Pitkiä vaikeita yhdyssanoja

Pitkiä vaikeita yhdyssanoja

 
Ihanneväkiluku per ekosysteemi, biodiversiteetti-oikea ekosysteemi, myös sosiodiversiteettioikea, myös olevais-ainediversiteettioikea.
 
Tiettävästi tarkkaa planeetanseutumme ihanneväkilukua ei tiedetä, mutta arviot liikkuvat alueella 500-100 miljoonaa ihmistä, nyt meitä on 7-8,5 miljardia, eli valtavasti liikaa.
 
Heti, kun populaatio alkaa ylittään ihanneväkilukumääräänsä, diversiteetit alkaa heiketä, samoin näiden otusten terveydet ja taudinvastustuskyvyt, ja senverran koko ekosysteemin elämäkykyisyys heikkenee.
 
Nykymenolla lääkehaitta on jo suuri ja runsastuu.
 
Väestönlaskennan järjestäminen planeetanseudulla on hidas, suurisuuntainen, ja kallis homma, mutta voisimme yrittää kehitellä siltä osin väestönlaskentoihin tukeutuvan systemin kuin mitä väestönlaskentoja on tehty, ja loppuosa tuloksen kehittelyä erilaisin arvio- ja päätelmä menetelmin, ja ryhtyä julkaiseen kerran kuussa planeetan laskenta+arvio+päätelmä väkilukua yleisölle, sekä tehden samaan esitykseen kuukausipylväät vierekkäin kuukausi kuukaudelta, niin näkisimme missä mennään, eli siittä voisimme suoraan ymmärtää osan vapaasti kaikensorttisten vastoinkäymisten ilmestymisen runsastumisesta ja sen eräästä aiheuttajasta väkiluvun liian suuruudesta, eikä asiat tulisi enää niin puskista päällemme. Juha Korkee.