Juha Korkeen hullun näkökulmasta Vappu-puhe

Juha Korkeen hullun näkökulmasta Vappu-puhe.
 
Demokratian alkutaipaleella … . Entä nykyään.
 
Demokratian alkutaipaleella meillä satakin vuotta sitten, oli vahva usko siihen, että asiat saadaan parhaiten hoidettua sillä tavoin, ja mikään ei olisi demokratialle mahdotonta.
 
Nyt, viimeisen kymmenen vuoden mittaan maamme polittiinen johto on niin moniäänisesti, että voi sanoa yleisesti, alkanut julkaiseen, että demokratia on kriisissä, koska monien asioiden huonosti hoitaminen tapahtuu juuri siksi, että hyvin hoitaminen on demokratiassa mahdotonta. Piteneviä asialuetteloita ja erilaisia esimerkkejä, mitkä asiat muun ohessa ovat mahdollisia hoitaa ainoastaan huonosti, ja mahdottomia hoitaa hyvin.
 
Poliittinen johtomme on yhä uudestaan vastannut kansalaisten vaatimuksiin, että “tuo olisi diktatuurissa mahdollista”, tai “tuo vaatisi diktatuuria, diktaattorin”, jne. Diktatuurin pää-ongelma on diktaattorin ikääntyminen. Mistään ei voi löytää kesto-keski-ikäistä, vaan viidessätoista vuodessa hän on jo muuttunut 65 -vuotiaaksi. Diktatuuri vaatisi, että hän pysyisi 50 -vuotiaana. On muitakin harvinaisempia ongelmia.
 
Toinen vaihtoehto on onnistunut anarkismi. Eikä sellainen epä-onnistunut, joita kauhukuvia meille on paljon tarjoiltu.
 
Minä ajattelen niin, etten mene liikoja tietelemään mitä tulisi, jos sellainen ei vielä näy ja ole ilmeistä. Sensijaan olen lopettanut tekemästä väärää puupinoa, demokratiaa. Lopetin äänestämisen 1999 ja tuon esiin tämänkin kirjoitelman asioita usein, tarkoittaen, että kun demokratian-pyramidi alenee ja hajoaa, syntyy uutta, uudet systemit pääsevät ylipäätään syntymään. Sekin syntyy, jota meillä ei nyt ole. Sen perusteella, että sitä ei ole, ei pidä torjua vanhan maahan lahottamista, sillä jos torjutaan, uusi kasvukaan ei koskaan ala, eikä pääse tapahtumaan.
 
Kaiken kaikkiaan, elämme huippu-mielenkiintoisia aikoja. Juha Korkee.