Tuoretta kokoelmaa

Tuoretta kokoelmaa

On olemassa seuraavanlainen teoria. Järjestelmien, etenkin tietokoneen kanssa, tarvitsisit aina amerikkalaisen viereesi neuvomaan. Tämä on Amerikan ulkopolitiikkaa, ja eräs asia joka innostaa myös arabiterrorismia. Jos koneet olis helppokäyttöisiä, myös terrorismi olisi voimattomampaa ja harvempia kiinnostavaa.

Amerikassa taas ammuttu ihminen. Aina, kun tällaista on, olipa missä maassa tai muuten tahansa, voi asetella myös tällaisia kysymyksiä. Mitä on luonnonoikeus näissä tapauksissa. Mihin älykkyysjärjestykeen on menty, ja onko oltukin. Miksi toinen osapuoli selvisi. Kuinka kaukana Ihmisten Oikeudet ovat luonnonoikeudesta. Kuinka laaja ja paha on Ihmisen ja luonnon ristiriita. Luonto leikkaa sen kanssa ristiriidassa olevaa ihmistä totaali(voimakin)leikkauksella. Millaista tilastoa syntyy. Olisiko nämä tappiot toisella tavalla toimimalla vältettävissä. Siis yleensä kriiitisten näkökulmien viljelemistä. Tietenkin aluksi vain filosfian tarpeisiin, ja vasta siitä edeten yhteiskunnan.

Toisaalta. Mitä vahvempi usko huonoon kohtaloon, sairauteen, onnettomuuteen, sitä tuhoisampaa menoa noissa merkeissä. Sanalla kohtalo en tarkoita taika-uskon kohtaloa, vaan valintojen seurauksia. Jos lääketieteen pelottelu- ja kauhu -aineistoja sulloo aivoihinsa, sairastuu myös tuhansin tavoin, ja sairaudet pahenee, koska aivot ei kestä tätä leikkiä. Varo ihmeessä tuollaista. Älä syöksy surman suuhun. Juha Korkee.