Taistelu pahaa väärää turhaa vastaan onkin tyhmyyttä

Taistelu pahaa väärää turhaa vastaan onkin tyhmyyttä.
 
Nuoria usutetaan, yllytetään tällaisiin taisteluihin, aina jollekin puolelle, jotain puolta vastaan. Ylioppiluuteen mennessä nuorelle ei selviä onko hän älykäs ja kuka täällä yleensä on älykäs tai tyhmä. Siitä, miten rahat menee, ei näe johdonmukaista, vaan paremminkin luonnon suuret arpajaiset on katseltavana. Varovaisuus on nuorelle, niinkuin kaikille suurta, ja nuorelle ainoata viisautta. Varmuuden vuoksi kaiken ottaminen sillai, että saattaakin olla liikkeellä vähillä älyn lahjoilla.
 
Hyväksyen siis ahkeroinnin, nöyryyden, omien virheiden myöntelemisen, ja tulosten tulemisen hiljalleen, ja kertymisen vähin erin. Sen, että omia rakennelmia pitää parennella, jopa turhempia purkaa poiskin. Nämä pitkän matkan näköalat johtavat kyllä runsaaseen älykkyyteen ja suureen viisauteen, vaikka aloitustaso olisikin ollut kehno. Täysin toisin toimiminen, hyökkääminen, taistelminen, johtaisivat vain pohjallepäin.
 
Se, että asiat menee näin, kuin menee, saattaa olla tarpeellista, oikeutta, parastakin. Virheet korjaantuvat luonnonoikeuden korjaillessa ne joka hetki vähittäin. Ja niistä tulee, paljastuu näkyviin se, mikä on niiden sisällä oikeata runkoa, se kestää, ajan myötä rikastuu. Pahuudesta kiinnipitävät karsiintuvat jollakin mittarilla, heikkenevät, jopa kuolevat. Elävät huonomman elämän. Moni elää tuon huonomman elämän niissä isoissa rahoissa. Tai suuressa vallassa. Yhteiskunnan vaahtisten huipulla, stressin pilalle polttaessa. Jne. Ym.
 
Suurta viisautta: Meidän ei tarvi taistella, sillä: Luonnon neutraalista tapahtumisesta tulee uusia tosia. Uudet todet ovat joustamattomia, ne leikkaa ja kääntelee vanhan. Virhe, seuraukset, kostautuminen. Luonnonoikeus. Tulokset näkyy aina vähän eritavalla, erilailla, kuin olisin otaksunut, koska 1.) minulla on myös vääriä tietoja, 2.) minulle on valehdeltukin, 3.) tietoni ovat vajavaiset. Mutta laajassa hahmotelmassa näen, ymmärrän ja ihmetteln kun oikeus yhteiskunnassa toteutuu, tavalla joka on aikalailla ajatuksiini sopivaa. Tulee hyvä mieli, toisaalta ei tee mieli hosua kilpailun kärkeen, sieltä juuri karsiintuu eniten ja pahimmin. Verkkaisuus on sinänsä eräs suurista järjistä. Kaikkihan on korjattavissa, korjailtavissa, tappiot vältellen, ja tappiot pahoille tullen. Juha Korkee.