitä? Ehkä pienintä yhteistä nimittelijää? ”Mirror, mirror on the wall…”

  #18527
  saintrose
  Osallistuja

  Minä olen kyllä jonkinmoisen esittäytymisen aikanaan suorittanut ja kertonut ongelmistani. Tosin nimimerkki Kaiho ei voine tätä muistaa, koska lienee tullut palstalle myöhemmässä vaiheessa. On tästä palstasta joskus hyötyäkin, esim. jos vaihdetaan kokemuksia lääkkeistä tai ihan arkisista konsteista mielialan kohentamiseksi.

  Joo, viimeajat olen etsinyt etenkin matkaseuraa, ja myös lenkkeilyseuraa olisi mukava saada. Olen ollut laiska aktivoitumaan Helmin suuntaan muutoin kuin palstalla, mutta ilmeisesti aktivoituminen on syytä tehdä, jos sitä kautta tutustuisi paremmin uusiin ihmisiin.

  #18528
  tuikku
  Osallistuja

  No olipa erikoinen kommentti Kaiholta ja en oikein ymmärrä mihin hän puheenvuorollaan viittaa. Olen täällä kirjoittaessani esittänyt omia näkemyksiäni, kenenkä muunkaan ja pyrkinyt antamaan runsaasti vertaistukea jos joku on sen tarvetta kirjoituksessaan kaivannut.
  Miksi pyrkisin ketään mollaamaan tai esittämään parempaa kuin olen❓Päinvastoin, olen kyllä ollut avoin myös heikkouksistani.
  Nimimerkki Kaiho voisi kyllä mennä itseensä ennenkuin esittää tällaista epäreilua kritiikkiä ettei tule vallan luonnehdituksi riidankylväjäksi.

  Siitä olen pahoillani jos karkoitin Uniapilan pois kirjoituksellani. Se ei suinkaan ollut tarkoitukseni.
  Mutta vuosien kuluessa tällä palstalla on yksi jos toinenkin jäänyt pois milloin mistäkin syystä.
  Itse ajattelen ettei ihmiset riitele vaan ajatukset ja asiat ja parhaillaan käyvät hedelmällistä vuoropuhelua.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 37)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.