Näin täytyy välttämättä ollakin

Näin täytyy välttämättä ollakin.
Ja onko Suomi viemässä tätä yhteiskuntavirhettä hallituksemme voimilla ja rahoilla Afrikan vitsauksiksi.
 

Virhe, seuraukset, kostautuminen. Todet (sana: tosi) ovat joustamattomia. Todellisuus ei veny, ei jousta. Pitkään oon katsellut jotta näkisin, kun sen olen kyllä tiennyt, että ton aloituslauseen kolmi yhtälön ekaa osatekijää, virheitä, on tehty teollisen vallankumouksen alusta lukien 1850 alkaen karkeasti, tehty suurta nopeasti kasvavaa hyvin monipuolista määrää. Siis virheitä tehty monipuolisesti massoittain.

 
Pitäs ruveta näkyyn samassa massa valtavuudessa seurauksia ja kostautumista. Politiikan, demokratian, talouden, ja ilmaston kriisit ei järkeni mukaan mitenkään voineet vielä riittää toksi määräksi, kolmi yhtälön kakkos ja kolmos tekijöiksi, seurauksiksi ja kostautumiseksi. Nyt oon sitten käsittänyt tän koronan puolikuolleen(virus), puolielävän, ja elävän sortumiseksi virheidentekijä ihmisen kannalta. Tämä vasta näyttää olevan tasapainon suuntaan menevä summa toiseen vaakakuppiin, kun toisessa on v 1850 alkaen tehtyjen virheiden massat. Kuolleiden määrä ei  vielä riitä, mutta talouden hiljenemiset ovat jo kunnollisempia mittoja, puuskittain.
 
En toivo kuolleita. Meillä on ovi auki, josta pääsee, — järkevästi toimiminen on heti toteutettavissa, jolloin kuolleilta vältytään. Tuosta järkevästi toimimisen ovesta vaan kovin harvat ovat menossa ja sen mukaan kuolleiden tulo lisääntyisi vielä paljon. Kuinka sitten käy. Tulevaisuutta on mahdoton ennustaa. Miten yksilöiden massat ohjaavat elämiään, tuhoihin vai menestyksiin.
 
Ihmiset eivät halua vaivautua noin turhan asian takia, kuin järkevyyden löytämisen takia. Sen takia he kysyvät sitä minulta, jotta heiltä ei menisi aikaa hukkaan kysymyksen äärellä. Onko tämä tosiaan niin turha asia. Ja olisiko se tosiaan ajan hukkaan menemistä.
 
Näin täytyy siis välttämättä ollakin. Todet (tosi) ovat joustamattomia. Todellisuus ei veny, ei jousta. Juha Korkee.