Vertaisverkostoituminen. Tiedostelu.

 

1.) Vertaisverkostoituminen.

Intelligenssiryhmittymät hiljalleen etääntyvät älyllisesti toisistaan. Niiden välinen tuote- ja rahakaupankäynti jää ja jatkaa niiden tuotteiden osalta, jotka kelpaavat lajirajojen yli.

Kukaan ihminen ei ole alunperinkään tuottanut tätä eri suuntiin kulkemista, vaan luonnonvoimat sitovat otuskunnan tosiin tällä tavoin ja tällä seurauksilla. Joku sanoi hiljattain, että eihän luonto toimi historiaa vastoin. Ei toimikaan. Arvokas selvennys. Otuksilla on historioistaan seuraten yksilölliset kohtalot. Vertaisverkostoituminen tekee uusien lajien varhaismuotoja ja aikanaan lajeja.

Olemme hyvässä matkassa. Oikeuden jakaa vajavaisen ikiääretön Luonnonoikeus, joka hetki, kaikessa. Se on kyllä vajavaista, mutta se ei tee ihmisten virheitä. Se ei tee vääryyttä. Emme jää uhreiksi. Siksipä meillä ei ole kiirettä mihinkään. Ei ole hätää. Vaan voimme ahkeroida pitkäjänteistä ahkeroimista.

2.) Tiedostelu. Väärin rakentunut otuskunta voi korjaantua.

Ikiääretössä tapahtuu muutoksia, myös suuria muutoksia. Suuria harvoin.

Ikiääretön seuraileminen lisää otuksen turvallisuutta, koska näin hänen teot ovat tietoisia, tietoisempia.

Helppous jatkuessaan on vajoamista vieraantumiseen. Ikiääretön seuraileminen on toki ahkeroimista eikä helppoudessa vieraantumista. Kunnian kukko laulaa ahkerille.

Elottomassa, hiekassa, kivessä, kalliossa ja avaruuspölyn elottomissa osissa, ei ole ongelmia. Ne eivät tee myöskään vääryyttä eivätkä petoksia, ovat siis rehtiä ja reilua. Taas otuskunnassa on paljon onnetonta, väärää, vilppiä, petosta, kärsimystä, tuskaa, puutteita ja vajavuutta. Otus on väärin rakentunut ja siksi sen yritykset olla mielekkäässä vuorovaikutuksessa suhteessa ympäristöönsä, myös rehdin elottoman ympäristön kanssa, ovat epäonnekkaita.

Mutta otuskunta voi korjaantua. Ehkä niin, että elotonta myöten koko todellisuus muuttuu ja otuskunnan osalta korjaantuu ja parenee.

Juha Korkee, aktivisti, mielenterveysaktivisti, ajattelija, Hyvinkää, Finland