Hallitusehdokkaat 2020

Tutustu hallituksen ehdokkaisiin!

Hallitukseen haetaan jälleen uusia jäseniä.  Hallituksen jäsenillä on suora vaikutusmahdollisuus yhdistyksen strategiseen toimintaan ja he ovat mukana hoitamassa yhdistyksen asioita, vastaavat yhdistyksen kokousten päätösten toimeenpanosta ja edustavat yhdistystä. Alla näet tämän vuoden ehdokasesittelyt. 

– –

Olen Arto Astala, eläkeläinen ja vapaaehtoinen, mutta muuten joutilas mies. Olen rauhallinen, sovitteleva, ja aika usein ihan tolkun ihminen.

Helmin löysin netistä, ja tulin Hertsikkaan noin vuosi sitten, siitä lähtien se on ollut toinen (tai ensimmäinen) kotini. Täällä asumisen lisäksi puuhastelen sekalaisia, osallistun lauantaikahvilan pyörittämiseen ja vedän Helsingistä… keskustelupiiriä.

Hallituksessa toivoisin voivani edustaa parhaat puolet säilyttävää ja maanläheistä, mutta optimistista ja eteenpäin katsovaa otetta asioihin. Parasta Helmissä on lupa olla juuri sellainen kuin jaksaa olla, hyvässä seurassa ja toisetkin huomioiden.

– –

Olen Timo Krohn, 63-vuotias mielenterveyskuntoutuja Helsingin Vuosaaresta. Siviilisäätyni on eronnut. Koulutukseltani olen varatuomari ja merkonomi. Olen istunut käräjät Hollolan tuomiokunnassa ja toiminut Lahdessa asianajajana sekä lakimiehenä tilitoimistossa.

Tällä hetkellä työskentelen osa-aikaisesti kolmena päivänä viikossa eläkeoikeuteni säilyttäen toimistotyöntekijänä Työttömien Keskusjärjestö ry:ssä.

Muutettuani Hyvinkäältä Helsinkiin vuonna 2015 tutustuin Helmin toimintaan ensin netin kautta ja sen jälkeen Helmi-taloilla kävijänä. Käyn enemmän Pasilan toimipisteessä kuin Herttoniemessä.

Olen toiminut Helmin hallituksessa kohta kaksi kautta ja olen erovuorossa huhtikuussa pidettävässä vuosikokouksessa ja päättänyt asettua edelleen ehdolle. Olen ollut jo pidempään vapaaehtoisena keittiöpäivystäjänä lauantaisin Pasilan Helmi-talolla. Olen osallistunut satunnaisesti erilaisiin ryhmiin muun muassa kirjoittajaryhmään Herttoniemessä, levyraatiin Pasilassa ja tanssiterapiaan.

Olen pyrkinyt toimimaan hallituksessa vastuullisesti ja koulutukseni sekä kokemukseni ansiosta olen kiinnittänyt huomiota juridisiin kysymyksiin sekä taloudenpitoon.

Parasta Helmissä on yhdistyksen jäsenet, helmiläiset, joilta saa tärkeää vertaistukea. Myös edullinen lounas on tärkeä ja se tulee ehdottomasti säilyttää Helmin toiminnassa.

 

– –

Olen Juha Porkola, 68-vuotias Helsingin Viikissä (Latokartano) asuva Helmissä 20 vuotta mukana ollut jäsen.

Tulin Helmin toimintaan mukaan silloisen työtoiminnan antaman mahdollisuuden siivittämänä. Minut valittiin pian hallitukseen, ensin varajäseneksi ja sitten hallituksen varsinaiseksi jäseneksi.Ttoimin myös varapuheenjohtajana, aina vuoteen 2017 saakka, jolloin jäin oman määritelmäni mukaan ”vuorotteluvapaalle”.

Nyt katson olevani taas valmis toimimaan hallituksen jäsenenä. Kokemukseni hallitustyöstä on siis monipuolista ja laajaa osaamista, mitä yhdistyksen hallinto aina vaatii. Pidän tärkeänä, että hallituksen jäsenellä on hyvä kosketus ja tuntemus jäsenistöön, jonka antamalla tuella ja molemminpuolisella luottamuksella yhdistyksen asioita ylläpidetään, kehitetään ja viedään eteenpäin.

Helmi on yhdistys, yhteisö; yhdessä osallisuuden tuoma voimavara, jossa koko jäsenistön ja henkilökunnan antama tuki vähentää syrjäytymisen, yksinäisyyden tuomaa ahdistusta tai skismaa. Mielenterveys on tässä nykyhetken maailmassa tärkein ”aisti”, jonka tasapainon ylläpitämiseksi Helmin kaltainen yhdistys antaa ”lääkkeitä” jaksaa, osallistua, olla ja lähteä mukaan toimintaan oman kiinnostuksen kautta. Mitä tekee mieli? Mieli on kaikille sallittua!

Yhteistyöterveisin Juha P

– –

Hei! Olen Arja Sihvonen, koulutukseltani sosionomi, mutta vaikeaan masennukseen sairastuttuani lopulta jouduin vuonna 2011 työkyvyttömyyseläkkeelle maahanmuuttajatyöstä Helsingin kaupungilla.

Nykyään olen koulutettu kokemusasiantuntija keväästä 2018 alkaen. Olen siis kuntoutunut niin hyvin, että voin nykyään auttaa muita omien kokemusteni kautta. Asun yksin pienen koirani kanssa Itä-Helsingissä. Harrastan kulttuurin lisäksi hevostelua eri tavoin – on voimauttavaa päästä hevosella metsään nauttimaan luonnosta!

Olen tutustunut Helmiin muistaakseni vuonna 2006. Vuosien varrella olen ollut mukana erilaisissa ryhmissä, mm. valokuvaus- ja kirjoittajaryhmät, sähly ja jopa tutustumassa hevostoimintaan. Olen välillä vieraillut yhdessä Visu-koirani kanssa Helmissä. Osallistun nykyään aktiivisesti Helmin kulttuuritarjontaan: näyttelyihin, elokuviin, teatteriin yms. Tulevaisuudessa toivon voivani olla Helmissä mukana enemmän myös kokemusasiantuntijana.

Minulla on yli 15 vuoden kokemus seurakunnan luottamustehtävistä (seurakuntaneuvosto ja kirkkovaltuusto). Niinpä kokoustekniikka, budjettiasiat ja muu päätöksentekoprosessi on tullut minulle hyvin tutuksi. Uskon myös, että oman kokemukseni kautta osaisin ajatella mikä Helmissä kävijöille on tärkeää ja kuinka toimintaa voisi kehittää.

Helmissä on parasta, että se on kaikille avoin ja syrjimätön yhteisö. Siellä erilaisuus on rikkaus ja jokainen saa olla juuri sellainen kuin on. Helmiin voi osallistua niin monella tavalla ja se antaa kaikille eri tavalla sisältöä elämään!

– –

Olen Roosa Tiensuu, pian 29-vuotias helsinkiläinen kielitieteen opiskelija ja mielenterveyskuntoutuja. Löysin Helmin nettihaulla 11 vuotta sitten, kun olin palanut loppuun lukiossa ja etsin päivätoimintaa sairauslomani piristeeksi. Tulin tutustumaan tuolloin Siilitiellä sijainneeseen Itä-Helsingin Helmi-taloon ja ihastuin ikihyviksi. Aloin käydä erityisesti luovissa ryhmissä ja pian Helmi muotoutui osaksi arkeani. Ei mennyt kauaa, kun huomasin saaneeni yhdistyksen parista myös läheisiä ystäviä.

Olen nyt koko tuon 11 vuotta ollut Helmin toiminnassa aktiivisesti mukana. Laulan Helmin Närhissä, kirjoitan luovan kirjoittamisen ryhmässä ja olen ohjannut myös itse sanataideryhmää ja nuorille aikuisille suunnattua taidelukupiiriä. Helmin hallituksessa olen ollut nyt kaksi kautta, yhden vara- ja yhden varsinaisena jäsenenä. Helmistä on muodostunut minulle äärettömän rakas ja tärkeä yhteisö, jota tahdon vaalia ja kehittää entisestään.

Minulla on runsaasti kokemusta järjestötoiminnasta. Helmin hallituksen lisäksi olen ollut lavarunousyhdistys Helsinki Poetry Connectionin hallituksessa sekä kielitieteen ainejärjestö Aspektin hallituksessa, varapuheenjohtajana ja useissa virkailijan toimissa. Tunnen Helmin yhdistyksenä läheisesti ja hallitsen järjestötoiminnan periaatteet. Lisäksi minulla on erityistä asiantuntemusta kielestä ja kirjoittamisesta, mikä on hyödynnettävissä yhdistyksen kirjallisia dokumentteja ja muita tärkeitä tekstejä laadittaessa.

Parasta Helmissä on lämmin, kannustava ja mukaan ottava yhteisö.  Olen tutustunut Helmissä huipputyyppeihin, kokenut elämyksellisiä asioita ja saanut hoitaakseni vastuullisempiakin tehtäviä, kuten luottamustoimi ja ryhmänohjaus. Helmi on auttanut minua aktivoitumaan sekä sosiaalisesti että ammatillisesti, ja siitä olen yhdistykselle kiitollinen. Hallitustyön kautta haluan antaa Helmille kaikesta saamastani jotain takaisin.

– –

Hyvät Helmiläiset

Olen Allan Wilen, soveltavan matematiikan maisteri, kuvataiteilija.

Tutustuin vuonna 1983 Helmi ry:hyn ensimmäisen puheenjohtajan sosiaalineuvos Veikko Päiviön perehdytyksellä. Nyt olen Mielenterveysyhdistys Helmi ry:n hallituksen varsinainen jäsen.

Olen pitkän linjan helmiläinen ja pystyn arvioimaan tilanteita kokemusperäisesti.

Kurssin käyneenä toipumisorientaatio-menetelmä on käytössäni.

Parasta Helmissä on yhteishenki. Voin kehittää sitä mikä on sydäntäni lähellä, se on mielenterveyslain saaminen ajan tasalle.

Ilmoittaudun Helmi ry:n hallitukseen ehdolle kaudelle vuonna 2020–2021.

Yhteistyöhengellä Allan Wilen, FM

– –