Meidänlaisemme menestymme terveydessä paremmin.

 

Juuri meidänlaiset menestymme terveydessä paremmin.

Seuraavassa tätä esittelevä pätkis Suomalaisesta Kirjakaupasta ostamastani teoksesta: Sanna Ehdin; Enemmän energiaa!

Hän on filosofian tohtori ja biologian immunologi. Ei ole lääkäri, mutta kirjoittelee samanlaista juttua, kuin Lissa Rankin, toisen polven lääketieteen tohtori, joka on tullut laajasti samoihin ajatuksiin ja hoitaa nykyään näillä ajatuksilla itsensä ja potilaansa. Rankinin teoksen nimi: Terveeksi mielen voimalla.

Lainaus Ehdinin teoksesta:

“Oma voima tarkoittaa, että olet oman elämäsi pomo. Tutkimus on vahvistanut, että niillä potilailla, jotka ottavat vastuun sairauden paranemisprosessista, on huomattavasti suuremmat mahdollisuudet selvitä kuin niillä, jotkä jättävät kaiken vastuun lääkärille, sillä “hänhän tietää parhaiten”. Ne, jotka selviävät parhaiten, ovat niitä, jotka lukevat aktiivisesti ja seuraavat prosessia, ottavat vastaan tukea omaisilta ja läheisiltä ystäviltä ja hakeutuvat itse vaihtoehtoisiin lääketieteellisiin hoitoihin (jotka ovat koululääketieteen ulkopuolella).”

Kommenttini: Nämä tutkimukset, joihin hän tällätavoin viittaa, ovat saaneet aikaan virtauksen koululääketieteen sisälle. Tänä päivänä se virtaus etsii vikaa koululääketieteestä ja sen toinen haara tutkii sitä, mitä ihmisessä, otuksessa, oikeastaan oikein tapahtuu silloin, kun tämä paranee, korjaantuu. Onkin odotettavissa suuret mullistukset myös koululääketieteen sisälle. (Tämän kommentin on kirjoittanut Juha Korkee).

Juha Korkee, aktivisti, Hyvinkää