Arjen helmiä

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 75)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #6207
  tuikku
  Osallistuja

  Tänään on ollut sää vaihtelevaa, mutta enimmäkseen aurinkoista. Lähden kohta happihyppelylle nauttimaan luonnon kauneudesta. Nyt Maikkarin uutiset pelottelee superpuutiaisella ja borrelioosilla, jossa on rajut oireet eikä parannuskeinoa. Nauti siinä sitten luonnossa vaeltamisesta.

  Tänään valmistimme jälleen perheen asunnon puolella yhdessä herkullisen lounaan runsaine lisukkeineen. Kookoskanaa ja bataattia. Oli niin hyvää ja mukavaa aterioida yhdessä. Muistelimme yhteistä Ruotsin matkaa ja suunnittelimme tulevia.

  Meille on avautunut sisareni kanssa hedelmällinen keskusteluyhteys. Jaamme kokemuksiamme lapsuudestamme. Sellaista vuorovaikutusta olen aina kaivannut, mutta aika ei ole ollut siihen kypsä.
  Aika ja elämä, mutta eritoten hyvä Jumala on tehnyt työtään meissä ja ainakin sisareni vaikuttaa paljon lempeämmältä kuin aikaisemmin. Myös Serkkuni Jyväskylästä kutsui minut kyläilemään luokseen.
  On ihmeellistä miten Jumala on aukaissut ovia eri tahoilla.

  Hyvää pikkulauantain iltaa ja viikon jatkoa helmikeskustelijoille 🙂

  #10817
  tuikku
  Osallistuja

  Kävin tänään puutarhaostoksilla ja ostin pinkkejä daalioita puutarharuukkuun verantaa kaunistamaan. Minulla ei ole aikaisemmin niitä ollutkaan, viime kesänä istutin kauniita samettikukkia ruukkuun.
  Niin ja ovenpielessä roikkuu sitten petunia-amppelli, joka on varsin runsas pehko.
  Saa nähdä miten daaliat kestävät, vielä ei oikein ole niiden aikakaan, mutta otan ne yöksi sisään.
  Tänään on vettä ripsinyt jonkun verran ja kävimme kaupoilla ja postissa hoitamassa asioita ja ostamassa viikonlopun ruoat.
  Postissa tuli tilaamani Maailman taiteen historia, jolla alan verestämään taidehistorian opintojani.
  Elämässä on niin paljon mikä kiinnostaa mutta kaikkeen ei yksinkertaisesti aika riitä. Mutta pienin askelin eteenpäin jos Herra suo. 🙂

  #10818
  Nimetön
  Vieras

  Petuniat kestävät hyvin, kun ottaa pois kuihtuvat kukat niin etteivät ennätä alkaa tehdä siemeniä.
  Sinulla on ollut kiinnostava opiskeluala. Olet saanut tutustua taiteisiin ihan kunnolla. Minulla se on ollut yksi vapaa-ajan kiinnostus ja nautittava alue muiden sivussa. Kuten totesin pari päivää sitten, että on onni kun on eläke niin voi opetella sitä mistä pitää.

  #10820
  tuikku
  Osallistuja

  Kaisa, en ole lukenut taidehistoriasta kuin apron verran muun opiskelun ohessa. Maailman- ja Suomen taide tuli tutuksi. Kävimme myös ekskursioilla tutustumassa Suomen kivikirkkoihin ja muihin arkkitehtonisesti kiinnostaviin kohteisiin.
  Luennoitsijat olivat palavia oman alansa taitajia ja opiskelu kiinnostavaa.
  Minulla oli silloin oikein vaikeaa ja tuo opinala piti minut hengissä.

  La Traviata oli upea esitys ja todella kaunista. Tosi piristävä kokemus.

  #10822
  tuikku
  Osallistuja

  No niin, nyt on matka varattu Tukholmaan hotellimajoituksineen heinäkuun alkupuolelle eikä maksanut paljoakaan. Olen niin onnellinen ja suon tämän syntymäpäivälahjaksi itselleni.
  Viking Grace on upea matkustaja-alus ja liikennöi Turun ja Tukholman väliä.

  Tänään valmistamme perheen abitytön kanssa kakkuja ja leivonnaisia yo-juhlia varten.
  Ulkona tuulee mutta on aurinkoinen, lämmin sää.

  Kivaa viikonloppua kaikille helmiläisille.

  #10830
  tuikku
  Osallistuja

  Anteeksi, on vielä opettelemista uusille nimille. Kutsuin Elsukkaa hänen entisellä nimellään. Olen nolo.

  #10831
  Nimetön
  Vieras

  Älä Tuikku turhaan nolostele. Olin niin kauan Kaisa, että ei ihme jos se tuli vanhasta tottumuksesta. Olen tuolla Elsukka-nimellä joskus kirjoittanut yhden sadun, joten kumpikaan nimi ei ole väärin.

  #10890
  tuikku
  Osallistuja

  Olipa hienot ylioppilasjuhlat eilen. Vieraita saapui kolmessa vuorossa ja tarjottava oli runsasta ja herkullista. Tytär piti ylioppilaiden puheen koulussaan ja sai erinomaisen todistuksen. Eximia yleisarvosanan ja kymmenen kymppiä muutaman ysin lisäksi.Psykologia ja Opettajakorkeakoulu kiinnostavat nuorta neitosta. Mutta ensin välivuosi opiskellen Raamattua.
  Kesäsesonki on alkanut ja luonto on vehreän kaunista. Ulkona kukkivat luumu- ja kirsikkapuu.
  Luin Risto Saarisen teoksen Rakkaudesta. Se oli todella mielenkiintoinen ja jäin pohtimaan sen teemoja henkisestä kasvusta. Kasvua ja sielun jalostumista loppuun asti. Niin toivon voivani aina elää. Elämä on nyt niin paljon helpompaa kun syömishäiriö on parantunut. Aikaa ja energiaa on irronnut niin paljon muuhunkin. Olen niin kiitollinen.
  Hyvää sunnuntain pyhäpäivää helmiläisille helmi-ihmisille täällä. 🙂

  #10945
  tuikku
  Osallistuja

  Ostin eilen Tampereen Stokkalta erinomaisen teekeittimen. Siinä kaadetaan kuuma vesi kannuun, annetaan levätä ja sitten puristimella painetaan teelehdet pohjaan. Teen keittäminen ei ole koskaan ollut näin helppoa ja hauskaa ja tuloskin on vallan makoisa.
  Toinen hyvä yleiskoneeni on sähköinen haudutuskattila jonka perin vanhemmiltani. Hauduttaa hyvin puurot ja padat uunittomassa huushollissa eikä tarvitse vahtia hellaa.

  #11045
  tuikku
  Osallistuja

  Hienoja hellepäiviä ollut tällä viikolla ja niistä on nautittu ulkosalla. Isäntä on kunnostanut kattoa ja etupuoli valmistuikin eilen.
  Eilen kävimme myös poimimassa mansikoita lähitilalla ja pakastimme 30 kg kesän vitamiineja talteen. Oli lämmin ja aurinkoinen päivä mutta kyykkiminen marjapensaiden välillä otti koville.pellolta kuului ilosta venäjänkielistä rupattelua. Päivän päätteeksi maistui kylmä marjasiideri päivän paahtamalle poimijalle. 🙂
  Huomenna alkaa Salossa Raamattukonferenssi jonne menemme yhdessä täältä. Olen osallistujana ja säestäjänä mukana tapahtumassa. Luultavasti palloilen taas yksin paikan päällä, kun ei tällaista herkkää ja ujoa huolita mukaan. Mutta kaikki on Jumalan käsissä.

  Säätyyppi lienee muuttumassa sateisempaan suuntaan ja ukkoskuurojakin on luvattu. Sään vuoksi peruutin matkani Tukholmaan. Nyt haikailen Keski-Eurooppaan, Wieniin. Passi on jo tilattu.

  Syntymäpäivätkin menivät mukavasti. Kävimme paikallisessa konditoriassa kahvilla ja pirtelöllä.
  Hyvää viikonloppua kaikille helmeileville helmiläisille.

  #11047
  Timo Krohn
  Jäsen

  Voi sinua Tuikku, minulle tuli tunne, että peruutit Tukholman matkan turhaan. Toivottavasti todellisena syynä ei ollut arkuutesi tai muu sen kaltainen syy. Sinulla on voimakas usko, toivottavasti se auttaa ja tukee sinua elämässäsi. Se mitä kirjoitit seuran saamisesta raamattukonferenssissa ja kaiken jumalan käsissä olemisesta, toi minulle muiston vuosien takaa. Eräs mielenterveyskuntoutujaystäväni oli kokenut vauhdikkaan maniajakson ja päässyt sairaalasta siviiliin. Hän oli kovasti suuntautunut uskonasioihin. Puhuimme puhelimessa seurustelukumppanin löytämisestä, olimme sinkkuja molemmat. Ystäväni sanoi, että herra sen varmasti hänelle järjestää. Minä totesin siihen, että kyllä minä itse tanssilavoilla haen naisia tanssimaan, ei jumala tee sitä minun puolestani.

  Kahden viikon kesälomani on päättynyt ja olen ollut nyt neljänä päivänä työharjoittelussa. Alku on mennyt hyvin. Sain eilen aikaiseksi ostaa erityisryhmille tarkoitetun Helsingin kaupungin uimahallikortin, hinta 52 euroa, ja kävin illalla uimassa Kumpulan maauimalassa. Tänä iltana aion tehdä saman tempun, vaikka sää on viileämpi ja pilvisempi kuin eilen.

  Tim

  #11049
  tuikku
  Osallistuja

  Uiminen ja saunottelu on ihana harrastus. On hienoa että investoit uintilippuun Tim. Kelpaako lippu koko vuoden? Aikas kallis se on pienituloiselle.
  Onneksi peruutin matkan, haluan vaihtelua tähän säätilaan. Kyllä syynsä oli arkuudellakin, olin silloin tosi väsynyt ja haluton kokemaan uusia asioita. Nyt voisin ajatella uutta matkaa, ei peli vielä ole menetetty, Tim hyvä.
  Olen samaa mieltä että ihmissuhteissa tarvitaan omaa yritteliäisyyttä, mutta Jumala voi myös avata tilanteita ja tuoda ihmisiä yhteen. Yleensä olen kokenut etten kelpaa joukkoon.

  #11050
  Timo Krohn
  Jäsen

  Lippu on voimassa koko vuoden. Jos käyn kerran viikossa uimassa, niin käyntejä tulee 52 ja hinnaksi 1 euroa. Minusta se on halpaa. Elsukka otti minuun yhteyttä ja pyysi viestittämään, että hän on ihan kunnossa ja voi hyvin. Hänellä on tietotekniikkaan liittyviä ongelmia eikä hän sen vuoksi ole pystynyt kirjoittamaan keskustelufoorumiin. Kun Eetu Karppanen tulee lomalta, saadaan varmaan Elsukan tietsikkaongelmat hoidettua.

  Timo

  #11051
  tuikku
  Osallistuja

  Ihana kuulla että Elsukka on kunnossa ja voi hyvin.
  Eihän tuo kortti kalliiksi tule koko vuotta ajatellen, mutta kertainvestointina kallis.
  Meillä on kesän ajan uima-allas käytössä ja sinne on ihana pulahtaa hellepäivinä ja saunan yhteydessä kuten tänään.

  Onnea ja menestystä työharjoitteluun Timo. Toivottavasti nautit kesälomastasi. Helsinki on kaunis kesäkaupunki ja siellä on paljon ohjelmaa ja tekemistä.
  Minulle kävi niin, että yksinäisyys korostui suuressa kaupungissa. Olen viihtynyt täällä pienessä kunnassa ja maaseudulla mutta olen saanut myös uusia ystäviä.

  #11053
  tuikku
  Osallistuja

  Hyvää pyhäiltaa kaikille ja samalla hyvää uuden viikon alkua.
  Jäinkin kaikesta huolimatta kotiin ja jätin Salon reissun väliin. Hengellinen anti oli ollut hyvää joten tilaan sieltä puhekasetteja itselleni. Aiheena kärsimys.
  Olen sosiaalinen erakko ja minun on vaikea kokea yhteyttä erilaisten ihmisten kanssa. Olen herkkä aistimaan asioita ja se saa minut usein epävarmaksi. Eletty elämä on jättänyt jälkensä ja minusta on tullut arka vaikka uskosta saankin voimaa. Omat heikkoudet ovat vaikea asia haastaa. Ihmiset ovat tuottaneet minulle elämässä paljon kärsimystä, joten en erityisesti pidä ihmisistä. Paitsi ystävistäni tietenkin.
  Toivoisin kuitenkin tänä kesänä tekeväni jotakin irtiottoa ja itsenäistä, vaikka pienen matkan.
  Tämä asumismuoto sopii minulle hyvin, näiden ihmisten kanssa täällä viihdyn hyvin eikä arkeni ole yksinäistä. Se on suuri siunaus.
  Olen katsellut viikonloppuna videon, kuunnellut puhekasetteja ja lukenut sekä käynyt ulkona lenkillä pienessä tihkusateessa. Olen nauttinut yksinolosta.
  Minua odottaa vielä ihana filmatisointi Mozartin oopperasta Taikahuilu, unohtumaton dramatisointi Ingmar Bergmanilta.
  Olisipa ihmisten kanssa helpompaa, elämä olisi kaksin verroin ihanampaa. Mutta olen näkymätön ihmisille, minut ohitetaan ja jätetää useimmiten. Ujot ja arat jäävät jalkoihin. Se on surullista.
  Kuitenkin hyvää jatkoa meille kaikille. Elämä myös yllättää myönteisesti. 🙂

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 75)
 • Alueelle ‘Arkisto’ ei voi kirjoittaa uusia aiheita eikä vastauksia olemassaoleviin aiheisiin.