Bentsodiatsepiini

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #14407
  veijo
  Osallistuja

  Luin hyvän kokemusasiantuntijan kirjoituksen bentsoista lääkkeenä. Kirjoitus oli tämän sivuston blogiosastolla.

  Itse käytän tarvittaessa bentsoa unettomuuskierteeni katkaisuun. Siihen se on tärkeä lääke minulle. Joskus olen käyttänyt sitä myös toimintakykyni parantamiseen, jos olen ollut nukkumatta ja pitäisi olla toimintakykyä päivällä. Samoin olen käyttänyt tätä lääkettä suurissa sukujuhlissa, jossa on suuri ihmissuhdekuormitus. Lääkkeellä säilyy toimitakykyni koko juhlan ajan.

  En ole tullut riippuvaiseksi bentsodiatsepiinistä. Kulutukseni on noin kahdeksan tablettia (15mg) kuukaudessa.En ota lääkettä mielialaani nostamaan. Lääkkeen haitta on tunteettomuus. Omat tunteet ovat parempaa, kuin bentson aiheuttama tunteettomuus.

  Psykiatrini määrää sitä minulle. Olen käyttänyt bentsodiatsepiinia yli kymmenen vuotta.

  Veijo E.

  #14791
  saintrose
  Osallistuja

  Itselläni ei ole pitkäaikaisempaa kokemusta bentsoista. Sairaalassa minulle määrättiin heti kättelyssä Temesta, johon jäin välittömästi koukkuun – onneksi annostus oli kuitenkin lievä, ja pääsin koko lääkkeestä eroon annostusta hiljalleen loiventamalla. Olin jonkin aikaa myös Risperdal-koekaniini, mutta se mömmö oli minulle kerrassaan sopimaton ja pahensi oloani tuntuvasti.

  Nykyään otan yhden pillerin (ei-bentso) iltaisin, eikä se ainakaan mitään unihiekkaa ole. Sairaalapotilaana olin tietenkin huonossa jamassa, ja jos nyt siihen aikaan vertaa, olen rauhallinen ja asiani ovat jotakuinkin järjestyksessä. Sopiva lääke on voinut tätä kehitystä edesauttaa, mutta pidän kyllä muutenkin itsestäni parempaa huolta nykyään. Täytyy keskustella koko lääkkeen tarpeellisuudesta psykpolin lekurin kanssa, kunhan taas vastaanotolle pääsen.

  #14792
  tuikku
  Osallistuja

  Onpa hirveää että Temestaa vielä nykyäänkin määrätään, kuuluu olevan koukuttava lääke vaikka omalla kohdallani niin ei tapahtunutkaan. Myöhemmin se vaihdettiin minulle Opamoxiin ja nykyään ei enää sitäkään. Saan masennuslääkitystä ja Peratsinia joka on minulle erittäin hyvä ja sopiva vahvistaen minuuden rajoja. Triptyliä otan tarvittaessa unilääkkeenä. Annostusta on vuosien saatossa pienennetty ja olen miettinyt josko masennuslääkkeestä voisi jo kokonaan luopua. Olo on hyvä ja tasainen, olen tyytyväinen ja iloinen ihminen paljolti asumisjärjestelyjenkin ansiosta.
  80-luku oli vaikeaa aikaa elämässäni: terapiassa saadun läpimurron jälkeen oloni koheni huomattavasti ja hengellinen eheytyminen on rikastuttanut elämää jo seurakunnankin puitteissa.

  Kevät on jo pitkällä ja lumi on sulanut. Vappu on jo lähellä ja pian luonto vihertyy. Sen oikein tuntee miten voimat palautuvat. Hyvää uuden viikon alkua kaikille foorumilaisille ♥️

  #14808
  veijo
  Osallistuja

  Käyttämäni bentsodiatsepiini on nimeltään Oxamin (15mg). Tämä tarkennuksena aiempaan viestiini.

  Aurinko paistaa ja lintu laulaa. Keittiön ikkunasta näkyi ja kuului mustarastasta. Kevät on 🙂

  Veijo E

  #18615
  Markku I
  Osallistuja

  Ensimmäisen kerran minulle määrättiin diapamia, kun olin 13 vuotias. Paniikkihäiriöön. Vuosien varrella monia bentsodiatsepiineja on kokeiltu. Temesta annoksella 2mg/pv ollut nyt käytössä 6 vuotta. Kyseessähän on tarvittaessa otettava lääke, joten annostus vaihtelee kohdallani 0-6mg/pv. Lääkkeiden käyttöön liittyvät ongelmat ovat liittyneet ennemminkin hoitohenkilökunnan negatiiviseen asennoitumiseen kuin itse lääkkeiden haittoihin. Nykytilanne on melko stabiili, kun psykiatri lisäsi erikoismaininnan (pysyvä lääkitys) reseptitietoihin.
  Bentsodiatsepiinien tilalle on tietenkin vuosien varrella kokeiltu liutaa mielialalääkkeitä. Nuorempana pää kesti kiihtynyttä olotilaa nykyään ei. Ihmiset ovat yksilöitä. Minulle bentsodiatsepiinit ovat sopineet paremmin kuin uudemmat ”turvalliset” lääkkeet.

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.