Näppäilyvirheittä + täsmennettynä: Selvittäminen kohentelee terveydet

Reaaliraha. Ja eri asia, reaaliarvot. Rahan reaaliarvo on sen eri asian reaaliarvo, joka vaihtuu ( on vaihdettavissa ) reaalirahaan tasan. Reaalivaurastuminen kannattaa hankkia. Se voi siis koostua sekä reaalirahoista, että reaaliarvoista.

Muuta ei kannata hankkia, ei ainakaan työllä, ja olisi päälle kaatunut jätekasa. Toiset jätekasat ovat myös epäterveellisiä, eivät siis jää ainoastaan kiusallisiksi.

(Sekin tapaus on mahdollinen, että sekä raha, että siihen tasan vaihtuva kasa, ovat molemmat aivan täysin arvottomia (jopa miinuksella), eli arvoltaan nolla (tai miinus), vaikka setelit olisivat uljaan ja juhlallisen näköisiä ulkonäöltään. Usein tällainen havainto on taustalla silloin, kun henkilö päättää lähteä downshiftaamaan, eli vähentää rahan vuoksi raatamisen kovuutta, eikä pidä myöskään suurempaa rahaa tarpeellisena.)

Näin voi lukea Kauppalehteä, ja ennenvanhaan Helsingin Sanomissakin oli hyvät Taloussivut, mutta ne laukkautettiin Hesari, ja muutettiin politiikkasivuiksi, koska syntyneen uuden käsityksen mukaan se palvelee paremmin Valtiota. Kepu oli eräs näistä uudistajista, ihan Kepun täydellä, ja jokaisen painolla. Kepusta ei ole tähän mennessä kuulunut yhtään soraäääntä. Opiskeluvuosinani 1979-82 luin Hesarin, ja sen Taloussivut joka päivä Diakonissalaitoksen oppilaiden Lehtisalissa, samoin Kauppalehden. Tämä Hesarin mätäneminen onkin tapahtuntukin vasta sen jälkeen.

Hesarissa lukunautintojen huippua olivat jatkuvasti ilmestyilevät vuorineuvostason laajat artikkelit. Ne oli oikein mun himolukemista, aina Taloussivujen ulkopuolella muulla puolella lehteä, ja aina talous-asiaa.

Suomen taloutta ei nykyään hoida sanottavammin kukaan.

Länsimaailman talous on ollut osaamisen ja hallinnan alamäessä pitkään ja sitä on alettu peittelemään Länsimaailman kansalaisilta pitämällä heitä tiukkenevassa Uutissaarrossa, Uutismotissa. Mottia ei tipan tippaa pureta, kun joku sitä arvostelee ja moittii julkisuudessa, vaan hiljalleen tiukennellaan vaan, jotta kansalaisen silmään ei erottuisi miten Lännellä menee koko planeetanseudun vertailukuvassa.

Uudistuksia tehdään kyllä köyhtymishädän merkeissä, mutta silti virheistä kiinnipitäen ja virheitä mukana uuteen kiikuttaen, samalla tinkien oikeasta ja hyvästä ja uhraten oikeata ja hyvää. Köyhtymishädässä siis näin.

Kun nyt on taas saatu sopu ja julkisuus sille, että kaikki Suomen sektorit, myös yksityinen, maatalous, ja kotitaloudet, ovat ylivelkaantuneita, kysyn mikä velkaantuminen tämä on ja irvistelen, että vaurastumisvelkaantuminen. Mitä velalla on hankittu. Paisutettu markkinasairauksia yhteistuumin, ja kuviteltu, että tälle soturijoukolle Kunnian Kukko laulaa soturijoukon suuruuden perusteella.

Minun Juha Korkeen taskurahat on pienet, mutta erittäin kivat, sillä saan tehdä mitä ikinä haluan. Näiden kolikoiden oikeinkäyttely on tosi upeata puuhaa. Mielekkyys on radikaalissa äärihuipussa ja ottelee raketti nousuja. Ei mitenkään jää taustakuvana huomailematta enemmistöläisten alamäki, sen markkinasairausporukan siis. He on syöksykierteessä, mä hienossa nousussa. Jo lapsena opitsin pelaamaan, ajattelemaan, seurailemaan järjestyslukuasioita ja yhteiskunnallistakin järjestyslukua. Vaikka mun pelikolikot on pieniä, mun järjestysluku parenee nopeasti. Jos leikitään, että 1985-1995 laitoskierteen aikoina oon ollut yhteiskuntamme pohjalla. Siitä on sijoitus parentunut paljon.

Informaatio ei katoa, ei vähene. Se ainoastaan lisääntyy.

Seuraavaa kirjoitettu Suomen kieliopista välittämättä: Mitä vaurastuminen kannattaa hankkia. Markkinasairaussuunta kaikkiallis diagrammissa kartella, ja reaali, eli oikeaan, vaurastumiseen päin mennä. Heti ei osaa kaikkea, ja kun alkaa näitä tekoja tekeen, huomaa, ettei osaa paljokaan juurikaan mitään. Mutta sitten tulla vaan (ostoksineen) kotio istuun ja miettiin. Selviämisen vyörymiä alkaa tuleen, ja kun tällä tiellä jatk(aa)(elee) selviämisen vyörymiä ei lakkaa tulemasta, vaan tulee aina vaan lisää runsauden sarvella. Välillä yksityiskohtien selviämisiä, toisinaan taas erikoisten tai suurtenkin kasojen selviämisiä, sen selviämistä mikä on viisasta ja sopivaa. Nämä suuret eivät tietenkään ole maapallon pinnalla nykertämistä, vaan jo sitten tähtitarhjojen ikiääretö todellisuu(tta)(den asioita). Muistakaa vielä liian suuren väkiluvun vitsaukset per planeetanseutu. Downshiftata kannattaa markkinasairaus-oravanpyörästä ja markkinasairauksien tukemisen ja sillai osallistumisen oravanpyörästä, ja samalla kannattaa tehdä sitä reaalivaurastuilua, sillä tällainen mielekkyyden huipulla eläminen myöskin parantaa kaikista sairauksistakin, niin henkisistä, kuin ruumiillisista.

Juha Korkee