Juhlapyhä, liputuspäivä, teemapäivä

 • Tämä aihe sisältää 46 vastaukset, 9 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 3 vuotta sitten tuikku toimesta.
Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 48)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #6169

  Hyvää Äitienpäivää.

  Äitiys vinoutuu, jos äitiyttä palvotaan tai pyhitetään. Sensijaan on hienoa muistella ja kunnioittaa äiteinä ansioituneita, sellaisia, joiden ansiot ovat reealisia, todellisia, oikeita, kunnollisia.

  #10792

  Tänään J.V.Snellmanin päivä ja suomalaisuuden päivä. Liputuspäivä.

  #10800

  Tänään Helatorstai.

  #10807

  Kaatuneitten muistopäivä tänään.

  Juha Korkee, Hyvinkää

  #10835

  Tänään 24.5.2015 on Helluntai ja kaupat on kiinni. Hyvinkäällä ainoastaan yksi pikku-Siwa on auki.

  #10926

  Eilen tiistaina 9.6.2015 ja tänään keskiviikkona on vietetty Kellokosken sairaalan 100 -vuotisjuhlat. Eilen oli yleinen juhlapäivä ja tänään sen kunniaksi järjestetty seminaari. Sää suosi ja juhlat olivat oikein hienot. Presidentti Tarja Halonen ja tohtori Pentti Arajärvi kunnioittivat läsnäolollaan juhlaa ja Halonen piti kunnon puheen. Arajärvi on Mielenterveysseuran puheenjohtaja.

  Puheita pitivät myös psykiatrit Matti Holi, Kristian Wahlbeck, Eila Sailas, Grigori Joffe, ja useita muita, nimiä vaan en muista. Lisäksi HUS:in toimitusjohtaja puhui. Ja sairaalan liittovaltuuston puheenjohtaja. Sekä sairaalan ja sen avohoidon edellinen johtava ylilääkäri neurologi Risto Vataja. Sairaalan edellinen varajohtaja, nykyinen HYKS:in projektipäällikkö Hoitotieteen tohtori Raija Kontio puhui. Lähempänä hoitajatasoa olevia puhujia oli myös monia.

  Päivien paras anti oli se, että kaikille selvisi, että psykiatrikunta ei ole yhtenäinen, vaan psykiatrikunnassa on monia eri suuntauksia. Tämä korostui tänään iltapäivän aikana. Saatiin todistaa psykiatrien väittelyä ja eri mieltä olemista. Selvästi erottui 1970-luvulta viime aikoihin vallalla ollut lääkäri-lääke-kroonisoimis-suuntaus väistyvänä suuntauksena ja 1950-luvulla vallalla ollut parantamiseen ja paranemiseen tähtäävä psykoanalyyttis-psykoterapeuttinen suuntaus, joka on alkanut uudelleen nousta ja saavuttaa kannatusta.

  Minun puheeni peruutettiin viime tingassa, koska hallinnossa oli syntynyt se virhe, että toinen henkilö oli pyytänyt puheen Potilastoimikunnan puheenjohtajalta ja taas toinen hänestä tietämättä minulta varapuheenjohtajalta. Oli ollut tarkoitus, että Potilastoimikunnasta tulee yksi puhe. Sen piti siis puheenjohtaja.

  Esitin juhlien päätyttyä neurologi Risto Vatajalle, psykiatri Eila Sailakselle ja hoitotieteen tohtori Raija Kontiolle, että oli oikein hienoa, että nyt tuli kunnollisesti esille tämä, että psykiatrikunnassa on monia eri suuntauksia. Lisäksi kerroin, että olen monta vuotta tuonut esiin mielenterveysyhdistysverkostossa, että yhdistysväessä on paljon suuntauksia ja viime kädessä olemme jokainen oma suuntauksemme. Päätteeksi olimme kaikki kovasti hyvillämme tästä.

  Uusimmassa psykiatriassa pyritään potilasnäkökulmaan, ymmärtämiseen, ja hellävaraisiin hoitomuotoihin ja pois kovasta lääketieteestä ja raskaista hoitotavoista.

  Juha Korkee, Hyvinkää

  #10956
  Nimetön
  Vieras

  Hyvää Juhannusta ja leppoisaa kesää.

  #10962

  Hyvää Juhannusta.

  Tässä Juhannusaaton ajatelma:
  Ei ole väliä sillä mihin suuntiin ympäristöläiset menevät. Välillä tuntuu, että meitä samansuuntaisia olisi jokin joukkokin oikein. Muihin suuntiin meneville tulee heikäläiset kohtalot, eri kohtalot.

  Todellisuus on koko ajan. Jos kampeaa vastaan, leikkaantuu heti, ja juuri senverran ja sillätavoin, kuin kampeaakin.

  Luonnon kaikkiallinen, myös kosminen, neutraali tapahtuminen, siihen sulautuminen. Evoluutio, ikiääretösaatio.

  Toivon nykyään, että kaikki hyvä olisi heti kaikille ympäri ikiääretö. Kukaan ei jää jonossa peremmälle eikä väliinputoajaksi. Tapahtuu vain luonnollisia asioita, väistämättömiä, tämä on realismia. Uudet todet ovat joustamattomia. Vanha hajoaa luonnon kiertoon ja vääntyy uuden mukaiseksi. Otukset ovat reaalivapaita. Se oivallus katkoo kahleet. Ikiääretö-sylissä on parasta elää. Tuntea liikehtivänä se loppukin kaikki. Tuntea, kun viat korjaantuu, koko todellisuuden viat. Evoluutio. Aineenkin evoluutio.

  #1399
  Nimetön
  Vieras

  Hyvää Ystävänpäivää hyvät foorumilaiset. Tänään ainakin ollut upea ilma, hyvä ulkoilukeli niille jotka siihen pystyvät. Itsekin piipahdin hiukan ulkona. Odottelen parvekekelejä. Voihan siellä juoda kahvit vaikka toppatakki päällä ystävänpäivän kunniaksi huomenna.

  #1401
  tuikku
  Osallistuja

  Hyvää ja sydänlämpöistä Ystävänpäivää Elsukalle ja muille foorumilaisille 🙂

  #1662
  taavetti
  Jäsen

  Kuljemme kohti pääsiäistä. Tuoko se mukanaan riemua vai pelkästään lepoa arkisesta aherruksestamme, sehän nähdään. Tahdon toivottaa kaikille Helmi-palstan keskustelijoille ja lukijoille mukavaa pääsiäistä!

  #1668
  tuikku
  Osallistuja

  Hyvää alkavaa Kiirastorstaita ja antoisaa Pääsiäisen juhlaa joka huipentuu ylösnousemuksen riemuun ja jonka ansiosta meille ihmisille annettiin pelastus ja elävä toivo.
  Saakoon tämä Pääsiäinen virvoittaa ja hoitaa sinua. Huomenna illalla ilmeisesti soi Matteuspassio radiossa mikä on oivallinen tapa laskeutua käsillä olevaan juhlaan.

  Huomenna on vielä siivottava ja järjestettävä paikat, koristella koti tekstiilein ja pääsiäisesinein, kiinnitettävä kranssi oveen ja odotettava ohran kasvua pikku tipuille. Olen sesonki ihminen luihin ja ytimiin ja nautin erityisesti Joulun ja Pääsiäisen juhla-ajoista.

  Sydämeni on Brysselin iskujen uhrien ja omaisten luona ja samalla seuraan huolestuneena uutisointia oman maamme pakolaisten pommi-iskusta ja sen suunnittelusta. Schengen sopimus ei enää toimi, nyt tarvitaan rajoille valvontaa. Ja tarvittaessa käännytyksiä jos laittomuuksia ilmenee. Maailma on turvaton ja elämämme on radikaalisti ja peruuttamattomasti muuttunut viimeisen vuoden aikana. Voi meitä.

  #11347
  taavetti
  Jäsen

  Hyvää aprillipäivää! Ja jos joukossamme on grillaajia, niin hyvää poprillipäivää! Ja jos löytyy tanssijoita, niin hyvää katrillipäivää! Kalamiehille hyvää makrillipäivää! Keksiikö joku lisää? Apinoijille hyvää mandrillipäivää!

  #1750
  taavetti
  Jäsen

  Helmin kello näyttää olevan kesäajassa muuten. Ei mulla muuta.

  #1829
  taavetti
  Jäsen

  Tarkoitin että Helmin kello näyttäisi olevan talviajassa tai normaaliajassa. Minä olen itse kesäajassa.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 48)
 • Alueelle ‘Arkisto’ ei voi kirjoittaa uusia aiheita eikä vastauksia olemassaoleviin aiheisiin.