Ei yöuni ole niin tärkeetä

Tämä aihe sisältää 2 vastaukset, 3 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi  saintrose 1 viikko, 4 päivää sitten.

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #13207
  Petri Keckman
  Petri Keckman
  Osallistuja

  Minusta yöuni ei ole niin tärkeetä kuin annetaan ymmärtää. Voihan sitä päivällä ja illallakin nukkua. Harvoin otan edes nukahtamispilleriä, vaikka en yöllä saa nukutuksi. Silloin vain joskus, jos on aamulla aikaisin jotain välttämätöntä menoa.

  #13209

  Nimetön

  Periaatteessa kait sama kunhan nukkuu. Itselle säännöllinen rytmi on tärkeää, jopa niin,että kun työelämässä ollessa opin käymään aamuisin suihkussa niin jatkan samaa edelleen. Nyt on vuoden verran ollut uudessa asunnossa huoneistosauna, mutta en osaa sitä käyttää aamuisin.
  Uni on kait tärkeää siksi, että sen pitäisi unen aikana poistaa aivoista amyloidia.

  #17964

  saintrose
  Osallistuja

  Yöuni on ensimmäisiä asioita, joka pannaan kuntoon siinä vaiheessa, kun psyykepotilas joutuu sairaalahoitoon. Liiallista nukkumistakin voi esiintyä esim. masennusvaiheessa. Itselläni on toisinaan nukahtamisvaikeuksia, mutta mitään nukahtamislääkkeitä en ole toistaiseksi käyttänyt. Yleensä ongelmani helpottuvat muutamassa päivässä, ja unenlaatu on kokonaisuudessaan pysynyt riittävän hyvällä tasolla.

  Jos unirytmi on sekaisin, sitä myötä ruokailustakin helposti tulee mitä sattuu ja terveysongelmia alkaa kasautua. Kun nukkuu ne normaalit yöunet, aamupalakin muodostuu helpommin rutiiniksi ja mättöhimot jäävät pois. Joku emerituslääkäri tyrmäsi julkisessa kannanotossaan hotellien aamiaisbuffetit lihottavina, mutta minulla on ihan toisenlainen kokemus viimeksi Berliinistä: kun söin runsaan aamupalan, seuraavan kerran tarvitsi syödä vasta illalla, ja silloinkin riitti kevyt ateria. Laihduin huomaamattani sillä matkalla, mikä tosin voi johtua myös hellesäällä ulkoilusta. Helmin aamukahvit, -puurot ja lounaat ovat oikein mainio syy nousta ajoissa ylös ja pitää yllä säännöllistä päivärytmiä.

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.