Menneisyyttä ei ole

 

Menneisyyttä ei ole

Menneisyys on jo ei-olevaa. Sitä ei nykyään ole. Elämme tulevaisuuden tämänpuoleisessa reunassa ja se on olevaa. Ja tulevaisuus on myös sen verran totta, että se alkaa hiljalleen olemaan täydesti.

Emme ole minkään menneisyyden vankeja. Suuri luonto, todellisuus, ikiääretö, on nykyistä ja tulevaa. Se ei ole menneisyyttä yhtään tippaa, koska menneisyys on jo lakannut olemasta.

Lääkäri, mikrobiologi, lääkäreiden kouluttaja Bruce H Lipton on näissä tutkimuksissa kehittänyt uuden tieteen-alan, epigenetiikan, joka esittelee sitä, miten kosminen ikiääretö-ympäristö hiljalleen muuttelee solujamme ja geenejämme.

Liptonin suurta julistusta geenien asiassa on se, että emme ole menneisyyden vankeja, emme ole geeniemme vankeja, geenit muuttuvat hiljalleen. Ja voimme itsekin vaikuttaa tähän muutokseen hyödyttävästi tai haitallisesti arvojemme, asentiedemme ja elämäntapavalintojemme merkeissä. Tämä on luonnonmukaista.

Ollaan siinä tilanteessa, että tiedemiehet esittävät toisistaan kauas poikkeavia käsityksiä siitä, kuinka paljon epigenetiikka tulee vielä muuttelemaan todellisuuskäsityksiämme ja elämäämme.

Luonnonvoimia vastaan nouseminen ihmisen voimilla on varmasti epäonnekasta. Sovussa luonnossa eläminen on myötätuuli-elämää.

Juha Korkee

Juha Korkee2.2