Nyt tervehdymme, koska kansa lähtee liikkeelle.

Nyt tervehdymme, koska kansa lähtee liikkeelle
 
Erääseen puheenvuoroon vastasin: Mä oon pohdiskellut samoja. Mitähän olis, jos Tilastokeskus tekisi kuluttajille täsmä yksityiskohtaisen, nettikäyttöisen, jättikartan, rahan kulkeutumisesta Suomessa kaikkiin eri suuntiin kaikista eri pisteitä firma ja myyjä seutuineen firmalta ja myyjältä seutuneen. Sekä rahan ulkomaille virtaamistäsmennyksin tämän kaiken. Sekä kasojen muodostuilemiset maahamme rahankäyttötapausten ketjuseurauksina ulkomaan rajoille asti seuraillen ja esittäen mikä menee ulkomaille. Otaksun, että Kuusamosta ostettu juustonpala, kalasäilyke, jne, olis aikalailla ylivoimaisia jäämään raha maahan ja kulkeutuilemaan maassa ja muodostelemaan kasoja Kuusamon lisäksi sinne tänne ympäri Suomea kaikkialle virtaamisten tuloksina suurkaupunkeja Helsinkejä myöten kasoja.. Moni Kainuun, Savojen, Karjaloiden, Keski-Suomen, Pohjanmaiden tuote-firma-paikkakunta samalla tavoin. Sopii niidenkin käyttöön jotka uskovat “ostamalla Suomi kuntoon” -aatteeseen. Huom: Kasojahan muodostuisi juuri koko maahan. Minusta “ostamalla Suomi kuntoon” antaa osatuloksen, ei koko tulosta. Hukkaputkien nollille ajo tarvitaan myös ja on sekin suuri murtolukuna koko taloudestamme. Reaaliarvot pitää saada myös muodostumaan ja tämäkin on suuri murtolukuna taloudestamme. Kaikki nämä vähintään tarvitaan. Ostamalla-aatekin, on sekin ehkä neljäs-osa tarvittavasta, muiden kolmen neljäs-osan ollessa myös todet ja tarvitut. Karkeasti. Ja aivoriihi Suomi talous tarvitaan, hienolla alullahan onkin jo. Muodolllisen johdon epäonnistumisesta on tullut julkinen asia, yli 10 hallitusta jo peräjälkeen, jolloin kansalaiset kömpivät esiin koloistaan ja alkavat laittaan maamme asioita kuntoon. Mukana on suuri kansanarmeijamme, joka tervehtyy samassa kyydissä politiikasta saamistaan vammoista. Juha Korkee.
 
Talous ei ole luonnon vaihtoehto. Talous ei ole terveyden vaihtoehto. Talous ei ole Oikeuden vaihtoehto. Jne. Talous ei ole eri asia. Eikä erikseen. Talous on kokonaisuus. Ja mikä kokonaisuus. Ikiääretö tähtitarhojen todellisuus. Siten rajusti, äärettömästi suurempi, kuin amerikkalainen maailmankaikkeus pitkine rajallisuuksien listoineen.
 
Valitettavan vähän käydään keskustelua Sipilän toteuttamasta kehitysavun muuttamisesta suomalaisfirmojen auttamiseksi kehitysmaiden alueiden ryöstämisessä tuhoamisessa, jota edelleen nimitetään kehitysavuksi. En väitä, että vanha system olis ollut virheetön. Se oli jo oja, josta Sipilän johdolla siirryttiin allikkoon, jopa mereen.
 
Ainakin Suomessa nykyiset Lait jo suojelevat vanhat metsät, ja ihan ilman muita päätöksiä. Se, että näitä silti hakataan, johtuu valvonnan puutteesta. Lain valvontaa pitää tehostaa. Luulis asian olevan samallatavoin koko Euroopassa.
 
Euro erosta käytävään sekasortoistuvaan keskusteluun: Asian massoittumisesta voi olla hyötyä eron hankkimiselle. Epäselvyyden lisääntyminen taas korottelee muodollisen johdon ansiotasoa, joten sopii heille. Tyhmä eli enemmistökansa menee antamaan luottamuslauseensa tälle, korkean äänestysprosentin, ja jää makseleen viuluja. Juha Korkee.