Ihmiskunta tuhoaa elinehtojaan, siis massa menee näin

Ihmiskunta tuhoaa elinehtojaan, siis massa menee näin. On riemullista, että terveisiin suuntiin poikkeavien yksilöidenkin joukot on olemassa. Kuten ekoradikaalit, ja kehitys-yhteistyö-radikaalit. Meidän ei pidä viedä laajasti ja tuhoisasti viallista länsimaista kulttuuria Afrikkaan, eikä muuallekaan, ja meillä se on laitettava purku-, ja rakennusremonttiin.
 
Minkä tahansa virheen korjaaminen, poistelu, vähentää yleistä tuhovoimaa, ja kun nyt jokatapauksessa ponnistelemme, ponnistelumme tulee vähemmän tuhoisaksi, ja alkaa oleen paremmin eko-sovussa, ristiriidatta samaa ikiääretö-todellisuudessa.
 
Syyllisen mantteli, mutta kenen päälle
 
Seinämätön, vapaa, aineeton, äärettömyys. Luonto, nature, jo silloin, alunperin. Ei siis luoda, luoja, luonto, vaan nature-luonto, villi, aina, ikuinen, äärettömyys vapaudessa.
 
Menneisyys-ikuisuus. Nykyisyys-äärettömyys. Tulevaisuus-ikuisuus.
 
Psykiatrikunta. Heidän herruutensa tuhovoima. Hullut, kehitysvammaiset, terveet. Eritavoin uhreja kaikki. Ja syyllisen mantteli puetaan julkisuudessa noiden psykiatrien harhaanjohtamien terveitten päälle ja heillä maksatetaan laskut.
 
Psykiatrien kannalta helppo-letkuttamista. Saa puhua mitä vaan, esiintyä miten vaan, ja kaikki se on saman-aikaisesti Lakia ja Oikeuskäytäntöä.
 
Vielä paremmin, kun lukee kirjallisuutta, on hienot harrastukset, ja opettelee puhuun sivistyneitä. Istumaan valokuvassa jättimäisen kirjahyllyn edessä, tai seisomaan julkkisten kanssa kuvassa hiihtomäessä.
 
Ja lausumaan kaiken aina niin, että tietämättömät siitä käsittää, että: Apua tarvitaan.
 
Taas menestys, oma menestys, tulee ihan eri tavalla. Se tulee ilman psykiatreja.
 
Menestys, oma menestys, tulee tikuista alkuun rakentamalla, ja teos voi, saattaa, olla köpö, eli ei loista neroutta. Ahkeroimisen jatkaminen vaiston suuntiin, saa kunnian kukot vähin erin laulamaan, ja aikoja myöten ne laulaa kaanonissa, eli uudelleen ja uudelleen, työn jatkuessa. Elämäntyö, parannelmaa kärsimysten entisyyteen. Vastoinkäymiset suorastaan vääntyilevät, taipuilevat suopeiksi, menestys.
 
Päätelmää, tiivistelmää:
 
Apua pyyteleminen avaa ovesi varkaille.
 
Sensijaan ahkeroitse. Ihan pelkkä klapujen hakkaaminen kirveellä pölkyn nokassa, rikastuu elämänvoitoksi. Puurtaminen, uurastaminen. Epäonnistuessa uudelleen ottaminen. Tekotavan kehittely. Ilmenee rakenteellisten ratkaisujen tarve, ja se millaisia ratkaisujen tulee (ainakin) olla. Juha Korkee.