Jatko ylläolevaan vehnä – Davis – kirjoitukseen

Tuttavani jeesasi minulle tämän jäljennöksen, viittaamani vehnä-kirjan esittelytekstin:
 
”Kirjan esittelyteksti on tässä

Hinta 28€
Täysjyvävehnäleipä nostaa verensokeria enemmän kuin valkoinen sokeriTiedämme terveellisestä ruokavaliosta enemmän kuin isovanhempamme, ravaamme lenkillä ja laskemme kaloreita. Miten on siis mahdollista, että vyötärön ympärysmitta vain kasvaa? Vastaus löytyy ruokakaupan hyllystä: leipää, sämpylöitä, pullia, keksejä, pastaa, muroja, mysliä, puuroa. Viljatuotteet ovat itsestään selvä osa länsimaista ruokavaliota – tuhoisin seurauksin.Nykyajan vehnä muistuttaa alkuperäistä vehnää yhtä paljon kuin ihminen simpanssia. Jalostus ja tehoviljely ovat tehneet vehnästä superhiilihydraatin, joka nostaa verensokerin pilviin jopa nopeammin kuin puhdas sokeri. Verensokerivuoristorata taas johtaa ahmimiseen – ja lihomiseen. Eikä apua saa edes täysjyvävehnästä. Sen vaikutus on sama.Eroon vehnästä kertoo, miten jokapäiväisestä leivästä on tullut maailman epäterveellisin ruoka-aine, miten se vaikuttaa terveyteen ja miten vehnäriippuvuudesta pääsee eroon. Tutkimustietoon ja käytännön kokemuksiin perustuva teos osoittaa, miten luopumalla vehnästä voi pudottaa painoa pysyvästi ja päästä eroon monista terveysongelmista.”
 
Tähän minä vastasin näin:
 
””Nykyajan vehnä muistuttaa alkuperäistä vehnää yhtä paljon, kuin ihminen simpanssia” -lauseesta herää heti se epäily, että tämä kirja, julkaistuaan massoittain oikeaa tietoa vehnästä, ei kuitenkaan tiedä kaikkea vehnästä. Muita, siis loppuja vehnätutkimuksia lukeneen silmään hahmottuu tuosta heti tieto-aukko, ja että siitä on sitten rynnätty (tietämättömästi) muinais aikaista vehnää hyväksymään ravinnoksi. Valitettavasti muinaisaikainen vehnä on myös ravinnoksi sopimatonta. Olikohan Michele Montignac löytänyt tämän kertovia tieteellisiä tutkimuksia, jotka tutkimukset on kuitenkin vähemmän sisukkailta kaivajilta pimitetty saavuttamattomiin. Eli eivät ole kaikkien Kirjastojen helppo-tavara hyllyissä kaikkien äidinkielillä. JK.” Juha Korkee.