Koko B-luokka

Koko B-luokka

Olen kehitysvammaisten puolella. Olen itse hullu. Ja olen huomannut erään matemaattisen tosiasian. Pienen erityisryhmän eduista on helpompi huolehtia, kuin suuren joukon eduista. Sensijaan siinä vaiheessa, kun edut pitäisi perustaa, on taas suuresta joukkovoimasta ratkaiseva hyöty, homma onnistuu. Ennen hullujen sektorissa yritimme pelkästään hullujen asioiden hoitamista, ja jäimme yhteiskunnassa kaikkein huonoimpaan asemaan. Viime päivinä on ollut julkisuudessa juttuja työn teettämisestä kehitysvammaisilla Euron tuntipalkalla. Sekä, että koko B-luokkaa kohdellaan tällä tavoin ja enemmän ja vähemmän tämänsuuntaisilla tavoilla.

Nyt olemmekin miettineet, että onnistuisiko koko B-luokan etujen perustaminen varmemmin, jos käytettäisiin tätä suurta joukkovoimaa, liittouduttaisiin kaikki yhteen, koko nykyään valtava B-luokka. Sanon, että valtava, sillä menestyjien joukko syrjäyttää prosentuaalisesti huomattavan laajat väestökerrokset syrjäytyneiksi. Enemmän ja vähemmän syrjäytyneiksi. Voitaisiin mennä niin pitkälle, että otettaisiin tähän meikäläisten suurjoukkoon mukaan myös matala-palkka-alat, ja sitä mukaa kaikki senverran pienituloiset. Siis myös pienillä eläkkeillä, pienillä korvauksilla ja pienillä päivärahoilla olevat. Tarkoitan kaikkia pienituloisia. Tarkoitan myös pienituloisia yrittäjiä, yksinyrittäjiä, pakkoyrittäjiä, ammatinharjoittajia, maanviljelijöitä, siis pienituloisia. Tällä tavoin joukkovoimamme on niin suuri, että tulokset syntyvät ihan voimalla jo. Jakelen tätä ajatusta kaikilla välineillä suurille joukoille.

En ole minkään politiikan kannalla. Jos itse hoitaisin asiaa, asioisin Valtion politiikattomien virkamiesten kanssa. Käsittääkseni nykyisessäkin järjestelmässä on kussakin ministeriössä vähintään yksi politiikaton virkamies. Politiikasta ymmärrän senverran, että tämän asian ihmisiä on kaikissa puolueissa, vieläpä Kokoomuksessakin, vaikka se ehkä kuulostaa vähän epä-uskottavalta. Valaisen asiaa kuitenkin muistuttamalla duunari-Kokoomuksesta ja juntti-Kokoomuksesta, ja varmaan on myös työttömien-Kokoomus. On siis mahdollista saada mukaan koko poliittinen sektori politiikattoman lisäksi. Minä itse en hyväksy politiikkaa minkäänlaista enkä siksi äänestä.

Sillä, jos vain nukumme ja odotamme kuolemaa, muu yhteiskunta antaa sen tapahtua, ja kaikki hyvät tulokset jää saavuttamatta.

Juha Korkee