Suuri salainen viisaus ei säry, sillä sitä ei ole olemassa

 

Nuorena uskalsin julkaista samallatavoin kuin nuori ajattelija MM, mutta en yhtään rohkeammin, koska olin aina varma siitä, että koska näin komea Suomi-talous ja infrastruktuuri ja yhteiskunta on tänne saatu rakennettua, niin täytyy sen johtua siitä, että maamme ehkäpä 20’000 tärkeimmällä johtajalla on hallussaan sellaista arvotietoa kaikesta, ikäänkuin jossain suojasäiliössä, jottei se tärveltyisi. Ja tämä hieno yhteiskunta on lopulta rakennettu sellaisen herkän arvotiedon avulla. Siksi ajattelin, etten saa töniä heidän arvotietoaan, enkä saa kirjoittaa mitään rohkeata, koska sellainen voisi vahingoittaa sitä arvotietoa ja sen käyttöä. Siksi suuni oli kovin sidottu, ja pelkäsin aina olevani haitaksi asioissa ja kirjoitin tosi arasti. Omin toimin leikkasin ajatteluni, ja uskalsin esittää siitä vain vähäisen osan.

Nyt ikää myöten on minulle selvinnyt, että niillä maamme ehkä 20’000 tärkeimmällä johtajalla ei olekaan mitään tällaista arvosäiliötä ja sisältöä, joka voisi tärveltyä mun kirjoituksista. Ei tarvitse siis pelätä ja olla arkana sellaisen vahingon sattumisen varalta.

He ovat ajautuneet johtajiksi ajautumalla tai pyrkyryydellä, eivät minkään suuren viisauden hallinnan perusteella. Ja tämä hieno yhteiskunta on rakennettu siten, että talvi on pitänyt kuria rivissä, ja luonto on tuottanut luonnonarvoja, joista rikastuminen on paljon koostunut. Siis talvi-kuri + luonnon tuotto. Eikä mikään suuri salainen viisaus. Sellaista suurta salaista viisautta ei ole. Eikä siis sellaisen tärveltymistä tarvi pelätä ja arkailla. Eikä sen takia tarvi leikata omia juttujaan.

Niinpä olen nyttemmin uskaltanut alkaa kirjoittamaan paljon rohkeammin ja ennakkoluulottomammin. Samaa suosittelen näillä perusteluilla ja ajatuksilla nuorelle ajattelija MM:lle ja kaikille nuoremmille. Tätä ajattelua saatte myös levittää vapaasti. Ei tarvitse ajatella, että herrojen hienoudet särkyvät. Sellaisia hienouksia ei nimittäin missään ole.

Juha Korkee