Kihti ja muutakin

 

Kihti ja muutakin

Kalojen syönti taas tulee kovasti muotiin, myös pienikokoiset kalat, niin pitää ehdottomasti alkaa harrastaan kihtiä ennaltaehkäisevää ja parantavaa ruokavaliota, sillä nuo kalat aiheuttaisivat muuten kihtiä.

Kihti johtuu liiasta virtsahapon kertymisestä kehoon ja väkevöitymisestä ja siihen kuuluu olennanisena osana niveltulehdus ja tulehdus.

Kihdistä kärsivä hyötyy veden juonnista enintään 3-4 ltr pv, koska se laimentaa virtsahappoja ja juoksuttaa niitä ulos kuonanpoiston matkoissa. Tätä tehostaa selvästi runsaan C-vitamiinin käyttö samanaikaisesti. Sopivin C-vitamiini on ns Liposomi-C. Sitä voi joutua jonottaan osotopaikasta. Taas Kalsium L-askorbaatti C-vitamiini ei sovi lainkaan, on haitallinen. Mainiosti taas sopii Natrium-askorbaatti C-vitamiini.

Tulehdusta vähentävät elintarvikkeet hyödyllisiä, kuten kurkuma, ja inkivääri, ym, ym. Voit kaivella näitä pitkät listat lisää netistä erilaisilla googletuksilla.

Koivun tuhka uutoksella voi harvakseen tasapainottaa happo-emäs tasapainon, joka yleensä on kihtisillä häiriintynyt.

Serrapeptaasi niminen luontaistuote syö (poistaa) kuollutta tulehduskudosta jota kertyy nivelten pinnoille.

Lopetettava kokonaan: Venhä tuhoisimpana ja pahimpana tulehdusten ja kihdinkin aiheuttajana, sekä huonot rasvat, ja rypsiöljy, auringonkukkaöljy, palmuöljy, margariini. Liiasta alkoholista myös haittaa.

Syötävä marjoja, kasveja, kanaa. Punaisesta lihasta possu lopetettava. Nautaa ja lammasta ja poroa voi käyttää.

Älä syö ylimääräistä kalkkia, kuten nokkosta, ynnä muuta runsaasti kalkkia sisältävää.

Sitten sitä muuta. Alan selvittelemään lehtikaalin terveellisyysasioita. Nyt sitä saa jo näin varhain keväällä erittäin korkealaatuisena, halpana, ja runsaana kaupoista, se on ilmanmuuta uusi mielenkiintoinen elintarvike myös vähävaraiseen kotiin.

Taisi noissa viesteissä jo ollakin, mutta varmistan vielä. Kalan nahan ja pienien kalojen ym kalojen syönti aiheuttaa kihtiä. Tulehdukset pahentaa kihtiä. Possu aiheuttaa ja pahentaa tulehduksia. Siten kalamiehen ei kannata syödä possua. Juha Korkee.