Hiekka, kivi, kallio, … , sairaudettomuus, pahuudettomuus

Hiekka, kivi, kallio, ja avaruuspölyn elottomat osat, eivät sairastele, eivätkä tee petoksia. Ympäri avaruuksien, tähtitarhojen. Ne ovat rehti, reilu, ja sairaudeton ympäristö. Opetellessa olemaan sovussa tuon ympäristön kanssa, vaikka se johtaakin heti ristiriitaan elollisen kanssa, se tekee meille oikeutta, nimittäin luonnonoikeutta, ja korjaa vikojamme, joita ennenvanhaan sanottiin sairauksiksi.

Siinä resepti kaikkeen. Vilpistä luopuminen kuuluu kuvioon. Ja tällaisen terveellisen ja hyvän jakaminen, ympäristöön levittäminen. Tällainen omaisuus on tyypillisesti yhteistä omaisuutta.

Ihmiset, elollinen, on petollisia ja sairaita. He eivät ole hyvä yhteistyötaho. Hiekka, kivi, kallio, ja avaruuspölyn elottomat osat korjaavat vikojamme ja vikojen kasautumia.

Suomessa jotkut jääräpäät luulee, että edistys on pysäytettävissä heidän päättäväisillä toimillaan ja vallallaan. Ikiääretö todellisuus on kuitenkin ykseys ja psykodynamiikka välittää asiat globaalisti ja ikiääretö kokonaan, kuten hiukkasten ja pimeän aineen liikehdintänä. Ja niin suomalaisjääräpäätkin saavat tämän osakseen. Jos eivät taivu luonnonoikeuteen, luonnonoikeus hajottaa heidät luonnon kiertoon.

Terveitten enemmistö on tuossa tilanteessa. Sen on taivuttava, tai luonnonvoimat hajottaa sen. No, yksilöllisesti he taipuvat enemmän ja vähemmän, ja siksi myös hajoavat vähemmän tai enemmän.

Maapalloihmiskunta reaaliköyhtyy hitaasti kuolettavaa köyhtymistä, paitsi voi olla vähemmistöjä, jotka elää, vahvistuu ja reaalivaurastuu. Kun ajattelee, että kuollaan samanikäisinä, huomaa, että ollaan yhtä tyhmiä ja toimemme yhtä suuressa määrin turhuutta. Siinä näköalassa kannattaa hylätä kaikkea sitä, niin vapautuu, nousee.

Juha Korkee, ajattelija, mielenterveysaktivisti, aktivisti, Hyvinkää