Joulua kohti

Joulua kohti
 
Kaamosta, murkua. Luonto puhdistautuu, ihminen siinä tarvitsee suojaa, lämpimiä vaatteita ja huoneita, ruokavarastoja. Lamppuja. Tällaisena aikana korostuu, että sähköviestimet on tarpeellisia. Pian alkaa mulla alkoholiton Joulunvietto. Mä en koskaan käytä alkoholia minään Joulun enkä Juhannuksen päivinä, koska ne on korostuneesti tunnelmajuhlia ja haluan elää sen tunnelman kaiken. Juha Korkee.

 
Nuorena ei tiedä monia tarpeellisia asioita, koska toiset on pimittäneet tietoa x valehdelleet. Nuoren elämä on vähintään epätoivoista, usein helvetillistä. Se helpottuu sitä mukaa, kun saa selville noita tarpeellisia tietoja x huomailee valeita valeiksi. Summa summarum: Tiedostelee. Tästä syystä nuori hullu on heikko, jopa heiveröinen. Ja vanha hullu voikin olla vahva kuin biisoni ja pahaa tehneet terveet pelkää tätä. Juha Korkee.
 
Kuopion sellutehdashanke peruuntui. Sellutehdas pitikin perustaa ulkomaisten investointien turvin. Siihen minä: Myös voitonjakoerien pää-asiassa ulkomaille lähettämistä ei tule. Opetellaan sensijaan laittaan rahaa omaan taskuun ja oman maan verokirstuihin, sitäkin kautta itselle. Samalla saatiin ennakkotapaus siitä, että muutakaan ulkomaisella pääomalla tehtävää investointia tällä, senparemmin, kuin muillakaan aloilla ei tultaisi hyväksymään. Tämä kaikki tuli YLE Radiouutisissa, tosin vain kerran. Seuraavat Uutiset eteenpäin vaikenivat jo sitten ja korostivat vain luonnonsuojelun voittoa, jota tarkasti ottaen tulikin jonkinverran. Suomalais-metsänhoito etenee jatkuvan kasvatuksen suuntaan, joka on hyvin luonnonmukaista ja toteuttaa suuren osan, jopa kaikki luonnonsuojelun tavoitteet. Tietenkin metsäteollisuutta rakennetaan, mutta suomalaisesti ja suomalaisella rahalla, ja voitot ja verot suomalaistaskuihin ja meidän omiin verokirstuihin. Ja metsänhoidossa edeten jatkuvaan kasvatukseen, jossa toteutuvat myös luonnonsuojelun ihanteet. Siihen selittämiseen, että maassa ei kerry kotoisia pää-omia, lähetän valittajat katselemaan vaikkapa mitä menee läpi Prismojen ja Citymarketien kassalinjoista. Tarpeellisen pikkuerän lisäksi röykkiöittäin puhdasta turhuutta, joka vielä suureksi osaksi on epäterveellistä. Rahanpuute ei ole pääomien kertymättömyyden syy, vaan syyt ovat muualla, politiikassa, ja uudessa ilmiössä, politiikan palvonnassa. Se tekee virhetalousperiaatteella kaikkeen hyvin turhauttavan epämielekkyyden, joka näkyy kansanterveyden heikkenmisenä, päihde- ja huumeongelmina, lääkeväärinkäyttönä ja sekakäyttönä, rikollisuutena, terrorismina. Yhteensälaskettuna valtava jättiläishukkaputki, joka raha ja tulojen pienenemäraha ja verorahojen tarpeettoman käytön raha, voitaisiinkin koota pääomiksi, jos tätä politiikan ongelmaa ei olisi. Valinnoista on kyse. Kaiken valtiojohtoisen hämäämisen läpi on ehkä vaikea nähdä mille kannalle asettuisi, mutta taas oman terveyden kannalle on helppo asettua. On muotia sanoa mikä edellä ajatellaan. Ja helppoa ajatella oma terveys edellä. Juha Korkee.