Virheen olemusta

Virheen olemusta
 
Ilmeisesti Afrikan syrjäseutujen taloudet ovat terveet ja puhtaat, ja suurimpien kaupunkien taas sairaimmat ja väärimmät:
 
Kokoomus leimaa väärää oikeaksi. Se ei ala olemaan oikeata, vaan on sitten oikeaksi leimattua väärää. Sellaista on nimellistalous ja se eli melkein koko liberalismi-kapitalismi joka tekee virhettä talouden oikeaan verrattuna. Tappiot tulevat koko ajan, laajalti Kokoomus-tilikirjan ulkopuolella. Uutta: Monet tiedostamattomat on vaistonneet, että pieleen menee, ja syntyy reaalitaloutta, joka ei ole tietoista, vaan vaistojen vetämää. Pidemmälle edenneille vasta tulee oivallus-tiedostelu. Juha Korkee.
 
Seuraavaa, käytyäni ehkä viisikin korruption vastaista koulutusta Kepa:lla, Ulkoministeriöllä, Hyvinkään Kehistymaayhdistyksen lähettämänä ja edustajana. Siellä on todella ollut aiheen kaikki, mikä tahansa korruptio, haaromisineen, ympäri planeetanseudun, ikiääretö:
 
Korruption puolustajia vastaan. Kaikesta syrjäisestä asemasta huolimatta paljon rajan ylittämisiä, mukaanlukien ajatteellisia ja ideamaailman alan. Pysyisi puhtaana kurinpidon ja rangaistusten avulla. Kansa vastustaa molempia ja pitää niitä luonnevikoina, sairautena, sivistymättömyytenä, joskus sotahulluutenakin, tahi sotarikollisuutena ja sen alan kriminaalisuutena. Onhan laajoja kansanosia leimattu laajoilla näillä leimoilla Oikeudenkäytön ohjaamiseksi ja pohjaksi, johdon toimesta. Juha Korkee.