Tulee menestyjäksi

Tulee menestyjäksi

Otus aina koko ajan elää reaali loppu-vapaudessa, siis perimmältään. Hän saattaa enintään luulla olevansa kahleissa tai estetty, ja nuoret yksilöt aina luulee, koska ei ole kohdanneet riittävästi todellisuutta.

Joustamaton realismi ei väänny, kun otus erehtyy, vaan erehdyksen seuraukset ovat toisenlaiset: Erehtyneen kylkeen tulee iso lommo ja sen sisäpuolelle ruhjos. Laskut pitää paikkansa.

Älykäs otus “lukee” kaikkea, myös sitä miten realismi kohtelee häntä, ja alkaa toimimaan menestyksekkäämmin. Tulee menestyjäksi. Sentakia terveitten johtomiehet pelkää vanhoja hulluja.

Kellokosken sairaalan vanhoja oppeja vuosikymmenien takaa. Hoitajat opetti meille. Eikä he tarkoittaneet hallitusohjelmiin sopeutumista, vaan paremmilla, ja paljonkin paremmilla, ohi ajamisia. Toi sopeutumistaivalhan on tarkasti ottaen pienpiirteistä hulluuteen sairastumista. Ilmanmuuta suurten väestönheikkenemisten taustalla, kuten kansanterveysasioitten, itsemurhalukujen, päihde- ja huumeongelmien, kriminalisoitumisen, pillerismin ja muiden korvikeaineiden ja sekakäytön, perhe-helvettien, jne. Juha Korkee.