Maapalloihminen jakaa mitalit, aseman ja rahan väärin

Maapalloihminen jakaa mitalit, aseman ja rahan väärin.

Se, että sain kaksi viikkoa sitten Helmi ry:n viirin ja kunniakirjan tunnustuksena ahkeroinnista vapaaehtoistyössä, ei estä minua puhumasta totta. Ja olihan Helmin tunnustus nyt annettu nimenomaan siitä huolimatta, että olenkin syrjäytynyt presidentin kunnianosoitusmaailmasta rahoineen asemineen.

Vastaukseni eräälle vastaanväittäjälle:

Esimerkiksi vilppiin pohjautuvien talousmuotojen kannattaminen ja käyttäminen on tänä päivänä runsaimmin rahalla ja mitaleilla palkittu kulttuuripahanteon muoto. Suomessa mitaleita jakaa presidentti, jonka jakotapaa ja perusteluita kaikkien muiden mitalien jakotavoissa ja perusteluissa jäljitellään.

Äitien pyhittäminen ja palvonta on eräs rahan, asemien ja mitalien mätä jakotapa, ja myös se kulttuuri saa voimansa tasavallan presidentin päätöksistä.

Nuorison tanssilavakulttuurin mukaan menemisessä on se moraalinen ongelma, ja syyllistyminen, että koulun piirissä syntyneiden kontaktien puitteissa nuoret tietävät hyvin, että jotkut äidit pitävät nuorensa kotona vankina ja yhteiskunta antaa presidenttiä myöten varauksettoman tukensa näille äideille, niin, että nämä nuoret eivät pääse tansseihin. Muut nuoret eivät mene avuksi tilanteeseen, vaikka tietenkin moraalisesti kuuluisi. Vaan he tietäen tilanteen hylkäävät nämä vankina olevat nuoret, ja menevät tansseihin. Sillätavoin tanssilavakulttuuri jakaa pitkällä aikavälillä koko yhteiskunnassa sekä mitalit, asemat, ja myös rahan väärin, ja vielä senkin, kuka pääsee presidentiksi, sillä noista kotona vankina olevista nuorista tulee hulluja.

Toivon, että osaat itse omin avuin laajentaa ja rikastuttaa ajattelua koko yhteiskunnan kaikkia toimintamuotoja ja todellisuutta koskevaksi, samoin ihmiskunnan. Osaathan ajatella. En tietenkään ala selittämään sinulle sitä, miten tässä ajattelussa jokainen kuusenneulanen on aseteltava.

Juha Korkee, ajattelija, aktivisti, mielenterveysaktivisti, Hyvinkää