Taloustilanne – planeetanseutu

Taloustilanne – planeetanseutu
 
Taloustilanne on sikäli selvä ja ymmärrettävä, että kansat yksilöt ahkeroivat. Toisaalta taas hämärän peitossa, että koko ajan pienenevä osa ahkeroinnista tapahtuu kulujen ja tuottojen osalta kirjanpidossa ja suureneva osa kirjanpidon ulkopuolella. Näyttää siis siltä, että taloudella menis vähän hoiperrellen kirjanpidon merkeissä. Mutta todellisuudessa ihmiset näkevät kaikkialla vaivaa asioittensa hyväksi täysimittaiset päivät ja lepoajasta tinkien. Suurikin osa siitä kyllä ei-kirjanpidollisesti. Tämä koskee myös työläisiä, työttömiä, lapsia, sairaita, vanhuksia, nuoria ja nuoria aikuisia, opiskelijoita, ja seikkailijoita, keräilijöitä, ynnä muita vapaaherroja, kotirouvia ja neitejä. Siksi taloustilanne on suureksi osaksi hämärän peitossa, siis kirjanpidon ulkopuolinen ahkerointi mittavaa.
 
Niinpä nyt kannattaa kotiutella pääomia kirjanpitomaailmaan tehdyistä sijoituksista ja ohjailla kirjanpidon ulkopuolisen alueen sijoituksiin. Kuten ostella taidetta, antiikia, vanhoja kirjoja, maa-alueita, tavallista mukavampia kulutustavaroita, kuten vaatteita ja jalkineita,kasseja, reppuja, retkeilytarvikkeita, retkeilyn oheistarvikkeita kuten lintukirja kiikari ja kameravehkeet. Jne. Matkalippuja maallepäin kulkemiseen ja maalla käymiseen, koska sekin on suuntaa ulos kirjanpidon alueesta vähäisemmän kirjanpidon alueeseen, lopulta nollakirjanpidon alueeseen. Vapaa-ajan asumisensa kannattaa sijoitella maillepäin ja vakinainen asumisensa. Suurkaupungista maalle, maaseututaajamiin, suuriin maaseututaajamiin ja pikkukaupunkeihin.
 
Suomi. Eurooppa. Vanha Mantere. Koko planeetanseutu. Kaikki tällä tavoin. Rikastuminen lisääntyy maillapäin. Ensin se näkyy monellakin maaseudulla köyhtymisen hidastumisena. Ja sitten senjälkeen rupee näkyyn nollatason säilymisenä, ja rikastumisena ja sen lisääntymisenä. Suomessakin on jo lukuisa joukko ex-köyhtyviä syrjäseutuja, jotka onkin jo jonkin aikaa eläneet voimakasta juppikulttuuria ja rikastumista, kuten vaikka monen kunnan kokoinen Joensuun seutu. Joensuussa on juppimaista etenkin se, että siellä on muun ohessa keskitytty yliopiston ja polkupyöräilyn huippuunsa hiomisiin. Molemmat asiat vetoavat nuoriin luonto-ihmisiin, joka on nopeimmin väestö-osuus prosenttiaan kasvattava joukko. Nyt jo lähes kaikista nuorista tulee just noita ihmisiä. Juha Korkee.