Harhaopin seuraus

Harhaopin seuraus
 
En ole missään politiikassa, uskonnossa, harhaopissa muutenkaan mukana.
 
Oon keskusteluhoidon linjan sosiaalityöntekijä. Pitkähköt opinnot, psykoanalyysissa, psykoterapioissa, terapiassa, sielunhoidossa, korkeammassa ryhmätyössä. Oikea sielunhoito on psykoanalyysin uskonnoton luomus. Uskonlahkot on ahneina alkaneet sanoon käännyttämistyötään sielunhoidoksi, ja tämä kaatuu kadunkulmissa ilmaiseksi kaikkien niskaan, jolloin tavallinen kansa on alkanut luuleen, että uskontoon käännyttäminen olisi sielunhoitoa.
 
Jos ihmiselle tavalla tai toisella kehkeytyyy vajaa havaintokokoelma todellisuudesta niin, että jokin filosofinen alue jää havaintoalueen ulkopuolelle, tämä havaintoaineksen kapeus aiheuttaa hänelle mielenterveyden järkkymistä ainakin vähän, tai muina vaihtoehtoina päihdeongelmia, rikollisuus-pahaterrorismi suuntautumista, seksuaalisuuden ongelmia, tai sosiaalisia ongelmia.
 
Siksi luen esimerkiksi esoteriaa, vaikkei se olekaan tiedettä. Pysyn paremmin terveenä ja muutenkin fiksuna. En tietenkään usko yliluonnolliseen, mutta tiedän, että sellaista selostavia on paljon, ja se on yleensä heille hätä-apu-yritelmä tai valehtelemalla menestystä-hanke. Juha Korkee.