Lai -mielenrauhaoppi

 

Kauko-Idän mielenrauhaoppi Lai opettaa, että älykkyys lisääntyy, kun ryhtyy harjoittamaan pahuudesta puhtautta. Älyllisellä aloitustasolla ei ole merkitystä. Jokaisen pitää rakentaa oma Lai, eikä etsiä sitä Kirjastoista.

Viime aikoina länsimainen psykologia on alkanut vähin erin myöntämään tämän. Enää se ei esimerkiksi väitä, että älykkyys ei voi lisääntyä enää aikuisilla ja iäkkäillä. Älykkyys voi lisääntyä kenellä tahansa. Lai oppi on tuhansia vuosia vanha.

Taustatietoja: Länsimaisessa psykologiassa päästiin korkeammalla ja korkealla iällä tapahtuvan älykkyyden lisääntymisen jäljille ihmeteltäessä aivovammoista ja aivoleikkauksista toipuvien testituloksia. Ne osoittivat selvästi, että monilla näillä henkilöillä älykkyys lisääntyikin nopeasti. Tehdyissä kuvauksissa sitten havaittiin myös, että aivojen rakenne korjaantui. Senjälkeen psykologinen tutkimus eteni kaikkiin ihmisiin ja todettiin, että toisilla älykkyys lisääntyi vielä jopa hyvin korkealla iälläkin.

Äskettäin on tullut julkisuuteen kaksi tutkimusta, jotka osoittaa, että mitä enemmän psyykenlääkkeitä käyttää sitä enemmän aivot surkastuu. Niihin tulee sellaisia suuria onkaloita, joiden sisällä on pelkkää nestettä. Sekä sellainen yhden ihmisen seurantaraporttisarja, että kun tämä ihminen alkoi saada omega-rasvoja ravinnossaan ja psyykelääkkeet lopetettiin, nämä aivo-onkalot kasvoivat takaisin täyteen älykkäitä aivo-osia. Tämäkin tapahtui myöhemmällä aikuis-iällä. Henkilö oli ollut sitä ennen 10 vuotta katu-skitsofreenikko ja tosi huonossa kunnossa. Raportti löytyy jostain netin syövereistä.

Teksti: Juha Korkee