Hyvää Juhannusta. Muistamme myös syrjäytetyt ihmiset, eläimet.

Hyvää Juhannusta. Muistamme myös syrjäytetyt ihmiset, eläimet.

Viime kesän antikvariaattilöytö

J.H.Erkko: Kootut teokset I-IV. Yli sadan vuoden takaisia runoja Tuusulan Rantatien maisemista. Mitä kaikkea silloin ei ollut, mitä nykyään on. Kuinka moni uusi asia sisältää myös yhden kiilan verran epäterveellistä, muun ohessa. Ja paljonko on noiden kiilojen yhteenlaskettu summa.
Irroittautuminen ei onnistu. Mutta piste pisteeltä irroittautuminen jo paremmin. Kahleisto vähenee, vapaus lisääntyy, oma tekeminen syntyy ja alkaa kukoistaan.
Saa ihmetellä miksihän luonto antaa anteeksi monenlaista, vai enkö ole ymmärtänyt asioiden kaikkia eri puolia. Yhä vähemmän siis on järkeä kantaa vastuuta etäisistä asioista. Tietenkin kuitenkin lasten, nuorten, ja nuorten aikuisten asia ei tunne mitään rajoja, vastuun kantaminen niistä näistä asioista on varttuneiden aikuisten hommaa yleisesti, ikiääretö. Yhteiskunta, joka puhuu yksilöiden itsenäistymisestä, ja lähettää nuoret sotiin, on valheellinen. Vanhukset eivät myöskään ole rahapelinappuloita. Terve talous kestää väkiluvun vähentämisen. Sairasta taloutta ei pidä puolustaa sillä perusteella että joku on saanut siitä rahaa etuja. Juha Korkee.