Kyllä maailman tahko laahaa

 

Eräs nettiläinen pohdiskeli monipuolisten vääryyksien uhriksi jäätyään, ettei ehkä antaisi anteeksi. Hänelle vastasin seuraavasti:

“Älä annakaan anteeksi.

Anteeksi antaminen on aina jotain osapuolta, tai kaikkia, vammauttavaa.

Samoin positiivisuus on virheettömästä poikkeamista johonkin suuntaan jonkun matkaa, eli virheen tekemistä.

Virhe kuin virhe. Aina huono ratkaisu.

Virhe, seuraukset, kostautuminen.

Sen sijaan kannattaa suhtautua asioihin neutraalisti. Se on puhdasta ja virheetöntä totta ja oikeaa. Ikiääretö todellisuus on ykseys avaruuksineen, materianseutuineen. Materianseudulla on liikehdintää, materia liikehtii, ja se on joustamaton tosiasia. Se myös riittää ihmisen ratkaisuksi kaikkiin asioihin. Luonnon neutraali tapahtuminen.

Tämä ei ole materialismia eikä vasemmistolaisuutta. Avaruus on myös totta ja siten materia ei ole jumissa, vaan liikehtii, ja tekee koko ajan myös uutta. Tämä on sitä evoluutiota, ja niin kuin huomaamme, evoluutiossa perimmältään on kyseessä todellisuuden evoluutio aineen evoluutiota myöten.

Vanha kansa sanoi hankalan tyypin kohdalla: “Kyllä maailman tahko laahaa”.

Tämän maailman tahkon saa helposti laahaamaan heti, tunnustelemalla ajattelullaan siihen tilanteeseen koko ikiääretöä, tähtitarhojen todellisuutta. Pian voikin havaita, että tahko on jo vähän laahannut ja jatkaa. Todellisuus uusiutuu. Myös omat ajatukset uusiutuvat ja kohtaavat uusiutuvan todellisuuden ja odottamatontakin edistystä tapahtuu. Saattaa huomata myös sellaisia rakenteluvaihtoehtoja, joita ei joko ennen ollut, tai joita ei vain ennen huomannut.”

Juha Korkee, ajattelija, Hyvinkää, mielenterveysaktivisti, aktivisti