Yhdessä kohti tulevaisuutta
OULUSSA UUSI VERTAISTUKIRYHMÄ LAPSUUDESSAAN TRAUMATISOITUNEILLE
Kaksi vuotta sitten pääsin mukaan Traumaterapiakeskuksen järjestämään Vakava traumatisoituminen ja vanhemmuus -projektiin, joka oli ryhmämuotoista ammattilaisten vetämää terapiaa dissosiaatiohäiriöisille. Tätä tarjottiin yksilöterapian tueksi. Projekti kesti vuoden ja sen aikana meistä ryhmäläisistä hitsaantui erottamaton porukka. Kun virallinen terapiavuosi päättyi, emme halunneet jättää asiaa siihen vaan perustimme uuden vertaistukiryhmän, joka sai nimekseen Didit. Onneksemme saimme Suomen Punaisen Ristin mahdollistamaan toimintamme: se tarjoaa meille tilat ja hoitaa kustannukset, joita ryhmämme toiminnasta syntyy.
Didit -ryhmämme perusperiaate on pysyä tässä päivässä ja samalla suuntautua yhdessä kohti tulevaisuutta. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että emme puhu vanhoista painajaista vaan niiden paikka on kunkin omassa yksilöterapiassa. Sääntö on luotu sen turvaamiseksi, että ryhmätapaamiset eivät tulisi entisestään pahentaneeksi oloa. Traumojen sijaan keskitymme ryhmässämme arjesta selviämiseen esimerkiksi jakamalla keinoja, kuinka pärjätä arjen tuoksinassa – dissosiaatiohäiriö minän eri osineen kun aiheuttaa melkoista mielen sekamelskaa ja yksinkertaisistakin jutuista saattaa kehittyä kovin monimutkaisia. Ryhmän yhteishenki on lämmin sekä ymmärtäväinen ja vaikka olemme toiminnassa vakavien asioiden keskellä, myös nauru raikaa. Usein vielä tapaamiskerran jälkeenkin hymyilyttää monta kertaa!
Vertaistukiryhmän lisäksi olemme laajentaneet toimintaamme, kun kesäkuisena päivänä 2014 keksimme, että alamme tehdä traumatisoitumiseen ja dissosiaatiohäiriöön liittyvää lehteä (sellaista kun ei vielä ole). Jälleen saimme taustatueksemme Suomen Punaisen Ristin, joka mahdollistaa lehden teon tukemalla työtämme taloudellisesti. Lehti ilmestyy neljä kertaa vuodessa ja sen ensimmäinen numero ilmestyy 2. maaliskuuta. Lehti on luettavissa osoitteessa www.didit.fi.
Didit -ryhmä on suljettu ryhmä, mutta otamme vastaan uusia jäseniä kaksi kertaa vuodessa. Seuraavan kerran meillä on avoimet ovet 16.3. klo 12-14. Ryhmä kokoontuu kerran kuussa aina kaksi tuntia kerrallaan. Ryhmään pääsyn vaatimuksena on oma yksilöpsykoterapeuttinen hoitosuhde sekä täysi-ikäisyys. Lisätietoja kokoontumispaikasta sekä muista käytännön asioista saa kirjoittamalla sähköpostia osoitteeseen toimitus@didit.fi.
Nimimerkki: Aikuinen lapsi